Hele lidi k čemu je ta druha baterie v kufru? Měl jsem zato že je to pro webasto ale když jsem teď projížděl katalog abych ji našel co to je zač tak je v části komunikace a telefon takže asi pro webasto nebude co?
to jsem si taky myslel ale je to podle mě blbost, tahle baterie se přeci nedobíjí a webasto má nějakou spotřebu a furt vytahovat baterku a dobijet je blbost ne? Navíc proč je to v katalogu v části komunikační zařízení?
A jak by do ní šla asi šťáva? Ty baterie jsou mezi sebou propojený,kdyby ses pořádně podíval pod sedadlo tak tam máš spojený kabely co jdou k té zadní.
kde přesně se nachází ta druhá baterka? jenom mě to zajímá... nikde jsem v kufru ještě nic nehladat ani neodtapecírovával jen vím že je jedna pod zadní sedačkou...
Rejchy píše:A jak by do ní šla asi šťáva? Ty baterie jsou mezi sebou propojený,kdyby ses pořádně podíval pod sedadlo tak tam máš spojený kabely co jdou k té zadní.
ok, ja nemam v merku elektroinstalaci 5koveho BMW, jako ty, ale když se nad tím logicky zamyslíš, pokud jsou obě baterie stále paralelně propojeny tak jsou dle mého laického názoru zbytečné, naco dávat dvě malé baterie paralelně když mohli dát jen jednu a mít o jednu součástku co se může pokazit mín.....takže buď baterie krmí něco jiného, nebo není trvale spojena s ostatní sítí vozidla a je připojována třeba nějakým relátkem...
Malá Webasto-baterie za levým tapecákem v kufru e34 slouží jen a pouze k funkci přídavného topení, nesmí být používána pro nouzové starty a dobíjí se pouze za chodu motoru i Webasta najednou.
Pokud tu baterku budete vytahovat a zkoušet nabíjet, určitě to nepůjde, protože je už dávno hin..
Já v merku el.instalaci určitě nemám,mám k k elektrice odpor ,ale nedávno jsem si montoval nez.topení do svého auta včetně toho svazku,takže vím že plus je připojen na baterku pod sedadlem a mínus té baterie je na kostru karoserie.Tudíž bych řekl že jsou zapojený vedle sebe.Ten kluk co mi to topení prodával říkal že tu baterii sehnal celkem levně v nějakém krámě s alarmama,origo je drahá.
no to že jsou vedle sebe mi právě nějak nesedí, musí tam být něco co ji odpojí od hlavní baterie, si vem že si vymlátíš hlavní baterku, automaticky by ti to chtělo startovat z te male...
jinak co jsem koukal je to klasika motobaterie 12V 25Ah, cenovka podle typu kolem 1000-1600
Obecně by se baterie neměly zapojovat paralelně, kromě nezbytně krátké doby (startování přes startovací kabely a pod.). U obou dochází k vybíjení a rychlému zničení. Určitě bude dobíjena každá zvlášť svým obvodem. Navíc, každý akumulátor musí být dobíjen minimálně jednou za měsíc (při nepoužívání!), takže bez dobíjení ta baterka být určitě nemůže...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.