Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

TOPENÍ e34 520i

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
koleman

#1 Příspěvek od koleman »

zdravím nevíte někdo jakým způsobem odstraním problém s topením neustále mě zlobí pravá strana topení fouká studený a občes přeskočí a začne foukat teplé, odvzdušněné to mám ale nevím si rady

díky za každou užitečnou radu
berkelay

#2 Příspěvek od berkelay »

problém může být v elektromagnetických ventilech topení. Jsou vedle pojistkové skříně v motorovém prostoru pod plastovám krytem (nevím co máš za typ motoru, M50 nebo M20 ?)

díl č.15
Obrázek

a řešilo se to mimojiné taky tady:
http://bmwklub.cz/modules.php?name=Foru ... y+topen%ED

a protože jsi tu nový, tak tě asi brzy někdo upozorní, ať nejdříve použiješ HLEDAT a když nenajdeš, tak se zeptáš :wink:
koleman

#3 Příspěvek od koleman »

mám M50

a díky za to upozornění, a ještě mám takovej menší problém občas mě mírně stoupne teplota ale zřejmě je to tim topením protože stoupne v okamžiku kdy začne foukat studenej vzduch a jak mile zase začne teplej tak teplota klesne. termostat mám danej novej a odvzdušněné je to také ale musím to odvvzdušňovat celkem často dost mě tvrdnou hadice a tlakuje se to ale voda se mě nestrácí ani volej v ní není tak tedy nevím
libovka

#4 Příspěvek od libovka »

To že to tlakuje normální není.To bude načatý těsnění nebo hlava.To že to netopí může být tím,že se tam natlačí vzduch a zavzdušní se to.
koleman

#5 Příspěvek od koleman »

ještě jedna věc ohledně toho tlakovaní hadice sice po chvilce stvrdnou ale né příliš mnoho dají se zmáčkonout prostě není to nějak přetlakované či naprosto brutálně stvrdlé, auto se nikdy neuvařilo a ručička stoupla o cca 1mm od pulky voda se mě nestrácí ale na víčku od motoru je ta hnusná šedá sračka otec vrdí že v této zimě je to normální ale nějak mu nevěří :-) no nevím kouknu ještě na tu pumpu a pak to äsi nechám rozebrat a skontrolovat tu hlavu ale nerad bych to dělal zbyečně přece jen to něco stojí
ZaK
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od ZaK »

Tu sračku na víčku mám taky a ještě víc mě znepokojuje šílený dým z výfuku Ale auto topí, hadice netlakují a olej mi nijak razantně nemizí a voda vůbec.
Tickerow
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Tickerow »

Tak ta seda sracka je voda ktera se odparuje z oleje...v zime a v malem mnozstvi to byva ze vzdusne vlhkosti, ale byt by to tam nemelo...dal bych si na to bacha a kontroloval bych to...
HansE34

#8 Příspěvek od HansE34 »

Mám stejný problém s M50, tlakuje se to, trochu to hulí ale voda v oleji neni, a voda se ztrácí... a vůůůbec to netopí, po odvzdušnění to vydrží cca tak 200km a může to celý dělat znova
Odpovědět