Zdravíčko, další z mých stupidních dotazů, ale nějak se mi něco nezdá, od jakého roku se do BMW E34 525i dává ten hezkej motůrek (nemyslím ty starý šneky ).V6 24v 192hp?? Teď nemám poruce foto, ale myslím ten decentně krytej s logem a napisem BMW.
Díky
magic píše:Čím je Vanos / ne Vanos přínosem atd..? proč to, či ono
VANOS je variabilní časování ventilů (VAriable NOckenwellen Steuerung), v podstatě natáčení vačkového hřídele vůči klikovému, japonci tomu říkají VVT nebo VTEC.
Lepsi prubeh kroutaku v nizkych otackach a cca litr nizsi spotreba.
magic píše:Čím je Vanos / ne Vanos přínosem atd..? proč to, či ono
VANOS je variabilní časování ventilů (VAriable NOckenwellen Steuerung), v podstatě natáčení vačkového hřídele vůči klikovému, japonci tomu říkají VVT nebo VTEC.
Lepsi prubeh kroutaku v nizkych otackach a cca litr nizsi spotreba.
No jsem zvedavej kolik takova 525i bez Vanos, bude zrat mesto kratky vzdalenosti, s lehouckou nohou, studenej motor ( kazdej druhej den ) , ale jako jezdim i jinam samo, ale tohle je pravidejne
milo píše:otazka jake mesto ... u prahy bych pocital s 11-12 litry na popojizdeni
Brno, ale žduchnu to s kopce, pak zařadím 3,4 a vyjedu maličkej kopeček do obchoďáku a parkuji
Tak to vidím nejlíp na koloběžku
Nevím, kolik žerou nový šneci, ale ten starej šnek, co má o 20PS míň než ten novej šnek mi teď odjezdil 2500 km Chorvatsko za 9,4 na sto, většinou dálnice 150-180 km/h. Město a studený startovačky jezdí tak kolem 13 litrů.
milo píše:otazka jake mesto ... u prahy bych pocital s 11-12 litry na popojizdeni
Brno, ale žduchnu to s kopce, pak zařadím 3,4 a vyjedu maličkej kopeček do obchoďáku a parkuji
Tak to vidím nejlíp na koloběžku
Nevím, kolik žerou nový šneci, ale ten starej šnek, co má o 20PS míň než ten novej šnek mi teď odjezdil 2500 km Chorvatsko za 9,4 na sto, většinou dálnice 150-180 km/h. Město a studený startovačky jezdí tak kolem 13 litrů.
No už se tu střádají zajímavé informace , no už aby byly papíry vcajku a mohlo se jezdit