Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

unik oleje z motoru e34 TDS

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
rzich
Klubové ID: 2009

#1 Příspěvek od rzich »

leva strana motoru,nekde smerem dolu,jeste pod svickama me neco netesni.Je hodne mist,odkub by mohl unikat olej z motoru v techto mistech?Je to zhruba uprostred,je tam hovno videt asi budu muset zkusit sundat sani a mozna toho uvidim vic.Mozna ze tam taky neco rozjebu.....
huncak

#2 Příspěvek od huncak »

zkontroluj zpětné trubičky od vstřiků.taky jsem to tam měl pořád oblemcaný a myslel jsem si že tam někde prolíná olej ale po výměně těch hadiček byl klid.jak ta nafta teče po bloku tak to vypadá jako olej
rzich

#3 Příspěvek od rzich »

covece,to bude asi niz,pockam az to schladne a asi na to teda mrknu,pak dam vedet,doufam ze nezajdu tak daleko ze to nedam do kopy.....
rzich

#4 Příspěvek od rzich »

mohlo by to unikat nekde za tim dlouhym cernym plastovym boxem-nevim co to vlastne je.Nakonec jsem to sani stejne nesundal...
huncak

#5 Příspěvek od huncak »

dlouhej plastovej box je elektroinstalace motoru.sání sundáš snadno,jinak asi stejně nepoznáš odkud to teče.ale na bloku ze strany je jenom telo olejového filtru a to je hodně dole.mohlo by to taky téct kolem těsnění pod hlavou,vepředu jak je domeček na rozvodový řetěz a za jízdy ti to vítr rozfouká po celém motoru.sundej sání a podívej se pořádně.sání drží jenom na pár šroubech,chce to malou golu na šrouby co jsou do hlavy to myslím 12ctka a u olejového filtru povolit dva šrouby,a ještě trubku od EGR ventilu ta je myslím na 10tky.
VlastikS
Klubové ID: 1467

#6 Příspěvek od VlastikS »

Nedělal sis náhodou rozvody nebo výměnu čerpadla?
rzich

#7 Příspěvek od rzich »

nic takoveho,jenom pred rokem mi stelovali diesel pumpu v boshi,je teda fakt ze kdyz jsem se vratil a otevrel motor byl cely zajebany od oleje,asi ho nastartovali a nemeli neco dotahle.Motor jsem nechal umyt pak jsem si vsimnul ze to nekde pomalinku pidi.Ted to ma za sebou 3 cesty do Anglie a je to cim dal tim horsi................
fafejta

#8 Příspěvek od fafejta »

Pod přírubou vstřikovacího čerpadla je ˇˇOˇˇ-kroužek,který ho dotěsnuje,aby tam nechcal olej od rozvodů(prsou).Mohli ho skřípnout,a pak to teče.Ale jak byl ten motor oblitej,když si to přivezl ze servisu,tak bych řekl,že to bylo spíše jak to odvzdušnovali,když tam tu pumpu dali. :wink:
rzich

#9 Příspěvek od rzich »

no,same radosti...
Odpovědět