kontrola množství oleje v automatu e 39 540iA r.2001
-
rades
Zdarec Pánové
O výměně oleje v automatu toho tu již bylo napsáno hodně,nicméně nikde jsem se nedozvěděl následující:(možná jsem se díval blbě to je taky možné)
K věci: Dal jsem se do výměny,kdy po vypuštění starého oleje-pomocí šroubu a následně vylitím z demontované vany jsem z něj vyždímal 6,6 litru.
Podstata mého dotazu je v tom,že je jasné,že z automatu nedostanu vše,tudíž nevím,kolik v automatu zůstalo oleje a jestli to co vyteklo bylo to správné množství(jestli tam třeba nebylo málo. Vím jen,že dle etk má být v převodovce celkem 9,7litrů-info od BMW Horimex Olomouc.
Takže jsem to udělal zatím tak,že jsem vyměnil filtr a do převodovky dostal stejné množství nového oleje jaké původně vyteklo.
Můžete mi někdo poradit,jak to tedy ošéfovat,aby v převodovce bylo přesné množství(resp.jestli je někde uvedeno,kolik v převodovce zůstane starého oleje a zbytek doleju,nebo je v tom nějaký jiný postup?(Ukazatel hladiny tam není ne?)
Díky předem moc za rady
Radek
O výměně oleje v automatu toho tu již bylo napsáno hodně,nicméně nikde jsem se nedozvěděl následující:(možná jsem se díval blbě to je taky možné)
K věci: Dal jsem se do výměny,kdy po vypuštění starého oleje-pomocí šroubu a následně vylitím z demontované vany jsem z něj vyždímal 6,6 litru.
Podstata mého dotazu je v tom,že je jasné,že z automatu nedostanu vše,tudíž nevím,kolik v automatu zůstalo oleje a jestli to co vyteklo bylo to správné množství(jestli tam třeba nebylo málo. Vím jen,že dle etk má být v převodovce celkem 9,7litrů-info od BMW Horimex Olomouc.
Takže jsem to udělal zatím tak,že jsem vyměnil filtr a do převodovky dostal stejné množství nového oleje jaké původně vyteklo.
Můžete mi někdo poradit,jak to tedy ošéfovat,aby v převodovce bylo přesné množství(resp.jestli je někde uvedeno,kolik v převodovce zůstane starého oleje a zbytek doleju,nebo je v tom nějaký jiný postup?(Ukazatel hladiny tam není ne?)
Díky předem moc za rady
Radek
-
libovka
-
rades
Kudy vytékat? plnění mám spodním šroubem,tedy olej tam dostávám stále pod tlakem( to znamená že by mi to začalo vytékat hned od začátku.libovka píše:Leješ to tam dolkud to nezačne vytékat.Pak to natočíš a necháš ohřát.Prořadíš to a při nastartovaném motoru to doleješ dokut to nezačne vytékat.A je to.
-
kosa
-
libovka
-
kosa
ale je ... ten " tunýlek" je u starejch , u novějších z boku ..každopádně at tak nebo tak je to jedno spravnou hladinu docílíš viz postup výše..tím že po zahřátí na cca 50 C a prořazení a nasledného doplnění oleje začne vytékat necháš vytéct přebytek ( pokud by jsi to přelil) a nic víc v tom není .libovka píše:U AUTOMATU NENÍ Z BOKU.Je ve vaně ze spodu.Je tam takovej tunýlek ve kterým je napouštěcí šroub.kosa píše:z boku je plnící
Jen dle plnícího otvoru- zespodu je tam zapuštěný dovnitř a pokud je tam jen zátka a není zapuštená plní se zboku ( nedostal by jsi tam potřebné množství) ..
-
rades
No bylo mi to hned divný,že by se to plnilo přes vypouštěcí šroub,když to nemá ten tunel-pipetu-ale přesto jsem si poradil a olej doplnil tím vypouštěcím šroubemkosa píše:ale je ... ten " tunýlek" je u starejch , u novějších z boku ..každopádně at tak nebo tak je to jedno spravnou hladinu docílíš viz postup výše..tím že po zahřátí na cca 50 C a prořazení a nasledného doplnění oleje začne vytékat necháš vytéct přebytek ( pokud by jsi to přelil) a nic víc v tom není .libovka píše:U AUTOMATU NENÍ Z BOKU.Je ve vaně ze spodu.Je tam takovej tunýlek ve kterým je napouštěcí šroub.kosa píše:z boku je plnící
Jen dle plnícího otvoru- zespodu je tam zapuštěný dovnitř a pokud je tam jen zátka a není zapuštená plní se zboku ( nedostal by jsi tam potřebné množství) ..
Ještě tedy prosím o radu,kde je ten napouštěcí boční šroub? trošku jsem tam čuměl,ale protože jsem stále žil v tom,že se opravdu plní jen ze spodu,tak jsem tomu hledání nevěnoval až takovou pozornost,tak jestli to někdo máte i případně z etk načrtnutý,tal budu rád(abych mimo jiné nepovolil něco jinýho) jinak díky za příspěvky.
-
Birkoff
- Klubové ID: 989
-
kosa
-
libovka