Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

intenzivní mytí a ostřikovače světel e34

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
BMWAK
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od BMWAK »

ahoj,dávám si do E34ky ostřikovače světel a intenzivní ostřikování.auto mám 91.elektrika v autě 89...a ostřikovače a páčka jsou z 93.takže problém 1.páčka mi jen stírala vubec neostřikovala...porovnal jsem jí s druhou a zjistil jsem že jí chybí jedna kostra tu jsem doplnil..pak osřikovalo.ale asolutně nevím kdy mají ostřikovat světla jestli pokaždý nebo jen někdy? a intezivní mytí vubec nevím ale který je to konektor,zapojil jsem ten co byl nejblíž s použitelným tvarem :oops:
pokud někdo něco víte poradte pls....
psena
Klubové ID: 58
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od psena »

Elektrikar me to vysvetloval, ale uz jsem zase pozapomel....svetla ostriknou( a mlhovky) po nejake chvili kdy ostrikujes celni sklo.Intenztivni myti strikne kdyz das packu smerem do stredu volantu, musi byt specialni packa.Snad se nepletu...moc to nepouzivam.
BMWAK
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od BMWAK »

díky za reakci...tu páčku samozřejmně mám ale bohužel nevím které konektory zapojit do nádobky s náplní pro intenzivní mytí...mohl by ses mi prosím podívat na barvy kabelu vedoucí do motoru k nádobce intenzivního mytí?
jinak ty ostřikovače světel jsem provizorně vyřešil tak že jsem konektor napojil na konektor jnormálních ostřiovačů...
Birkoff
Klubové ID: 989

#4 Příspěvek od Birkoff »

Nemám sice E34, ale mně to funguje takhle. Ostřikovače světel (když máš rozsvíceno, to je snad jasný) po nastartování první ostřik okna a pak jen každých cca 6-10 ostříknutí okna (nevím přesně,nikdy jsem to nepočítal,ale není to pokaždé). Intensive podržím několik sekund, na okno se mi nastříká čistič a pak se automaticky spouští i normální ostřik. Platí výše popsané, totiž pokud je to od nastartování první tak i světla, jinak každých x mytí. (teda myslím že je to tak). Nejsem si jist, jestli při intensive se náhodou nemyjí vždy i světla. E39.
BMWAK
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od BMWAK »

aha zajímavý poznatek...ted jen jak zjistit jak to má být v E34 a je to :-)
Birkoff

#6 Příspěvek od Birkoff »

BMWAK píše:aha zajímavý poznatek...ted jen jak zjistit jak to má být v E34 a je to :-)
Zkus mi poslat VIN. Mám WDS (Wiring Diagram System), čiže elektrická zapojení. Tam by to mohlo být a to včetně barev a průřezů drátů. Zkusím pohledat.
TT
Klubové ID: 124
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od TT »

Birkoff píše:Nemám sice E34, ale mně to funguje takhle. Ostřikovače světel (když máš rozsvíceno, to je snad jasný) po nastartování první ostřik okna a pak jen každých cca 6-10 ostříknutí okna (nevím přesně,nikdy jsem to nepočítal,ale není to pokaždé). Intensive podržím několik sekund, na okno se mi nastříká čistič a pak se automaticky spouští i normální ostřik. Platí výše popsané, totiž pokud je to od nastartování první tak i světla, jinak každých x mytí. (teda myslím že je to tak). Nejsem si jist, jestli při intensive se náhodou nemyjí vždy i světla. E39.
..je to skoro jak píšeš , mělo by jít o každé páté postříkání oken (pak se spustí i ostřikovač světel) je jedno jestli to je intenziv nebo normal (tedy u E39)
BMW E63 LCI - 650i Manuál + E84 - X1 20dX + E87 - 120i
Marten
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Marten »

Když už jsme u toho, nevíte kolik to stojí v BMW ten čistič???
BMWAK
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od BMWAK »

