Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Lambda sondy E 39 540i

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
PavelP

#1 Příspěvek od PavelP »

Zdravím,tak mám malý problém.Teď v tomhle počasí auto běží špatně na volnoběh,prská, kucká ,za plynem nejde.Jako by se válce hádaly, ale když se ohřeje tak potom běží normálně.Koukal jsem zde na foru a mám podezření,že jsou asi špatný lambda sondy.Jak se dá poznat ,že je lambda
po smrti?
Dík za odpověď
PavelP

E 39 540 iA
Demostenes
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Demostenes »

Lambdy, vaha, svicky, pripadne rozdelovac....To muze byt tisic veci.

Lambdy se daji otestovat tak, ze je odpojis. Sice se zvedne spotreba a budes citit bohatou smes, ale melo by to jet normalne.
Birkoff

#3 Příspěvek od Birkoff »

A nepřisává někde falešnej vzduch? Klasicky vzadu na sání. Pak bývá problém s volnoběhem. Další věc co mě napadá je čidlo otáčení vačky.
Hudas
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Hudas »

Zdarec, mám pocit, že mi to dělá taky. Za studena cuká a nejde za plynem. Mělo by to být víčko na sání co je ze zadu, jako by pod sklem. V něm je ventilek a za studena se nezavře a bere falešný luft. Bere ti to i olej? Mě se sice olej nestrácí, ale bává to s tím spojené. To víčko stojí kolem 4tis. i s těsněním. Ted to budu řešit, ale zavezu to raděj do servisu. Prej je to pakec..
roan
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od roan »

vicko stoji kolem 1400,--

Hudas píše:Zdarec, mám pocit, že mi to dělá taky. Za studena cuká a nejde za plynem. Mělo by to být víčko na sání co je ze zadu, jako by pod sklem. V něm je ventilek a za studena se nezavře a bere falešný luft. Bere ti to i olej? Mě se sice olej nestrácí, ale bává to s tím spojené. To víčko stojí kolem 4tis. i s těsněním. Ted to budu řešit, ale zavezu to raděj do servisu. Prej je to pakec..
hopiondra
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od hopiondra »

+ kouknot na hadice podtlakoveho vedeni jedna vede jakoby z praveho ventildelklu k levemu ventildeklu do takove banky jsou tam dve hadice ,casto se uplne zhrouti a je nutna vymena
Odpovědět