Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Má diferenciál vliv na spotřebu a rychlost?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
jumper
Klubové ID: 966
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od jumper »

Zdravím všechny. Možná bude můj dotaz hloupej :oops: , ale když jsem kupoval mou E34 520i rv 92 ne vanos, tak mi ten chlápek povídal, že je tam diferák z diesla a že to na dálnici míň točí než normálně. Můj dotaz zní, pokud tam mám ten dif. z diesla, jestli je možné, že se auto jakoby hůř rozjíždí a je línější a jestli to může mít vliv i na spotřebu? A mám si raději sehnat dif. který tam má být?
Díky
ras11

#2 Příspěvek od ras11 »

radsej by som tam dal povodny, jednak bude to auto pruznejsie a jednak tam bude to co vyrobca navrhol pre konkretny stroj - a verim ze navrhari v bmw vedia co robia lepsie ako nejaky cavo co tam da dieslovy lebo mu lezal na dvore a nechcel kupovat druhy ked mu odisiel povodny...
ras11

#3 Příspěvek od ras11 »

este k tej otazke o rychlosti a otackach - benzinovy motor ma max otacky okolo 6000, dieslovy trocha menej, to znamena ze aj prevodovka je stavana presne podla toho a s nou diferak, takisto krutiaci moment motora - kazdy diferak je spocitany tak aby aj pruznost bola ok a aby ani motor velmi netrpel vysokymi respektive nizkymi otackami... Je pravda ze ten diferak ti posluzi, ale v kazdom pripade to nieje pre tvoj motor optimalne riesenie.
Demostenes
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Demostenes »

Asi tak. Jeste ma smysl davat diferak, ktery auto naopak zrychli pri akceleraci za cenu vyssich otacek a tedy i spotreby. Ale obracene je to podle me totalni kravina, benzinovy motory nemaji optimum tak nizko jako uhlaky, takze to pojede hure a zrat to bude stejne, ne ze ne li vice. Me motor zere nejmene pri rychlosti cca 150/hod a tomu odpovidajicich otackach, kdybych si tam dal takovy diff, tak budu pri 150 tocit nizsi otacky a tedy to bude zrat vice, musel bych zvysit cestovni rychlost.
jumper
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od jumper »

Myslel jsem si to. Poradíte mi pls, kde ho sehnat? Nový bude asi za ranec a z vrakoviště asi nepoznám jestli je good.
Anton
Klubové ID: 905
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Anton »

jumper píše:Myslel jsem si to. Poradíte mi pls, kde ho sehnat? Nový bude asi za ranec a z vrakoviště asi nepoznám jestli je good.
Prohledej tady bazar na fóru ne?
jumper
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od jumper »

Anton píše:
jumper píše:Myslel jsem si to. Poradíte mi pls, kde ho sehnat? Nový bude asi za ranec a z vrakoviště asi nepoznám jestli je good.
Prohledal jsem. Jeden jsem našel, je to samosvor, ale píše že štítek je nečitelnej asi 3,63 nebo 3,73. Za 6.000,-
Zdá se mi to dost, ale hlavně nevím, jestli to je ten co tam má být.
Anton
Klubové ID: 905
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Anton »

jumper píše:
Anton píše:
Prohledal jsem. Jeden jsem našel, je to samosvor, ale píše že štítek je nečitelnej asi 3,63 nebo 3,73. Za 6.000,-
Zdá se mi to dost, ale hlavně nevím, jestli to je ten co tam má být.
a hledal si i na E30.cz?

EDIT: Konkrétně bych se zeptal člena Radek_750iA .CO tak koukam tak ten toho má na prodej na 34ku hafo.
jumper
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od jumper »

Teď mi tady z klubu nabízí kluk diferák z 525i rv 92 motor M50. Kromě obsahu je to stejný auto. Na ETK jsem našel, že má 525 diferák poměr 3,23. Já mám mít 3,46. Myslíte, že ho tam můžu dát, nebo mám shánět přesně ten co tam má být?
Díky moc
Checker
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Checker »

Když už ho budeš shanět a měnit, dej tam co tam patří 8O
Odpovědět