Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
PDC vyřešeno !!!
Zdravim,
Tak od vcerejska jsem cerstvy majitel 530dA touring r.v. 2001.
Muj minuly vuz byl E36 318is r.v. 1993 a predminuly E30 318i r.v. 1989.
Petka v kombiku byl vzdy muj sen,tak jsem si ho splnil.Mam to dovezeno s nemecka a vypda velmi zachovale.Auto jezdi uplne skvele.Steptronic je fakt super,po par kilometrech nechapu jak jsem cely zivot mohl jezdit s fofrklackem.
Vse vypada jako fukncni a ok,az na to ze auto asi nema alarm,na vnitrnim zpetnem zrcatu zadna kontrolka,nebo LEDka neni a kdyz auto dalkou zamknu,tak nebliknou svetla.Tak nevim....
No a PDC je asi nefunkcni,kdyz dam R (zpatecku) tak nic nepine a kdyz chci PDC spustit manualne,tak se nerozsviti na tlaciku LEDka.Auto ma tazny,asi orig.od vyroby,je to vyrobce ORIS,asi tam bylo hodne dlouho namotovany,protoze zamek byl plny soli a nejakeho bordelu,nesel tam strcit klicek,dalo hodne prace to vycistit a tazny sundat.Nevim jestli tazny zarizeni neblokuje funkci PDC,ale po demontazi tazneho PDC stejne nejde.
Dik za kazdou radu.
Tak od vcerejska jsem cerstvy majitel 530dA touring r.v. 2001.
Muj minuly vuz byl E36 318is r.v. 1993 a predminuly E30 318i r.v. 1989.
Petka v kombiku byl vzdy muj sen,tak jsem si ho splnil.Mam to dovezeno s nemecka a vypda velmi zachovale.Auto jezdi uplne skvele.Steptronic je fakt super,po par kilometrech nechapu jak jsem cely zivot mohl jezdit s fofrklackem.
Vse vypada jako fukncni a ok,az na to ze auto asi nema alarm,na vnitrnim zpetnem zrcatu zadna kontrolka,nebo LEDka neni a kdyz auto dalkou zamknu,tak nebliknou svetla.Tak nevim....
No a PDC je asi nefunkcni,kdyz dam R (zpatecku) tak nic nepine a kdyz chci PDC spustit manualne,tak se nerozsviti na tlaciku LEDka.Auto ma tazny,asi orig.od vyroby,je to vyrobce ORIS,asi tam bylo hodne dlouho namotovany,protoze zamek byl plny soli a nejakeho bordelu,nesel tam strcit klicek,dalo hodne prace to vycistit a tazny sundat.Nevim jestli tazny zarizeni neblokuje funkci PDC,ale po demontazi tazneho PDC stejne nejde.
Dik za kazdou radu.
Blikání při zamčení se dá naprogramovat.
Alarm poznáš tak,že to zamkneš dálkou a sedíš ve vnitř a pak otevři dveře a uvidíš jestli bude houkat.
S tím pdc zajed na diagnostiku.Po přípojení přívěsu se PDC vypne a nesvítí ani zpátečková a mlhová světla,ale to ovládá anhangermodul,takže jen když zastrčíš vozejk do el.záuvky.Nemáš v té zásuvce zastrčenou jen redukci.Je to přechodka ze 7 kolíkové na 11 kolíkovou a ta by to mohla dělat.
Alarm poznáš tak,že to zamkneš dálkou a sedíš ve vnitř a pak otevři dveře a uvidíš jestli bude houkat.
S tím pdc zajed na diagnostiku.Po přípojení přívěsu se PDC vypne a nesvítí ani zpátečková a mlhová světla,ale to ovládá anhangermodul,takže jen když zastrčíš vozejk do el.záuvky.Nemáš v té zásuvce zastrčenou jen redukci.Je to přechodka ze 7 kolíkové na 11 kolíkovou a ta by to mohla dělat.