Birkoff píše:
BMWAK píše:aha zajímavý poznatek...ted jen jak zjistit jak to má být v E34 a je to :-)
Zkus mi poslat VIN. Mám WDS (Wiring Diagram System), čiže elektrická zapojení. Tam by to mohlo být a to včetně barev a průřezů drátů. Zkusím pohledat.
vin čeho?auta?kabelvýho svazku kterej pochází z jiného auta,nebo vin ostřikovačů světel?
Birkoff

#10 Příspěvek od Birkoff »

BMWAK píše:
Birkoff píše:
vin čeho?auta?kabelvýho svazku kterej pochází z jiného auta,nebo vin ostřikovačů světel?
Myslel jsem auta (samo) VIN=Vehicle Identification Number (stačí posledních 7 znaků). Ale když je to úplně z jinýho, tak alespoň napiš ročník a motor (abych se měl od čeho odpíchnout) nejlépe tvoje a kdybys měl tip na to ze kterýho to je. Napiš co přesně potřebuješ zjistit.
Birkoff

#11 Příspěvek od Birkoff »

Marten píše:Když už jsme u toho, nevíte kolik to stojí v BMW ten čistič???
Mám dojem že něco kolem 166,-Kč za 1l (s nebo bez DPH, teď netuším). A co se týče účinků mytí, tak jsem nic podobnýho nesehnal a pokud se to blížilo výsledkem, tak to stálo v přepočtu za 1l daleko víc. :)
Pietro
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Pietro »

Birkoff píše:
BMWAK píše:
Birkoff píše: Zkus mi poslat VIN. Mám WDS (Wiring Diagram System), čiže elektrická zapojení. Tam by to mohlo být a to včetně barev a průřezů drátů. Zkusím pohledat.
Myslel jsem auta (samo) VIN=Vehicle Identification Number (stačí posledních 7 znaků). Ale když je to úplně z jinýho, tak alespoň napiš ročník a motor (abych se měl od čeho odpíchnout) nejlépe tvoje a kdybys měl tip na to ze kterýho to je. Napiš co přesně potřebuješ zjistit.
Autp je 520 rok 91, kabely 535 rok 89 a ostřikovače z 520 rok 93....
Birkoff

#13 Příspěvek od Birkoff »

Pietro píše:
Birkoff píše:
BMWAK píše:vin čeho?auta?kabelvýho svazku kterej pochází z jiného auta,nebo vin ostřikovačů světel?
Dobrá míchanice. :D Né v pohodě. Se kterým konektorem máš ten problém? Předpokládám, že potřebuješ vědět jak a kam zapojit tu páčku na volantu a odkud vedou dráty k čerpadlu ostřikovače světel, že.
BMWAK
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od BMWAK »

Birkoff píše:
Pietro píše:
Birkoff píše: Myslel jsem auta (samo) VIN=Vehicle Identification Number (stačí posledních 7 znaků). Ale když je to úplně z jinýho, tak alespoň napiš ročník a motor (abych se měl od čeho odpíchnout) nejlépe tvoje a kdybys měl tip na to ze kterýho to je. Napiš co přesně potřebuješ zjistit.
Dobrá míchanice. :D Né v pohodě. Se kterým konektorem máš ten problém? Předpokládám, že potřebuješ vědět jak a kam zapojit tu páčku na volantu a odkud vedou dráty k čerpadlu ostřikovače světel, že.
potřeboval bych barvu drátu k čerpadlu ustřikovačů světel,a k čerpadlu ostřikovačů s intenzivním mytím...
Birkoff

#15 Příspěvek od Birkoff »

BMWAK píše:
Birkoff píše:
Pietro píše: Autp je 520 rok 91, kabely 535 rok 89 a ostřikovače z 520 rok 93....
potřeboval bych barvu drátu k čerpadlu ustřikovačů světel,a k čerpadlu ostřikovačů s intenzivním mytím...
Od páčky nebo v motorovém prostoru? Jinak kouknu, dej mi chvilku času.
BMWAK
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od BMWAK »

v motorovém prostoru...
Odpovědět