Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

webasto - nezávislé topení

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
RSak

#1 Příspěvek od RSak »

mám E39 530d rok 2002

v autě je v levém podběhu bufik - webasto, ale zapne se jen při nastartování studeného motoru a běží jen když se točí motor a nelze zapnout nezávisle na motoru a i na 16:9 obrazovce lze nastavit časovač jen pro ventilaci ne pro topení

přitom webasto tam je, někdo mi říkal, že pro plnohodnotné nezávislé topení tam chybí asi jen elektrické vodní čerpadlo, aby to prohnalo vodu do topení a motoru, proto to běží jen z motorem

máte někdo zkušenosti s 530d s nezávislým topením a bez?

pro informaci přikládám foto štítku Webasta, který je v motorovém prostoru na levém podběhu, zajímalo by mě jaký štítek máte u auta s plnohodnotným nezávislým topením

předem díky za informaci a ještě lépe za fotky :D
Přílohy
webasto.jpg
webasto.jpg (50.76 KiB) Zobrazeno 2917 x
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Něco se už tady řešilo, podívej se na :
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ht=webasto
RSak

#3 Příspěvek od RSak »

díky za odkaz, to jsem celé četl, ale tam se řešil problém nefunkčního webasta, mě po nastartování webasto funguje

jinak na obrazovce 16:9 jsou časovače vždy, ale při plnohodnotném nezávislém topení má volbu topení/větrání, zatímco bez plnohodnotného topení je zde jen volba větrání

zobrazení na LCD:

při plnohodnotném nezávislém topení je uvedeno "Standheiz./-lüftung" jinak je zde volba pouze "Standlüftung"
Přílohy
webasto_2.jpg
webasto_2.jpg (28.99 KiB) Zobrazeno 2906 x
webasto_1.jpg
webasto_1.jpg (30.74 KiB) Zobrazeno 2906 x
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Zkus se zeptat v některém z těchto servisů :
http://www.webasto.cz/servisy/cz/servisy_nt.html
Kuba

#5 Příspěvek od Kuba »

Nemáš plnohodnotný přídavný topení, ale jen přitápění, proto je na štítku "Z" tzn. německy Zuheizer = přitápění (např: WEBASTO C/Z ) . Pomáhá to ZA CHODU motoru dosáhnout co nejrychleji porovozní teploty, protože jak víme, motory s přímym vstřikováním nafty kvůli vysoký účinnosti se pomalu ohřívaj....... předělat to jde, chybí tam vodní čerpadlo "Wasserpumpe" a pak se to topení musí napojit na dálkový ovládání. Ta vodní pumpa zajišťuje oběh při vypnutym motoru..... chce to si s tim trochu pohrát ...... mám k tomu i originál servisní manuál, je ale v němčině, tam vidim, kde co je, jak je zapojený, jak jsou zapojený konektory....... jinak koupíš pumpu dost levně např. na http://www.ebay.de, musíš bejt ale registrovanej a umět trochu Deutsch 8)
RSak

#6 Příspěvek od RSak »

to starML: díky tam už jsem pátral a jsem i v kontaktu s jedním servismanem, ale ten rozdíl nezná :(

to Kuba: tak to je rada kterou hledám, super díky, odepsal jsem ti soukromou zprávou :D :D :D

jinak pro úplnost posílám i fotku mého LCD:
Přílohy
webasto_4.jpg
webasto_4.jpg (25.08 KiB) Zobrazeno 2897 x
webasto_3.jpg
webasto_3.jpg (23.28 KiB) Zobrazeno 2897 x
Hyri
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Hyri »

Ja som to mal dnes royobrane a mam Z/C a mam tam tu vodnu pumpu... ale napojil som ju na priamo +12V a nic sa nedeje...otvoril som ju a ide volne tocit...asi tam bude nico yhorete....ale nechapem ked mam podla vas len prihrev a je tam pumpa..... a na MID mam len LUFT .diki
RSak

#8 Příspěvek od RSak »

to Nyri: hoď sem fotky vyndaného WEBASTA, třeba k tomu někdo řekne více, pokud fotky nemůžeš dávat,pošli mi je mailem, dám je sem sám.
Hyri
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Hyri »

Takto to vypada. na stitku mam Z/C
Obrázek
Doktor1
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Doktor1 »

Ta pumpa je tam vždy.. Pro domontáž na nezávislé topení(NT) to potřebuje,podle roku a výbavy,jen panel(ŘJ) klimatizace pro výbyvu s NT,naprogramovat auto po domontáži NT.. A ještě se tam vkládá ventil,kterej odpojuje motorový okruh od topení,aby to NT nevyhřívalo všechnu vodu v systému,ale jen okruh topení.. Hledal jsem v ETK sadu s tímto kohoutem,ale na 530d jsem nic takovýho nenašel :roll: Pak už je na vás,jestli to chcete na dálku,nebo jen na nastavení časů...
Hyri
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Hyri »

ja by som to nechal nech to vytopi aj motor... a to jako potrebujem iny panel klimy??? alebo to len doprogramovat? ked iny panel . tak to bude docela ranec.....diki doktore...
Doktor1
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Doktor1 »

Já se na to ještě jednou podívám,ale zítra nebudu mít čas,to právě montuju komplet NT do nový 5ky...
Pokud tam nebude ten přídavný ventil,tak to asi nebude mít žádnej vert,protože to bude dost dlouho trvat,než to ohřeje vodu v celým systému..
A ten jinej(neříkám,že musí být novej)panel,ten se tam dává právě proto,aby ovládal ten ventil a pouštěl vnitřní větrák...
pindour
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od pindour »

ja ten panel mam, je tam o konektor navic, asi na tu dalku. Ted to teda jeste musim nechat naprogramovat.
Hyri
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Hyri »

Jak to vypada , mozes to vyfotit? dik.
Doktor1
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Doktor1 »

Dálka s tím nemá co dělat,z dálky jde drát do webasta na PIN č.1.. Musí to být panel z auta s NT...
pindour
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od pindour »

podle etk je to panel pro NT
Hyri
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Hyri »

takze mam pozret na panel ake tam je cislo a porovnat z etk? musim zistit jak sa to vytahuje.
pindour
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od pindour »

je to tam jenom nacvakly, opatrne sroubovakem jde ven
Hyri
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Hyri »

oki cendo,v sobotu na to pozrem....
lupo

#20 Příspěvek od lupo »

hyri, ako si dopadol? celkom by ma to zaujimalo :)
Odpovědět