Tak mi přestaly fungovat stěrače na cyklovač a pomaou rychlost, taky nejede dojezd a dneska sem zjistil že nejede ani ostřik
Zkoušel sem poslouchat jestli cvakne nějaké realátko při ostřiku, cyklovači a první rychlosti a nic, ticho. Kontroloval sem pojistky jak v předu tak i vzadu pod sedačkou.
Prvně jsem myslel že se spálil motor, protože auto je po nehodě a do předních stračů které byly zaplé na cyklovač se zakousla kapota ale vysoká rychlost jede, takže motor by mohl byt teoreticky ok.
Mám takový pocit, že ti odešla ř.j. stěračů. Řešil jsem naprosto stejný problém u 524td E34. Po vyměně ř.j. vše v pořádku. Jestli máš někoho od koho si tu jednotku můžeš půjčit, tak to udělej jako první, ušetříš si tím hodně práce.
No jo, je pod zadníma sedačkama, dokonce si myslím, že je to na ní i německy napsáno, ale to si nejsem už jistý, je to přeci jen už nějaký čas co jsem to řešil.
no tak pod zadnima sedačkama teda mam 1x žluté, 2x zelené asi klasika relátka a pak dvě megavelké krabičky co vypadají jak např. lkm v motorovém prostoru.
aDAm píše:no tak pod zadnima sedačkama teda mam 1x žluté, 2x zelené asi klasika relátka a pak dvě megavelké krabičky co vypadají jak např. lkm v motorovém prostoru.
Mno, takže prvně bych zkontroloval relé. Je pod zadníma sedačkama, žluté, pozice K11 viz obrázek:
Vyměnit aspoň na zkoušku za nějaké jiné, například z přední pojistkové skříně (žluté lze zaměnit za oranžové - liší se jen výrobcem). Pak kdyžtak zapátráme dál Nejsi náhodou odněkud kolem Brna??
Jinak "megavelké" krabičky jsou jednotky GM(Grund/general modul) a ZKE (Zentral komfort elektronik). Chyba by mohla být i v nich, ale pochybuju, vzhledem k tomu, že ovládají skoro celý auto, tak by se asi pokazilo něco jinýho.