Díky
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Má diferenciál vliv na spotřebu a rychlost?
-
jumper
- Klubové ID: 966
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím všechny. Možná bude můj dotaz hloupej
, ale když jsem kupoval mou E34 520i rv 92 ne vanos, tak mi ten chlápek povídal, že je tam diferák z diesla a že to na dálnici míň točí než normálně. Můj dotaz zní, pokud tam mám ten dif. z diesla, jestli je možné, že se auto jakoby hůř rozjíždí a je línější a jestli to může mít vliv i na spotřebu? A mám si raději sehnat dif. který tam má být?
Díky
Díky
este k tej otazke o rychlosti a otackach - benzinovy motor ma max otacky okolo 6000, dieslovy trocha menej, to znamena ze aj prevodovka je stavana presne podla toho a s nou diferak, takisto krutiaci moment motora - kazdy diferak je spocitany tak aby aj pruznost bola ok a aby ani motor velmi netrpel vysokymi respektive nizkymi otackami... Je pravda ze ten diferak ti posluzi, ale v kazdom pripade to nieje pre tvoj motor optimalne riesenie.
-
Demostenes
- Kontaktovat uživatele:
Asi tak. Jeste ma smysl davat diferak, ktery auto naopak zrychli pri akceleraci za cenu vyssich otacek a tedy i spotreby. Ale obracene je to podle me totalni kravina, benzinovy motory nemaji optimum tak nizko jako uhlaky, takze to pojede hure a zrat to bude stejne, ne ze ne li vice. Me motor zere nejmene pri rychlosti cca 150/hod a tomu odpovidajicich otackach, kdybych si tam dal takovy diff, tak budu pri 150 tocit nizsi otacky a tedy to bude zrat vice, musel bych zvysit cestovni rychlost.
-
jumper
- Klubové ID: 966
- Kontaktovat uživatele:
Prohledal jsem. Jeden jsem našel, je to samosvor, ale píše že štítek je nečitelnej asi 3,63 nebo 3,73. Za 6.000,-Anton píše:Prohledej tady bazar na fóru ne?jumper píše:Myslel jsem si to. Poradíte mi pls, kde ho sehnat? Nový bude asi za ranec a z vrakoviště asi nepoznám jestli je good.
Zdá se mi to dost, ale hlavně nevím, jestli to je ten co tam má být.
-
Anton
- Klubové ID: 905
- Kontaktovat uživatele:
a hledal si i na E30.cz?jumper píše:Prohledal jsem. Jeden jsem našel, je to samosvor, ale píše že štítek je nečitelnej asi 3,63 nebo 3,73. Za 6.000,-Anton píše:Prohledej tady bazar na fóru ne?jumper píše:Myslel jsem si to. Poradíte mi pls, kde ho sehnat? Nový bude asi za ranec a z vrakoviště asi nepoznám jestli je good.
Zdá se mi to dost, ale hlavně nevím, jestli to je ten co tam má být.
EDIT: Konkrétně bych se zeptal člena Radek_750iA .CO tak koukam tak ten toho má na prodej na 34ku hafo.