Dobrý den, obávám se, že v tomto případě již výměna oleje a filtru v automatické převodovce nepomůže. Nejspíš to vypadá na kompletní repas A/T. Kolik má vůz najeto?
me ho menily pred ctvrt rokem ale zjistil sem ze nedal zase zelenej ale cervenej diagnostika nic nerika jak to blbne a nepada mi to ani do nouzoveho rezimu pred vymenou tolik nezlobil ale jak rikam dela to jak kdy
to, ze ti to na volnobeh jede rychleji, nez jiny automat, neres a bud rad
na rady s komplet repasem nedej, ja jsem delal repas na E32 automatu u 360tkm (prestalo jet dopredu). nasledne jsem zjistil, po vycashovani temer 30k, ze tam pravdepodobne byl kously solenoid a klidne by to jelo po mensi oprave dal...
co chladic automatu, je v poradku? co se na te kare v posledni dobe delalo? blbne to najednou? nebo to zacinalo postupne?
sefca píše:me ho menily pred ctvrt rokem ale zjistil sem ze nedal zase zelenej ale cervenej diagnostika nic nerika jak to blbne a nepada mi to ani do nouzoveho rezimu pred vymenou tolik nezlobil ale jak rikam dela to jak kdy
Pokud jsi dal červenej olej místo zelenýho tak tu převodovku určitě zničíš. Dokonce na tý převodovce je z boku nálepka jaký olej se do ní dává.
Co blbneš, nenech se zmást. I kdyby se to při poslední výměně posralo a dal se tam jinej olej, tak teď je tam cca 1/2 na 1/2 směs. Takže když vyměníš olej, tak se bude jen snižovat koncetrace toho co tam nemá dle tabulek být.
Podle mě tam patří červenej - Dextron III - žádnej zelenej.
sefca píše:no ale zejsou ted smichany taky asi nebude dobre ze a hlavne me zarazi ze pri rozjezdu to zaradi az v 3500 otackach a zbytek uz normalne
Při 1. rozjezdu ? To tě zaráží ? To je normální - musí se naplnit měnič. I když teda těch 3 500 ot/min je moc, mělo by to pustit max. snad jen do 2 500.