Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Prosím pomoc 524 TD E34
Ahoj, prosím o pomoc, měl jsem dole sání, odpojil a zapojil jsem zpět jediné tři čidla ( teplota nasávaného vzduchu,řídící vstřik, čidlo podtlaku ). Od té doby nemůžu auto natočit.
Má snahu chytnout, občas i chytne ale musím ho držet v otáčkácha, hádá se. Hrozně kouří...černo šedý kouř,cítím nespálenou naftu.
Nemáte někdo skušenost ?
díky
Má snahu chytnout, občas i chytne ale musím ho držet v otáčkácha, hádá se. Hrozně kouří...černo šedý kouř,cítím nespálenou naftu.
Nemáte někdo skušenost ?
díky
-
- Klubové ID: 151
- Kontaktovat uživatele:
Zkus se podívat ještě jednou na ten řídící vstřik. Vyčisti mu konektor.BMWHonza píše:Ahoj, prosím o pomoc, měl jsem dole sání, odpojil a zapojil jsem zpět jediné tři čidla ( teplota nasávaného vzduchu,řídící vstřik, čidlo podtlaku ). Od té doby nemůžu auto natočit.
Nemáte někdo skušenost ?
díky
Řídící vstřik funguje jak má, kontrolka předvstřiku po chvilce zhasne a startuju..., nicméně ten konektor skusím ještě vyčistit.voko21 píše:Zkus se podívat ještě jednou na ten řídící vstřik. Vyčisti mu konektor.BMWHonza píše:Ahoj, prosím o pomoc, měl jsem dole sání, odpojil a zapojil jsem zpět jediné tři čidla ( teplota nasávaného vzduchu,řídící vstřik, čidlo podtlaku ). Od té doby nemůžu auto natočit.
Nemáte někdo skušenost ?
díky
-
- Klubové ID: 151
- Kontaktovat uživatele:
Není mi jasné, co jsi s tím autem dělal. To jsi jenom sundal sání, odpojil 3 čidla, znovu připojil a nechytá to? Před tím to bylo v pohodě? Co všechno jsi dělal? Čidlo na setrváku je čidlo otáček a taky by mělo mít vliv na dávkování nafty, ale to by byla hrozná náhoda aby ti odešlo po demonáži sání. Nevyndaval jsi i to čidlo otáček? Jestli jo, tak ho zkus vyndat znovu, jestli teď nepůjde, nebo půjde špatně ven, tak si ho předtím zasunul až na setrvák a škrtnulo si o něj. (Když ho vyndáš, tak se podívej na čelo toho čidla a poznáš sám.) Lepší je vůbec nepovolovat ten imbus na plechovém držáku, nepovoloval jsi ho? Nebo jsi ho dal naopak zase moc daleko a pak špatně snímá.BMWHonza píše:Tak jsem z toho zoufalej, auto stále nejde natočit, ještě mě napadlo, čidlo co je na setrváku ( tuším čidlo polohy kliky? nebo je to čidlo otáček? )
pokud je to čidlo polohy, mohlo by to mít vliv na předvstřik ?
jak proměřit jestli je dobré ?
díky za jakékoli nápady...
honza
náhoda je svině.Taky bych hned skoušel čidlo otáček.No těsně po relé čerpadla.A taky to tak vypadá,že při demontáži sání si nechtěně chytnul za dráty čidla otáček a zřejmě byli nějakém dost těžkým stavu. Skús je jenom prosvítit.Odpojoval si sání.A zapojil si určitě všechno?Měsíc do zadu jsem ho taky rozdělával,(síce na benzínu,ale je to hodně podobné) a nebily tam jenom 3 konektory které drželi sání.
-
- Klubové ID: 1329
- Kontaktovat uživatele:
čaj, musis mit chybu nekde jinde... cidla by na chod motoru meli mit minimalni vliv... kdyz je odpojis tak by se jednotka mela automaticky prepnout do nouzovyho rezimu a brat prumerny hodnoty z cidel uz zapsany v ridici jednotce.... mel sem je odpojeny na 324td a motor normalne bezel..sice sel hur do otacek ale bezel normalne.. tenhle podobnej problem sem mel, ze mi to kourilo a blbe startovalo. pak to vygenerovalo az do stadia ze zacal chcipat... nakonec to bylo hlavou cerpadla, tak zkus jestli mas dobre pripojedny vstrikovaci cerpadlo.
svejda_BMW píše:čaj, musis mit chybu nekde jinde... cidla by na chod motoru meli mit minimalni vliv... kdyz je odpojis tak by se jednotka mela automaticky prepnout do nouzovyho rezimu a brat prumerny hodnoty z cidel uz zapsany v ridici jednotce.... mel sem je odpojeny na 324td a motor normalne bezel..sice sel hur do otacek ale bezel normalne.. tenhle podobnej problem sem mel, ze mi to kourilo a blbe startovalo. pak to vygenerovalo az do stadia ze zacal chcipat... nakonec to bylo hlavou cerpadla, tak zkus jestli mas dobre pripojedny vstrikovaci cerpadlo.
tak si vypoj čidlo otáček a skus nastartovat.Hodně štěstí.A pak napiš.

-
- Klubové ID: 1329
- Kontaktovat uživatele:
Tak chlapi, vše vyřešeno......... krom jedné záhady....
Tak jsem se do toho o víkendu ponořil, a ejhle.... postavil jsem znovu rozvody protože a to se podržte, na čerpadle o dva zuby mimo !!!!
Znovu nastaveno a auto jede zase jako švýcary
A k té záhadě ... vůbec nevím jak k tomu došlo, s autem jsem po nových rozvodech nejezdil bez problémů 3000km, nikdy jsem ho neroztahoval a ani žádnou jinou prasárnu.....
Nicméně auto jede na výbornou
Tak jsem se do toho o víkendu ponořil, a ejhle.... postavil jsem znovu rozvody protože a to se podržte, na čerpadle o dva zuby mimo !!!!
Znovu nastaveno a auto jede zase jako švýcary

A k té záhadě ... vůbec nevím jak k tomu došlo, s autem jsem po nových rozvodech nejezdil bez problémů 3000km, nikdy jsem ho neroztahoval a ani žádnou jinou prasárnu.....
Nicméně auto jede na výbornou