Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
E39 Tour osvetleni zadni znacky-demontaz
-
- Klubové ID: 2009
Sviti mi kontrolka osvetleni znacky,na jedne strane je 11V- zarovka sviti na druhe tak 3V- zarovka nesviti.Problem je ze nevim jak se dostat na kontakty- zevnitr 5tych dveri se tam nedostanu(pod tapecem a naradim je v miste osvetletleni plech) tak asi z venku.Ale Nerad bych zkurv.. navic jestli je to opravdu jenom kontaktem, mozna tam jde skutecne min staavy ale odkud?
-
- Klubové ID: 1712
- Kontaktovat uživatele:
Nezbude ti, než lištu sundat. Ke konektoru se asi jinak nedostaneš. Musíš nejprve sundat celej ten plast 5. dveří co je v něm nářadí (pár křížových šroubků - jde to šup šup). Celá ta lišta nad SPZ (RZ) drží na 4 místech - zalisované šrouby v liště a matky zevnitř dveří (ve kterých místech viz. foto). Po sundání celého vnitřního plastu se zdá, že se tam nedá dostat, ale na místech těch uchycení (matky tuším č.10), jsou zevnitř v plechu otvory, kterými prostrčíš tenkej nástavec č.10 (nebo oříšek). Ve většině případů, bývají matky zarezlé a otáčíš celým úchytem (štoubem) jehož hlavička je v liště zalisovaná. Jde o to, že si ani nijak pořádně nepomůžeš, protože se tam ničím jiným nedostaneš. Já jí sundaval, neboť jsem si pořídil lištu v chromu (eBay asi za 40,-€). Takže lišta šla dolu násilím (samozřejmě opatrně) a šrouby co čuměly z děr nad SPZ šly smykem opatrně flexou.
Jinak po demontáži lišty, jsem měl jeden drát pěkně zoxidovanej a držel jen na chloupku.
Foto: sorry za kvalitu, ale fotil jsem narychlo v garáži mobilem
- chromová lišta na mém touru
- 4pinový mikrokonektor
- rub lišty s osvětlením SPZ (šipky kde je uchycená)
Možná je i méně invazivní postup, ale jelikož jsem měl lištu na výměnu, moc jsem se stím necrcal. Jinak by to byla téměř chirurgická práce.
Jinak po demontáži lišty, jsem měl jeden drát pěkně zoxidovanej a držel jen na chloupku.
Foto: sorry za kvalitu, ale fotil jsem narychlo v garáži mobilem
- 4pinový mikrokonektor
- rub lišty s osvětlením SPZ (šipky kde je uchycená)
Možná je i méně invazivní postup, ale jelikož jsem měl lištu na výměnu, moc jsem se stím necrcal. Jinak by to byla téměř chirurgická práce.
- Přílohy
-
- rub lišty - šipky značí místa uchycení
- Fotografie333.jpg (59.98 KiB) Zobrazeno 260 x
-
- detail konektoru
- Fotografie335.jpg (66.87 KiB) Zobrazeno 260 x
-
- Fotografie339.jpg (73.22 KiB) Zobrazeno 260 x
-
- Klubové ID: 2009
dlouho, dlouho to trvalo....Nakonec to byly prerusene kably v pravem pantu patych dveri.Ted pro zmenu blbne otevirani skla.Cele jsem to prosmejdil, vysledek nula.Otevira se zaroven s otevrenim kufru coz je na P...nekdy samovolne treba za jizdy a spina .Zadny dalsi preruseny kabel jsem nenasel tak sem vytahl jsem relatko ve kterem to cvakalo a je klid.Sice nejde otevrit ale ani se neotevira.