Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E39 benzín- jak vám to startuje teplé?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
mario42

#1 Příspěvek od mario42 »

Chtěl jsem se zeptat, jestli někdo pozoruje problémy se startováním u horkého motoru. Už u dvou kusů E39 benzín jsem se setkal s tím, že po vypnutí horkého motoru a odstávce přibližně 30 min až hodinu se výrazně zhoršila schopnost motoru nastartovat.

V takovém případě i když startér dlouho točil, auto naskakovalo velice neochotně, zprvu jakoby sotva na jeden dva válce, někdy bylo potřeba dokonce startování přerušit a po chvíli začít startovat s naplno sešlápnutým plynovým pedálem- jak je to i doporučeno v uživatelském manuálu (nejen u BMW) při potížích se spouštěním horkého motoru, jinak se prostě motor nerozběhl.

Pokud byla odstávka horkého motoru kratší než kritický výše uvedený čas, tak startování proběhlo naprosto bez problémů, stejně jako v případě vlažného nebo studeného motoru.

Otázka zní, pozoroval to někdy někdo u svého auta?
xdentist
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od xdentist »

mě E39 benzin startuje na brnk pri studenem i teplem kdykoli a tohle se mi jeste nestalo jen tak.

neco podobneho ale kdysi ano-pri spatnem snimaci polohy saci vacky-pri teplem to nekdy skoro nechytlo a pak motor bezel v nouzovem rezimu a jel tak napul..
mario42

#3 Příspěvek od mario42 »

xdentist píše:neco podobneho ale kdysi ano-pri spatnem snimaci polohy saci vacky-pri teplem to nekdy skoro nechytlo a pak motor bezel v nouzovem rezimu a jel tak napul..

to je zajímavý poznatek, tady je ale rozdíl v tom, že u obou dvou aut které jsem zmiňoval se následně žádný nouzový režim nekonal, prostě to horké špatně chytalo, ale když to chytlo tak už to jelo úplně normálně
Dan td

#4 Příspěvek od Dan td »

To, co popisuješ, se stávalo ve třícách u motorů M20 - prostě když byl motor ohřátý a byl třeba půl hodiny vypnutý, tak s tím startér chvilku točil, než to chytlo. U M20 to byla spíš vlastnost než vada. U e39, co jsem měl možnost jet nebo teď u mojí, tak to chytá na drc jak studené, tak teplé.
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
alpineman
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od alpineman »

V zime, v lete, teple, studene... jeste se mi za vice nez dva roky nikdy nestalo, ze by mi na otoceni klice auto hned nenastartovalo. A zatim jeste ani jednou nezdechlo :lol:
Pavelkac

#6 Příspěvek od Pavelkac »

Taky bez problémů,teplý i studený to chytá ihned.

#7 Příspěvek od Paavo »

sice M50B25 vanos u e36,ale presne jak popisujes.Studeny to chyta na drcnuti,cerpadlo mam pujceny z auta, kde to chyta ochotne i teply,vaha,lambda,svicky,filtry meneny.Jakmile se motor zahreje a necha se stat ,je jedno jestli 2 nebo 6 hodin, tak startuje veelmi neochotne,nikdy ne na poprvy na podruhy velmi zridka a pravidelne az na potreti.
Kruty
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Kruty »

Take startuju na prvni skytnuti, teplota motoru ani pocasi na to nema vliv.

E39 523iA 99
Odpovědět