Dnes jsem neměl chvilku co dělat, tak jsem popadl sadu jehlových imbusů a toxů, a šel na přístrojovku.
Nejprve jsem sundal okrasné lišty vlevo a vpravo od volantu, pod nimi jsou 2+2 šroubky a nad budíky jsou další 3. Odklopil jsem rámeček s ovládáním světel a mlhovek a odpojil je od kabelů. V prostoru přístrojovky zůstal jen modul s budíky (nad nimi další 2 šroubky), vysunul jsem jej, opět odpojil svazky kabelů a bylo to venku...
Myslel jsem, že to bude třeba jako u e34, kde se dal modul po otočení dvou západek, pohodlně otevřít. A ono ne. Na zadní části jsou žárovičky na osvětlení displayů, ale ne na jednotlivé kontrolky - proč to všechno popisuju.? Dál jsem se to otevřít nepokoušel a rád bych věděl, zda se do toho dá v pohodě vlézt, anebo zda ne mě při otevření nečeká nějaké nemilé překvápko. Dají se tedy žárovičky jednotlivých kontrolek měnit svépomocí????
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
e39 - přístrojovka (jak na žárovičky???)
-
- Klubové ID: 1712
- Kontaktovat uživatele:
[quote="Birkoff"]V kontrolkách jsou LED diody SMD pokud se dobře pamatuji. Žárovičky jsou jen podsvícení. Tedy myslím že to tak je.[/quote]
Jo takhléééé... Dělal jsem si totiž test č. 2 a všimnul jsem si že mi nesvítí jediná kontrolka a tou je ABS. Hned jsem to šel pro jistotu vyzkoušet. A protože bylo pěkně mokro, ABS fungovalo jako na povel.
Tak jen proto jsem se ptal, zda se to dá měnit, či ne.
Díky za objasnění
!
Jo takhléééé... Dělal jsem si totiž test č. 2 a všimnul jsem si že mi nesvítí jediná kontrolka a tou je ABS. Hned jsem to šel pro jistotu vyzkoušet. A protože bylo pěkně mokro, ABS fungovalo jako na povel.
Díky za objasnění

-
- Klubové ID: 1836
Pri test02 ti aj tak nezasvietia vsetky kontrolky, aj ked teraz si vobec nepamatam ako to je s ABS, ci ma svietit alebo nie. Kazdopadne by ti mala zasvietit pri startovani nie? JJ a presne tak, su tam diody napajkovane na plosnom spoji, ziadne ziarovky. Preletovat by to nemal byt problem, staci nejaka dobra hrotova pajka, alebo teplovzdusnou. Horsie je to s tym rozoberanim budikov, to uz nie je tak jednoduche....alpineman píše:Jo takhléééé... Dělal jsem si totiž test č. 2 a všimnul jsem si že mi nesvítí jediná kontrolka a tou je ABS. Hned jsem to šel pro jistotu vyzkoušet. A protože bylo pěkně mokro, ABS fungovalo jako na povel.Birkoff píše:V kontrolkách jsou LED diody SMD pokud se dobře pamatuji. Žárovičky jsou jen podsvícení. Tedy myslím že to tak je.
Díky za objasnění!
-
- Klubové ID: 1712
- Kontaktovat uživatele:
[quote="Birkoff"]Pokud vím tak při testu 02 nesvítí určitě airbag, ASC ?, ABS ? a možná nějaké další. Pravda je, že před nastartováním se rozsvítí i Airbag, i ABS a ASC problikne (nebo jde vypnou a pak svítí stále). Takže ve finále jde zkontrolovat téměř všechno.[/quote]
No jistěééééé... při startování svítí jak ABS (oranžově, nebo žlutě??? to vědí na MD, že?), tak AIRBAG (červeně). Pro ty které to zajímá, při testu č. 2 obě kontrolky nesvítí!!!
Díky za objasnění!!!
No jistěééééé... při startování svítí jak ABS (oranžově, nebo žlutě??? to vědí na MD, že?), tak AIRBAG (červeně). Pro ty které to zajímá, při testu č. 2 obě kontrolky nesvítí!!!
Díky za objasnění!!!