No když jsem byl já v BMW tak diagnostika nebyla za 1000, protože diagnostika je opravdu diagnostika tj. testování různých modulů a dílů když se hledá závada, Pavel spíš myslel vyčtení paměti závad (slangově se tomu právě říká diagnostika,ale to v BMW nechápou) a tam jsem to měl asi za 300kč.
Jinak co se týče testu toho alarmu tak nevim já když zamknu a zaktivuju alarm tak už ty dveře neotevřu protože se zamknou na druhou polohu a kolíčky nelze vytáhnout.
Jinak v BMW by ti měli dle VIN vyjet výbavu vozu z fabriky kde budeš hned vědět zda tam alarm je nebo ne, a pokud ano tak doporučuji hned test, alarm zaktivovat a zkusit odemknout dveře klíčem pokud se při tom odemknutí alarm deaktivuje tak to nechat předělat ,pokud to tedy jde, tak aby zůstal aktivní a po otevření dveří spustil poplach. Naivně jsem si také myslel jak je origo alarm vychytanej, ale oni nepomysleli na to že českej zloděj si otevře auto přes zámek a tím se alarm vypne a on vesele odjíždí pryč.
Jinak co se týče testu toho alarmu tak nevim já když zamknu a zaktivuju alarm tak už ty dveře neotevřu protože se zamknou na druhou polohu a kolíčky nelze vytáhnout.
Jinak v BMW by ti měli dle VIN vyjet výbavu vozu z fabriky kde budeš hned vědět zda tam alarm je nebo ne, a pokud ano tak doporučuji hned test, alarm zaktivovat a zkusit odemknout dveře klíčem pokud se při tom odemknutí alarm deaktivuje tak to nechat předělat ,pokud to tedy jde, tak aby zůstal aktivní a po otevření dveří spustil poplach. Naivně jsem si také myslel jak je origo alarm vychytanej, ale oni nepomysleli na to že českej zloděj si otevře auto přes zámek a tím se alarm vypne a on vesele odjíždí pryč.
-
Alerm se pozná podle té kontrolky. Není kontrolka není alarm. Podle VIN se to dá zjistit jednoznačně. PDC po spuštění má svítit a pípat po přiblížení. Může tam být problém s tažným Oris mi nepřijde jako origo. Někdo to kvůli tažnému moh nechat vypnout. Fci čidel možno snadno ozkoušet: zapnout klíček - kontrolky svítí motor stojí, zařadit zpátečku a poslechnout uchem. Každé funkční čidlo potichu pravidleně praská.
-
- Klubové ID: 775
Pokud nemáš vytaženou pojistku jako původně já...Panaque píše:Většinou, pokud je v pr... čidlo, při zařazení zpátečky, pouze dlouze řve...
Už jsem to sem jednou psal, do topicu o PDC, a není to tak dlouho...
Chtěl jsem kupovat čidlo ( po kontrole výše uvedené) a jen náhodou mě napadlo prohodit dobré se špatným. Čidlo bylo dobré...

.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
-
Tak jsem si nasel cas a radne jsem prolelzl auto.A nasel jsem u praveho zadniho podbehu krabicku s napisem PDC nezapojenou! Vedle byly cernou paskou svazane tri konektory modre,cerne a bile barvy.Trosku se strachem jsem je zapojil do te krabicky taktez podle barev.Pak jsem otocil klicem a zvolil R,obesel jsem vsechny cidla,vsechy praskala a kdyz jsem se k nim priblizil,v aute to zacalo pipat.Takze to funguje super.Velka radost!!!!Ale neni mi jasny proc minuly majitel nechal PDC odpojit,asi kvuli vozejku?Nebo kdyby bylo jedno cidlo v haji ,ale funguje vsech 8.
Diky vsem kteri se mi snazili poradit !!
Diky vsem kteri se mi snazili poradit !!