Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E39 Tour osvetleni zadni znacky-demontaz

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
rzich
Klubové ID: 2009

#1 Příspěvek od rzich »

Sviti mi kontrolka osvetleni znacky,na jedne strane je 11V- zarovka sviti na druhe tak 3V- zarovka nesviti.Problem je ze nevim jak se dostat na kontakty- zevnitr 5tych dveri se tam nedostanu(pod tapecem a naradim je v miste osvetletleni plech) tak asi z venku.Ale Nerad bych zkurv.. navic jestli je to opravdu jenom kontaktem, mozna tam jde skutecne min staavy ale odkud?
alpineman
Klubové ID: 1712
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od alpineman »

Nezbude ti, než lištu sundat. Ke konektoru se asi jinak nedostaneš. Musíš nejprve sundat celej ten plast 5. dveří co je v něm nářadí (pár křížových šroubků - jde to šup šup). Celá ta lišta nad SPZ (RZ) drží na 4 místech - zalisované šrouby v liště a matky zevnitř dveří (ve kterých místech viz. foto). Po sundání celého vnitřního plastu se zdá, že se tam nedá dostat, ale na místech těch uchycení (matky tuším č.10), jsou zevnitř v plechu otvory, kterými prostrčíš tenkej nástavec č.10 (nebo oříšek). Ve většině případů, bývají matky zarezlé a otáčíš celým úchytem (štoubem) jehož hlavička je v liště zalisovaná. Jde o to, že si ani nijak pořádně nepomůžeš, protože se tam ničím jiným nedostaneš. Já jí sundaval, neboť jsem si pořídil lištu v chromu (eBay asi za 40,-€). Takže lišta šla dolu násilím (samozřejmě opatrně) a šrouby co čuměly z děr nad SPZ šly smykem opatrně flexou.
Jinak po demontáži lišty, jsem měl jeden drát pěkně zoxidovanej a držel jen na chloupku.

Foto: sorry za kvalitu, ale fotil jsem narychlo v garáži mobilem
- chromová lišta na mém touru
- 4pinový mikrokonektor
- rub lišty s osvětlením SPZ (šipky kde je uchycená)

Možná je i méně invazivní postup, ale jelikož jsem měl lištu na výměnu, moc jsem se stím necrcal. Jinak by to byla téměř chirurgická práce.
Přílohy
rub lišty - šipky značí místa uchycení
rub lišty - šipky značí místa uchycení
Fotografie333.jpg (59.98 KiB) Zobrazeno 255 x
detail konektoru
detail konektoru
Fotografie335.jpg (66.87 KiB) Zobrazeno 255 x
chromová lišta na mém touru
chromová lišta na mém touru
Fotografie339.jpg (73.22 KiB) Zobrazeno 255 x
brumlae34
Klubové ID: 1853

#3 Příspěvek od brumlae34 »

Oni ti previti maj check na kazdou zarovku zvlast, me taky svitila jen jedna a do druhe nesla stava. Nakonec jsem zjistil, ze mi uhnil kablik u vstupu do dveri pod pravym krycim plastem kdyz vyklopis okno.
rzich

#4 Příspěvek od rzich »

Dik za rady kluci.Jsem ted trochu busy, zatim sem to neresil.Spis me desi to ze na te jedne strane je napeti 3V.Kdyby tam nebylo nic asi bych se priklanel k uhnilemu dratku ale tak ....Uvidime
...Jinak- lista pekna ale tady v UK na Ebay taky stoji dost....

::::::::::A STEJNE ZERE.....::::::::::
rzich

#5 Příspěvek od rzich »

dlouho, dlouho to trvalo....Nakonec to byly prerusene kably v pravem pantu patych dveri.Ted pro zmenu blbne otevirani skla.Cele jsem to prosmejdil, vysledek nula.Otevira se zaroven s otevrenim kufru coz je na P...nekdy samovolne treba za jizdy a spina .Zadny dalsi preruseny kabel jsem nenasel tak sem vytahl jsem relatko ve kterem to cvakalo a je klid.Sice nejde otevrit ale ani se neotevira.
rzich

#6 Příspěvek od rzich »

ale pro jistotu to zrejme vybiji baterku, takze to je taky spatne...
Odpovědět