Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Řazení - problém

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Suchinnen

#1 Příspěvek od Suchinnen »

Mám e39 530d Touring manual. Občas se mi stane, že jde hůř zařadit dvojka, většinou při podřazování z vyššího přev. stupně. Vždycky ji tam nacpu ale někdy musim silou, což určitě není v pořádku. Máte někdo tip co zkontrolovat, než se začít hrabat přímo v převodovce?
Suchinnen

#2 Příspěvek od Suchinnen »

Nikdo to neřešil? Jestli třeba nestačí jen dotáhnout, nebo porovnat táhla, případně zkusit vyměnit olej v převodovce?
Tomcat14

#3 Příspěvek od Tomcat14 »

začíná se ozývat setrvák - ještě tak 2 roky a potom KO.
Suchinnen

#4 Příspěvek od Suchinnen »

No, možný to je, ale zase je mi divný, že to nijak necukne ani nebouchá
Peter
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Peter »

Ja mám zase problém že sa občas neviem trafiť do 3-ky, skáče mi tam 5ka. :(
berkelay

#6 Příspěvek od berkelay »

někde jsem četl, že v e34 někdy zlobí synchrony 2stupně, je to i můj případ, když podřazuju na dvojku, musím dát meziplyn, jinak ji tam musím rvát silou, třeba je to i tvůj případ.
Kail

#7 Příspěvek od Kail »

berkelay píše:někde jsem četl, že v e34 někdy zlobí synchrony 2stupně, je to i můj případ, když podřazuju na dvojku, musím dát meziplyn, jinak ji tam musím rvát silou, třeba je to i tvůj případ.

Jj,taky mi synchrony na 2jce pomalu odcházejí...Není to ještě nijak hrozný (přes zuby nebo tak tam nejde),ale už je cítit že jde hůře...
fix
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od fix »

Mě zase za studena nejde zařadit jednička, což bývá po ránu dost problém, když zařadám se spojkou dvojku a až pak jedničku tak to někdy pomůže...
Za tepla většinou v pohodě. Olej v převodovce jsem dával nový.
V jiném článku to někdo přičítal spojce na odchodu, zcela nevypne a synchrony tudíž nedovolí zařadit rychlost, nevím jestli je to možné...
dell

#9 Příspěvek od dell »

fix píše:Mě zase za studena nejde zařadit jednička, což bývá po ránu dost problém, když zařadám se spojkou dvojku a až pak jedničku tak to někdy pomůže...
V jiném článku to někdo přičítal spojce na odchodu, zcela nevypne a synchrony tudíž nedovolí zařadit rychlost, nevím jestli je to možné...

Také jsem nechal vyměnit olej v převodovce, bylo to na zimu a když jsem chtěl řadit z jedna na dvě tak to nešlo. Jak píšeš před rozjezdem jedna dvě a zpět. Zajel jsem druhý den do servisu a tam říkali že to není možné, nicméně vyměnili olej za jinej (řidší) a bylo vše v pořádku i v nejvědších mrazech.
Lucas87
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Lucas87 »

delal sem vymenu oleje v prevodovce asi pred pul rokem protoze tam za studena sla mizerne 5 a sem tam za dlouho vypadla 1 pri rozjezdu, a ted se i to vcera stalo znova hrozna rana pri rozjezdu a 1 venku...nevite cim by to mohlo byt?? díky
dell

#11 Příspěvek od dell »

Nemáš volnou kulisu řazení a jednotka zcela při řazení nezapadne, potom při záberu vyletí.
fix
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od fix »

dell píše:
fix píše:Mě zase za studena nejde zařadit jednička, což bývá po ránu dost problém, když zařadám se spojkou dvojku a až pak jedničku tak to někdy pomůže...

Také jsem nechal vyměnit olej v převodovce, bylo to na zimu a když jsem chtěl řadit z jedna na dvě tak to nešlo. Jak píšeš před rozjezdem jedna dvě a zpět. Zajel jsem druhý den do servisu a tam říkali že to není možné, nicméně vyměnili olej za jinej (řidší) a bylo vše v pořádku i v nejvědších mrazech.

a mohl bys zjistit označení toho oleje?
Lucas87
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Lucas87 »

dell píše:Nemáš volnou kulisu řazení a jednotka zcela při řazení nezapadne, potom při záberu vyletí.

jj ta kulisa je uz trochu vybehana oproti jine E39 co sem ridil, diky za tip zkusim to vymenit
dell

#14 Příspěvek od dell »

Jaký olej tam dali to nevím ale říkal že BMW asi má jiné nároky na olej do převodovky a tak tam dal prý řidší olej co se používá také do automatické převodovky
Perunwit

#15 Příspěvek od Perunwit »

ahoj, rád bych se zeptal na následující:

1) při řazení ze 2ky na 3 mi tam hodně často padá sama pětka, trojku musím trochu "hledat" a počítat s tím, že šaltpáka ujede v neutrální poloze doprava a malinko ji nachýlit vlevo, než zařadím za tři... při potřebě nějakého rychlejšího přeřazení je to pak docela komplikace - dotaz je, jestli jsou někde okolo kulisy nějaké vymezovací díly, co bych si mohl objednat a nechat vyměnit až teď budu dávat auto k mechanikovi? Mám tu připravený olej na výměnu... ale myslím, že olej to nevyřeší a nechci ho tam teď lít abych ho pak zase vypouštěl při výměně těch dílů kulisy...

2) při klidné jízdě bez plynu a lehkém přidání v určitých otážkách hučí diferák - olej na výměnu tu mám taky připravený, je možné, že se chování zlepší, nebo??

... auto má najeto téměř 300,000km, je to 3,0i

našel jsem toto, které pozice vyměnit? Těsnění, ložiska...

http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/T ... ing_parts/

#16 Příspěvek od Angelos »

Čau,

přečti si tohle vlákno - http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... %F8azen%ED

Taky se to chystám vyměnit, budu kupovat pro jistotu skoro všechno, čiže díly 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.

Ale to že nemáš řadící páku přesně uprostřed, tak za to nemůžou tyhle táhla, ale nějaký kolíky přímo v převodovce. U starších, to prej šlo vyměnit normálně zvenku, že se nemusela rozdělávat převodovka, ale nevím, jestli u týhle taky. Pohledej na fóru, někde to tady je.
Kelvin
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Kelvin »

Zdravim
mam stejnej problem jako Perunwit,radici paka v neutralu mirne posunuta doprava(odhadem 1-2cm).Tim padem mi pri podrazovani ze 4ky na 3ku skace 5ka.Je to dost otravny.Z 2ky na 3ku taky musim tlacit trochu paku k noze.Jinak kvalty tam jdou hezky, nevypadavaji,nejdou pres zuby.
E39 525i.
Kde je chyba-v tech silonech,nebo pruzinkach v prevodovce?Opravoval to nekdo, kolik si mam pripravit s prasatka:)
Diky za odpovedi.
Perunwit

#18 Příspěvek od Perunwit »

já teď byl u jednoho šikuly a mluvil se dvěma mechaniky a oba svorně tvrděj, že stačí vyměnit to silonový pouzdro, pak prej to bude ok. Mam ho koupený, ale přes zimu s tim nic dělat nebudu, necham to na jaro...
Odpovědět