Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

nefunguje nez.topení webasto

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
bmw530d

#1 Příspěvek od bmw530d »

zdravín všechny, chci se zeptat zda někdo neřešil problém, že se mu nezapínalo webasto. Když dám časovač, tak se v určitou dobu zapne ventilátor, který fouká, ale nezapne se webasto. Fouká stále studený vzduch. Zkoušel jsem jak tady někdo psal odpojit teplotní čidlo, kdy mi na palubce naskočila teplota -40, ale ani tak se nezaplo. Sundal jsem plast. podběh a našel jsem pouze dva konektory ze zhora topení. ty jsem pročistil, ale stále nic. Kdyby někoho něco napadlo dejte vědět. Díky
bmw530d

#2 Příspěvek od bmw530d »

nikdo nic?? :cry:
fotobobo

#3 Příspěvek od fotobobo »

bmw530d píše:nikdo nic?? :cry:

Zeptej se tady 602 330 352 tehle clovek vetsinou vi.
Aktel

#4 Příspěvek od Aktel »

pokud nemáš dálku k webastu, tak je to jen výhřev motoru. Mám to stejný u 530DA 2000 rok. Mám velkej BC s možností nastavit dva časy. Webasto se zapne při startu motoru - pokud je venkovní teplota menší než cca 5 cels. a máš v nádrži víc jak rezervu !!

Jinak jsem nad tím taky přemýšlel a byl jsem i v BMW, ale ten časovač je jen na ofuk a vyvětrání kabiny ve voze....
Doktor1
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Doktor1 »

nejčastější závadou webasta je nefunkční větráček,který do něj vhání vzduch.. dá se to vyčíst jako závada v diagnostice..
nebo je málo paliva(svítí rezerva)
pokud se po čase spuštění nic neděje,zhruba minutu,žádné vrčení nebo tak,viděl bych to na ten větráček ...
Peter
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Peter »

Mne pri zapnutí webasta začne ísť vodné čerpadlo 4 sekundy, potom sa vypne a hned zapne vetráčik na ochladenie a koniec... Občas mi to takto spravilo keď fungovalo. Teraz už vôbec nenaštartuje. Žhavička s naftovou pumpou je po vyskúšaní v poriadku... :?
pupik33
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od pupik33 »

Mě to taky nejede potřeboval bych to spravit mě začne foukat ten ventilátor asi 45 sec.ale pak se vypne a nenastartuje ten proces topení mám to lepší webasto protože mám k tomu i dálku byl bych vděčen za nějakou radu volal jsem do webasta že bych vyměnil žhavičku ale dodává se to jen z kompletním spalovacím prostorem a chcou za něj 5500 kč.To je docela dost na to abych to měnil jen preventivně podávací čerpadýlko na diagnostice cvaká takže jede.Jsem bezradný a bolí mě když můj mazel ráno jede bez toho předehřevu.
Peter
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Peter »

Skús zájsť na diagnostiku do Webasta čo vyhodí, ja sa tiež chystám.
Odpovědět