Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e39 - přístrojovka (jak na žárovičky???)

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
alpineman
Klubové ID: 1712
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od alpineman »

Dnes jsem neměl chvilku co dělat, tak jsem popadl sadu jehlových imbusů a toxů, a šel na přístrojovku.
Nejprve jsem sundal okrasné lišty vlevo a vpravo od volantu, pod nimi jsou 2+2 šroubky a nad budíky jsou další 3. Odklopil jsem rámeček s ovládáním světel a mlhovek a odpojil je od kabelů. V prostoru přístrojovky zůstal jen modul s budíky (nad nimi další 2 šroubky), vysunul jsem jej, opět odpojil svazky kabelů a bylo to venku...
Myslel jsem, že to bude třeba jako u e34, kde se dal modul po otočení dvou západek, pohodlně otevřít. A ono ne. Na zadní části jsou žárovičky na osvětlení displayů, ale ne na jednotlivé kontrolky - proč to všechno popisuju.? Dál jsem se to otevřít nepokoušel a rád bych věděl, zda se do toho dá v pohodě vlézt, anebo zda ne mě při otevření nečeká nějaké nemilé překvápko. Dají se tedy žárovičky jednotlivých kontrolek měnit svépomocí????
Birkoff
Klubové ID: 989

#2 Příspěvek od Birkoff »

V kontrolkách jsou LED diody SMD pokud se dobře pamatuji. Žárovičky jsou jen podsvícení. Tedy myslím že to tak je.
alpineman
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od alpineman »

[quote="Birkoff"]V kontrolkách jsou LED diody SMD pokud se dobře pamatuji. Žárovičky jsou jen podsvícení. Tedy myslím že to tak je.[/quote]

Jo takhléééé... Dělal jsem si totiž test č. 2 a všimnul jsem si že mi nesvítí jediná kontrolka a tou je ABS. Hned jsem to šel pro jistotu vyzkoušet. A protože bylo pěkně mokro, ABS fungovalo jako na povel.
Tak jen proto jsem se ptal, zda se to dá měnit, či ne.

Díky za objasnění :wink: !
airbone
Klubové ID: 1836

#4 Příspěvek od airbone »

alpineman píše:
Birkoff píše:V kontrolkách jsou LED diody SMD pokud se dobře pamatuji. Žárovičky jsou jen podsvícení. Tedy myslím že to tak je.
Jo takhléééé... Dělal jsem si totiž test č. 2 a všimnul jsem si že mi nesvítí jediná kontrolka a tou je ABS. Hned jsem to šel pro jistotu vyzkoušet. A protože bylo pěkně mokro, ABS fungovalo jako na povel.
Tak jen proto jsem se ptal, zda se to dá měnit, či ne.

Díky za objasnění :wink: !
Pri test02 ti aj tak nezasvietia vsetky kontrolky, aj ked teraz si vobec nepamatam ako to je s ABS, ci ma svietit alebo nie. Kazdopadne by ti mala zasvietit pri startovani nie? JJ a presne tak, su tam diody napajkovane na plosnom spoji, ziadne ziarovky. Preletovat by to nemal byt problem, staci nejaka dobra hrotova pajka, alebo teplovzdusnou. Horsie je to s tym rozoberanim budikov, to uz nie je tak jednoduche....
Birkoff
Klubové ID: 989

#5 Příspěvek od Birkoff »

Pokud vím tak při testu 02 nesvítí určitě airbag, ASC ?, ABS ? a možná nějaké další. Pravda je, že před nastartováním se rozsvítí i Airbag, i ABS a ASC problikne (nebo jde vypnou a pak svítí stále). Takže ve finále jde zkontrolovat téměř všechno.
alpineman
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od alpineman »

[quote="Birkoff"]Pokud vím tak při testu 02 nesvítí určitě airbag, ASC ?, ABS ? a možná nějaké další. Pravda je, že před nastartováním se rozsvítí i Airbag, i ABS a ASC problikne (nebo jde vypnou a pak svítí stále). Takže ve finále jde zkontrolovat téměř všechno.[/quote]

No jistěééééé... při startování svítí jak ABS (oranžově, nebo žlutě??? to vědí na MD, že?), tak AIRBAG (červeně). Pro ty které to zajímá, při testu č. 2 obě kontrolky nesvítí!!!

Díky za objasnění!!!
Odpovědět