Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E39 cistenie prednych svetlometov

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
lamar

#1 Příspěvek od lamar »

prosim vas asi viete o aky problem ide..neviete ako najlepsie ocistiti predne svetla na E39..myslim predne svetla bez cirej optiky..je to strasne zahnusene,matne a zahmlene a podla mna to aj znizuje svietivost xenonov.inak da sa nejak lahko odstranit predny priehladny kryt .Dik moc
Maxiczech

#2 Příspěvek od Maxiczech »

Použij naozaj WAP systém a máš to vyhlazené. Čisté. Jsem z Borýna, tak o tom kurva niečo viem, nie? :lol:
lamar

#3 Příspěvek od lamar »

Cize normalne wapkou na autopumne...som myslel ze na to existuje nejaka (nenavidim toto slovo) autokozmetika... :twisted: :twisted: ..pocul som ze pomaha aj to dat do umyvacky riadu...Tak dakujem..
Baxon
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Baxon »

lamar píše:prosim vas asi viete o aky problem ide..neviete ako najlepsie ocistiti predne svetla na E39..myslim predne svetla bez cirej optiky..je to strasne zahnusene,matne a zahmlene a podla mna to aj znizuje svietivost xenonov.inak da sa nejak lahko odstranit predny priehladny kryt .Dik moc

Ty kryty jsou otukané od kamínků. Jsou vysleplé a zašedlé a tady ti pomůže jen výmněna těch předních krytů za nové.
jook

#5 Příspěvek od jook »

Rad se pridam na toto tema, protoze by me to taky zajimalo. Mel jsem je shozene kvuli problemu s vnitrkem paraboly. Dival jsem se, jak by sly skla oddelit od paraboly, ale nic jineho, nez hruba sila a eventualne k tomu jeste neco ostreho me nenapadlo a to jsem nechtel riskovat. Je to asi "nemoc" e39, ze ty lampy tak vadnou casem. Pokud ma nekdo napad nebo zkusenosti, eventualne nove sklicka a vi jak je vymenit, urcite se nejak domluvime. Aspon k te vymene nebo vycisteni (z vnitrni strany) bych vas poprosil o nazor.
Fazeey
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Fazeey »

Já jsem je vzal tempem a naozaj to dost pomohlo ale je to nutný dělat častějš. Na jedný jsem to u blinkru zkoušel brát 2000 smirkem pod vodou a pak leštit koutoučem a pastou na hliník a dát si s tim práci tak se to stopro povede, ale je to dost broušení a kdoví jak dlouho to vydrží, takže bych poradil zajet do Autokelly a koupil novy skla, tam vyjdou asi na dvojku jedno. Snad tam i pásnou :D
fix
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od fix »

rozebrání světel
http://www.bmwtips.com/tipsntricks/tips ... dlight.htm

jinak mam dojem ze svetla pred facelifem rozebrat jdou, po faceliftu ne
jook

#8 Příspěvek od jook »

Mel jsem je uz drive shozene z auta ale ac jsem se snazil jakkoli, tak nebylo v mych silach dosahnout touzebneho vysledku a odlepit sklo. Drzi to pospolu strasne pevne. Zapasil jsem s tim hodne dlouho a potom jsem to vzdal pac svetla nechci rozlamat.
GG

#9 Příspěvek od GG »

Taky to beru občas Tempem, ale už je to hodně obouchané, bude to chtít nové.
fix
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od fix »

Zde jsem našel anglicky popis "jak vyčistit plastové kryty světel e39" http://bimmer.roadfly.com/5series/messa ... 42352.html
jook

#11 Příspěvek od jook »

Taky zajimavy postup. Mam strach ale, ze se ten plast znici uplne a pak uz nebude jineho vychodiska, ale asi to vyzkousim hned jak bude troska casu. Mozna tento vikend a uvidime. Kdyby jste se nahodou nekdo rozhodli, ze to zkusite driv, dejte vedet, jak to dopadlo. Hned jak budu vedet vysledek, tak dam vedet.
lamar

#12 Příspěvek od lamar »

Tak uz som na to prisiel.Na tych svetlach som pouzil vsetko od 2800 smirglu az po zubnu pastu a CIF...Pomaha na to uplne 100% TURTLE WAX
Metallic - pasta 250g s teflonom..Je to v takej modrej plechovke asi 4 cm vysokej.. je to ako nove...Staci sa tomu venovat 30 min
Fazeey
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Fazeey »

tento? Obrázek
lamar

#14 Příspěvek od lamar »

EE totok http://www.topspol.sk/images/products/10005.jpg

zabralo to 100% najprv smirgel 2000-2800 len tak jemne potom nieco ako CIF nejaky jemny abrazivny cistiaci krem na kuchyne a potom ten TURTLE WAX..Len neviem este musim sa pozriet tusim to je ten ze with PTFE . myslim ze je s teflonom..Teflon restauruje plasty
kosh

#15 Příspěvek od kosh »

Baxon píše:
lamar píše:prosim vas asi viete o aky problem ide..neviete ako najlepsie ocistiti predne svetla na E39..myslim predne svetla bez cirej optiky..je to strasne zahnusene,matne a zahmlene a podla mna to aj znizuje svietivost xenonov.inak da sa nejak lahko odstranit predny priehladny kryt .Dik moc

Ty kryty jsou otukané od kamínků. Jsou vysleplé a zašedlé a tady ti pomůže jen výmněna těch předních krytů za nové.

Náhodou nevíš jestli ty kryty jde měnit i na E46. Díky
mirin

#16 Příspěvek od mirin »

Jde.
Fazeey
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Fazeey »

lamar píše:EE totok http://www.topspol.sk/images/products/10005.jpg

zabralo to 100% najprv smirgel 2000-2800 len tak jemne potom nieco ako CIF nejaky jemny abrazivny cistiaci krem na kuchyne a potom ten TURTLE WAX..Len neviem este musim sa pozriet tusim to je ten ze with PTFE . myslim ze je s teflonom..Teflon restauruje plasty

aha ja to takhle podobně dělal s 2000vkou a tempem a potom leštěnkou.. je pravda že je to o mnoho lepší ale dlouho to nevydrží za tejden to je zase hrozně matný.. možná tomu ten teflon nějak pomůže ale nevim, dej pak vědět jak dlouho to vydrželo
Hyri
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Hyri »

Bavite sa tu o svetlach po Facelifte? bo ja ich mam bobuchane od kamienkov a su take matne...ale je to plast...
Fazeey
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Fazeey »

to bude ten samej matroš
Hyri
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Hyri »

Predstava ze to plexisklo brusim smirglom mi pride dost 8O take neviem.....daju sa kupit tie predne kryty zvlast? asi je rozdiel facelift a pred facelift.Mna zaujmaje facelift.
Odpovědět