Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

hodně papá a špatně startuje

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
GG

#1 Příspěvek od GG »

Ahoj, tak mě miláček začal zlobit. Začal nějak žrát, i když jedu jak s nohou jak pírko, tak se nedostanu pod 9,8, normální kolem 11,5. Předtím jsem jezdil za 9,5 a pomalou i za 8. No a ktomu se přidalo, že nechce nastartovat. Někdy naskočí normálně, ale spíš musím přidržet klíček než naskočí. Jinak nic nepozoruji, jede nádherně, táhne, volnoběh nekolísá, drří. Na co se mám kouknout než zajedu do servisu. :?: Díky
bas

#2 Příspěvek od bas »

Typujem to na lambda sondu. Diagnostika by to mala odhalit.
Doma mozes preistotu skontrolovat vzduchovy filter....
patras Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 7
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od patras Čestný člen »

bez servisu to nezvladnes .. diagnostika ... nejspis lambda, vaha
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
GG

#4 Příspěvek od GG »

No toho jsem se obával. :cry: Asi lammbda, měnil jsem tak před půl rokem kat. Příští týden jedu do servisu na diagnostiku.
Maxiczech

#5 Příspěvek od Maxiczech »

patras píše:bez servisu to nezvladnes .. diagnostika ... nejspis lambda, vaha
Tak tak... , lambda, váha.. :wink:
Catalyst

#6 Příspěvek od Catalyst »

Vsetci hovorite o lambde a vahe... tiez s tym mam problem .. a na tu spotrebu to ma veliky vpliv. Nezda sa mi tam ale to startovanie. Startovat by to malo normalne...
Milda

#7 Příspěvek od Milda »

GG píše:Ahoj, tak mě miláček začal zlobit. Začal nějak žrát, i když jedu jak s nohou jak pírko, tak se nedostanu pod 9,8, normální kolem 11,5. Předtím jsem jezdil za 9,5 a pomalou i za 8. No a ktomu se přidalo, že nechce nastartovat. Někdy naskočí normálně, ale spíš musím přidržet klíček než naskočí. Jinak nic nepozoruji, jede nádherně, táhne, volnoběh nekolísá, drří. Na co se mám kouknout než zajedu do servisu. :?: Díky
Jaký máš motor,typ?
GG

#8 Příspěvek od GG »

523i r.v.97 motor M52. Jinak dnes jsem byl na STK a emisích a ty OK. Při lambdě by to snad něco ukázalo, nebo ne?
Maxiczech

#9 Příspěvek od Maxiczech »

GG píše:523i r.v.97 motor M52. Jinak dnes jsem byl na STK a emisích a ty OK. Při lambdě by to snad něco ukázalo, nebo ne?
Pokud by byly lambdy špatné, tak by jsi to na emisích měl poznat. Pokud je špatná váha vzduchu, tak to poznat na emisích nemusíš. Může to chcípat a netáhnout. Také při změně počasí by jsi měl pocítit změnu výkonu. Tedy pokud je to váha. Jinak s tím startem je to fakt divný. Možná netěsnost v palivovém systému. :? Někde přisává vzduch. :(
Milda

#10 Příspěvek od Milda »

POZOR BLÁZEN!!
GG

#11 Příspěvek od GG »

Právě že mám pocit, že to táhne dobže, žádný škubání, žádný chcípání, žádný kolísavý otáčky. Jen ty starty a spotřeba.
No jedu příští týden na diagnostiku, snad něco odhalí.
Milda

#12 Příspěvek od Milda »

GG píše:Právě že mám pocit, že to táhne dobže, žádný škubání, žádný chcípání, žádný kolísavý otáčky. Jen ty starty a spotřeba.
Pokud něco najdou tak napiš a? jsme chytřejší.
Catalyst

#13 Příspěvek od Catalyst »

GG píše:Právě že mám pocit, že to táhne dobže, žádný škubání, žádný chcípání, žádný kolísavý otáčky. Jen ty starty a spotřeba.
BTW... nejaku tu dieru vo vyfuku alebo tak si nenasiel ??
GG

#14 Příspěvek od GG »

Ne, vejfuk těsní, benzínové hadičky jsem taky už prošel, to bylo první na co jsem koukal.
Catalyst

#15 Příspěvek od Catalyst »

GG píše:Ne, vejfuk těsní, benzínové hadičky jsem taky už prošel, to bylo první na co jsem koukal.
Nuz tak ja osobne to pak typujem na stare lambdy... daj vediet ako si pochodil nech vieme :-)
GG

#16 Příspěvek od GG »

Tak jsem po diagnostice o žádná hláška. Tak nevím zda je to dobře nebo ne, hold musím hledat. Udělám svíčky a uvidím.
Bambim
Klubové ID: 705
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Bambim »

GG píše:Tak jsem po diagnostice o žádná hláška. Tak nevím zda je to dobře nebo ne, hold musím hledat. Udělám svíčky a uvidím.
Tak chlape mam stejnej problem jako ty, nech si udelat tlaky valcu, protoze muzes mit podpalene ventily. Ja uz do toho nastrkal spousty penez a nikdo nevi a nevi... Kamosovi se tohle stalo u forda a tam mu to hned premerili a tak...
GG

#18 Příspěvek od GG »

Bambim píše:
GG píše:Tak jsem po diagnostice o žádná hláška. Tak nevím zda je to dobře nebo ne, hold musím hledat. Udělám svíčky a uvidím.
Tak chlape mam stejnej problem jako ty, nech si udelat tlaky valcu, protoze muzes mit podpalene ventily. Ja uz do toho nastrkal spousty penez a nikdo nevi a nevi... Kamosovi se tohle stalo u forda a tam mu to hned premerili a tak...
No, ale při podpalenych ventilech by to snad netáhlo??? Mě to pak jede good
Jo je to sraní s tama kárama :(
Bambim
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Bambim »

GG píše:
Bambim píše:
No, ale při podpalenych ventilech by to snad netáhlo??? Mě to pak jede good
Jo je to sraní s tama kárama :(
Me to taky tahne, ale vim ze to neni uplne ono, zkus si je nechat udelat a uvidis. Ja mam 5 valcu na 15 a treti valec se veze na 11,5... Ten test moc nestoji, alespon budes vedet jak je na tom ten motor...
Bambim
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Bambim »

Jo a kdyz tlaky budou v poho, tak si nech vycistit vstriky a volnobeznej ventil...
Odpovědět