Zdravim, mam taky problem..Normalne si tak soferujem a zrazu vidim ze teplota stupla do 3 pola stupnice a postupne sa priblizovala k cervenemu..Tam sa udrzala asi tak 3 min a potom zasa rychlo za 2 sec klesla naspat..Toto sa zopakovalo asi 5x vzdy tak po 5 minutach..predtym mi to drzalo teplotu uplne super..Kurenie funguje, vsetko slape, len toto ma stve.chladiaca kvapalina tam samozrejme je .dik moc
520i 1997..A vedeli by ste mi poradit ako to odvzdusnit..dakujem..Co sa tyka topenia, tak to je celkom v pohode..Sice sa mi zda ze sa to obcas divne sprava...Tak dakujem
Tak som teda sa pokusal svojpomocne odvzdusnit..Zapol som motor na chladici som nasiel plastovy srobik vedla otvoru kam sa leje kvapalina..Bol tam napis nieco ako enluftung..pokrutil som a isiel vzduch..Potom segra trochu zoslapla pedal na 3000 otacok a pomaly sa z toho zacala valit biela pena..potom zasa stiahla nohu z plynu a zasa isiel iba vzduch...mam cakat pri neutrali a normalnych volnych otackach kym nepotecie kvapalina, alebo je to ok ze tecie iba pri vyssich otackach..Snad som nic nepohnojil...
no kapalina se tam sama nevytvori, pri odvzdusnovani musis dolevat ... nezapomen mit naplno zaple topeni. potom si dej kolecko kolem baraku (autem )a jeste 1-2x odvzdusneni zopakuj.
Trosku OT: je pravda ze E39 s dvojzonou maju dva termostaty? V servise mi tvrdili ze je druhy termostat v kureni a naozaj az po jeho vymene prestala kolisat teplota. Vymena hlavneho termostatu a kvapaliny nepomohla.
Pokus se najít nejvyšši na motoru (v motorovém prostoru), a tam se pokus najít odvzdušňovací šroub. Já myslim že ten na chladiči neni v nejvyšší úrovni. Já mám e34 525 m20 a odvzdušňovací šroub mám na termostatu= nejvyšší místo kudy prochází cladicí kapalina (na cladiči ho mám taky ale ten slouží k odvzdušnění chladiče), ty ho můžeš mít trochu jinde. Jinak může bejt špatná viskospojka na vrtuli cladiče (to poznáš když vypneš na provozní teplotu zahřátej motor a zkusíš vrtulí zatočit když pujde stejně lehce točit jako při studenym motoru- to si taky vyzkoušej ať máš možnost porovnání tak je špatná viskospojka na vrtuli). Nebo je špatnej termostat (můžeš ho vymontovat doma ho hodit do hrnce se studenou vodou a na sporáku to uvařit, kontrolovat teplotu a jestli se termostat otevírá dřív než se to začne vařit- myslim že tak v 90°C už by měl bejt plně otevřenej když ne tak ho zahoď a kup si jinej). Vodní pumpa by to bejt neměla- to by se to hřálo pořád a ne jen někdy... Přeju úspěch
škoda 1000mb rv68
BMW e21 316 rv78
BMW e34 525 rv88
technolog píše:Jinak může bejt špatná viskospojka na vrtuli cladiče (to poznáš když vypneš na provozní teplotu zahřátej motor a zkusíš vrtulí zatočit když pujde stejně lehce točit jako při studenym motoru- to si taky vyzkoušej ať máš možnost porovnání tak je špatná viskospojka na vrtuli).
To není pravda. Takto špatnou visko nepoznáš!!! Už je to tu několikrát probíráno viz tlačítko HLEDAT
Sám tohle auto na 99% neodvzdušníš. Ale to není ten problém. Vypadá to na termostat. Zřejmě se seká a proto to jednou hřeje a podruhý nee. Vyměň ho a budeš mít klid, Je to i s prací záležitost za pár stovek. Já jsem to řešil nedávno. Jen jsem pak na odvzdušnění musel do BMW servisu. Potrvrdili mi, že to jde svépomocí opravdu špatně, ne-li vůbec. Hodně štěstí.