Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

dodělání automatické klimatizace E39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
hercules

#1 Příspěvek od hercules »

vím, že asi můj dotaz bude trochu zcestný, ale zajímalo by mě jestli někdo řešil montáž klimatizece do e39. koupil jsem e39 tds a nemá vůbec klimu. Ze začátku mi to moc nevadilo ale někdy bych ji fakt ocenil a tak zvažuju dodatečnou montáž na automatickou klimu. Tak jsem se chtěl zeptat zda někdo neví, jestli je to vůbec reálné a co vše je nutné koupit. Mám nabídku z bouračky - kompresor, cladič, trubky, panel klimatizace - za 6tis. Jenže nevím zda je elektrika stejná atd. a jestli potřebuju třeba i něco z elektriky. Zase nechci ať je to dražší než celý auto....
Paavo

#2 Příspěvek od Paavo »

vim baj oko jen cenu.Na e36 matros z druhe ruky+prace za 10 000,-.Prej je to dobrej ojeb to delat
hercules

#3 Příspěvek od hercules »

s tím docela počítám, že to bude asi trochu problém namontovat, jen jestli to vůbec jde :(
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od JaraX »

pokud je to jak E38 což předpokladam.

tak vyhodit palubku plus spodky palubky, vyndat celou tu škatulu klimy, dát druhou, druhej panel, druha kabeláž, na motor hodit kompresor, plus držák a řemen, přidat chladič, vedení,
za dva dny nemáš co dělat.
airbone

#5 Příspěvek od airbone »

pre e46 existuje retrofit aj pre automaticku klimatizaciu. Je moznost ze je aj pre e39. Je to teda kompletny navod na dodatocnu montaz klimatizacie aj s rozpisom prac a potrebnych dielov. Mam stare EBA, tak som nasiel len navod na dorobenie manualnej klimy pre e39 (cca 6hod prac), ale myslim ze existuje aj pre automaticku, resp. velke rozdiely tam nebudu.

Sorry, nejde mi tu pripojit subor, lebo je velky. Tak ak ho chces tak mi hod svoj email do SZ.
Odpovědět