Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
vymena mtf volantu - problem
menil som mtf volant (4raminko za M), vymena prebehla bez problemu ale po zapojeni baterky mi prestalo fungovat PDC, radio, spustenie interieroveho osvetlenia pri vytiahnuti kluciku a signalizavia smeroviek a dialkacov na palubke...
poistky su OK, tempomat na novom volante funguje....
co s tym?
diky moc
poistky su OK, tempomat na novom volante funguje....
co s tym?
diky moc
-
- Klubové ID: 2166
- Kontaktovat uživatele:
zkratovana sběrnice ibus.. klasika. ty stare tlačitka nejsou stejna jako ta nova (stejně to ma i e38 tam novější volant se starym tež neprohodíš jen tak). většiou to odstavi celou komunikaci na ibusu ale nic se nestae jineho... takže to dej nekomu kdo ma schema noveho i stareho a at přehodi jinak piny..
- George_D
- Klubové ID: 49
- Kontaktovat uživatele:
Snejk: Super díky, něco podobného jsme předpokládali jako poslední možnost, ale nehpo tvrdil, že každej řikal že se to prohodí a bude to šlapat. Takže asi tomu tak uplně neni
Stačí vyměnít jen ten kroužek na volantu, nebo se musí přepinovat někde jinde?? Má někdo nějaký navod, schema, nebo aspon informaci, že to opravdu jde tak udělat??

Stačí vyměnít jen ten kroužek na volantu, nebo se musí přepinovat někde jinde?? Má někdo nějaký navod, schema, nebo aspon informaci, že to opravdu jde tak udělat??

E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
-
- Kontaktovat uživatele:
nooo co sem koukal tak kroužek se měnit nemusí počet drátů je tam komplet stejnej. jen je jina konfigurace.... a to hlavní čeho se teda obávám je, lae to sem ještě nezkoumal jestli ty stare tlačitka nemaji jednotku "někde podvolantem" protože ty nová jsou na sběrnici přímo a sou zárovej jednotka...(miguel určitě ví)
ja se v tom nějak pohrabu až stahnu schemata pořádný a dam navod...
popř. neni problem v praze to udělat, vč. diag atd...
ja se v tom nějak pohrabu až stahnu schemata pořádný a dam navod...
popř. neni problem v praze to udělat, vč. diag atd...
- George_D
- Klubové ID: 49
- Kontaktovat uživatele:
Fajn 

E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
-
- Kontaktovat uživatele:
The steering wheel-mounted buttons on your car transmit analog signals to an intermediate communications processor that then hooks into the I-Bus. 09/96+ cars have button pods that speak I-Bus natively, so the intermediate processor isn't necessary. Theoretically, you could buy the appropriate newer wheel (just not dual-stage airbag) and assuming the wiring is available and you can figure out how to bypass the communications module and go directly to I-Bus, it might work. Unfortunately, that's an $850+ gamble that nobody I've heard from has successfully taken yet.
- jarda
- Klubové ID: 1426
Mne sa podarilo ten modul rozobrať a nabastliť to do E36
Ak máš auto po 96 a volant do 96 tak by to malo znamenať dať si do auta aj tú krabičku, pripojiť ju na napájanie, signál z tlačítiek pripojiť do nej a jej výstup na ibus. Rozhodne to stojí za pokus ak už ten volant máš..

Ak máš auto po 96 a volant do 96 tak by to malo znamenať dať si do auta aj tú krabičku, pripojiť ju na napájanie, signál z tlačítiek pripojiť do nej a jej výstup na ibus. Rozhodne to stojí za pokus ak už ten volant máš..
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
-
- Klubové ID: 1858
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem vymenil 4 ram z me e39 r.v. 96 za M triram. z 98, konektory vsechny pasuji. Volant sviti, tempomat faka, ale to je vse
Nefunguje ovladani radia, prehazovani stanic a hlasitost. A navic se mi porad ted zapina vnitrni okruh, takze mam vecne zamlzeny okna, tak jsem musel ty tlacitka odpojit a uz se nazpina. Bude v tom nejakej cert.
Piny jsem prehazoval, ale nefaka to.
Snejku co ted ?

Nefunguje ovladani radia, prehazovani stanic a hlasitost. A navic se mi porad ted zapina vnitrni okruh, takze mam vecne zamlzeny okna, tak jsem musel ty tlacitka odpojit a uz se nazpina. Bude v tom nejakej cert.
Piny jsem prehazoval, ale nefaka to.
Snejku co ted ?