Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Dálkové ovládání alarmu a centralu nefunguje.
Nevíte někdo jak aktivovat dálkové ovládání v klíčku? Vyměnil jsem baterie a auto nic. Klíč má 2 tlačítka (kulaté a obdélníkové r.v.1995), pokud stisknu jedno z tlacitek LED v klíčku blikne 2x dlouze a dále mrká asi 1min a pak zhasne. Pokud stisknu kulate a hned potom obdélníkové po chvilce LED svítí asi 10s a zhasne (programování?). Zkouším různé kombinace se zapalováním bohužel se nedaří. Nefunguje dálkově central a pokud připojím alarm nejde vypnout. Mám pouze 1 klíč. Našel jsem na netu různé návody, bohužel nic. Bude nutno navštívit servis ?? Každé info uvítám. Vili.
To dálkové ovládání nefungovalo už předchozímu majiteli. Já jsem jen vyměnil baterie ve vysílači co je v klíči a zkontroloval jestli jsou impulzy v příjimači co je umístěn ve zpětném zrcátku. A ten alarm jsem měl odpojený z důvodů instalace pageru, aby se něco náhodou nepoškodilo a místo toho se mrška aktivoval a jak jsem četl tak se snad dá vypnout jen tím dálkovým ovladačem.
Co se týče druhého příspěvku: tento návod jsem zkoušel bohužel u mé E34 1995 nefunguje. Zkoušel jsem také omrknout průběh impulsů z dálkového ovladače IR čidlem napojeným na osciloskop a uvedená kombinace tlačítek nevysílá žádné impulzy. Jediný způsob kdy ovladač posílá atipický kód jsem uvedl, ale auto taky nic. Jinak děkuji za info, jsem nějak v prr.. i s vědou. Budu muset zavolat do nějakého servisu. Vili.
Co se týče druhého příspěvku: tento návod jsem zkoušel bohužel u mé E34 1995 nefunguje. Zkoušel jsem také omrknout průběh impulsů z dálkového ovladače IR čidlem napojeným na osciloskop a uvedená kombinace tlačítek nevysílá žádné impulzy. Jediný způsob kdy ovladač posílá atipický kód jsem uvedl, ale auto taky nic. Jinak děkuji za info, jsem nějak v prr.. i s vědou. Budu muset zavolat do nějakého servisu. Vili.
Problém vyřešen. Po mnoha pokusech a testováních s různými přístroji v mé elektrodílně mne do zdárného konce dovedla náhoda. S různými návody z netu a odtud jsem testoval stav vysílače při různých kombinacích tlačítek. Ve většině návodů se objevila tato kombinace: držení tlačítka 1 a stisk tlačítka 2 3x. Tato varianta spouští novou ombinaci kodovaní. Zásandní ale je, že vysílač řádově sníží vysílací výkon IR diody - zřejmě z důvodů utajení při vysílání nového kódu (proti scanu externím zařízením). Při pokusech jsem vysílač připojil drátky a položil vedle příjimače a ejhle po několika kombinacích vše OK. Popis kodování nového
klíče je následující:
1.Krátce zapnout (do polohy 1 nebo 2) a vypnout zapalování (krátce).
2.Klíč vyjmout a stisnout tlačítko 1 (u mne obdelníček) a držet, součesně 3x stisknout tlačítko 2 (u mne kolečko), po uvolnění tlačítek LED začne blikat a v této chvíli je nutno přiblížit vysílač co nejblíže k příjimači v zrcátku a stisknout některé z tlačítek. Zavření dveří nemá na tuto proceduru vliv. Pokud máte dveře zavřené, centrál zamkne a odemkne.
3.Pokračovat s dalšími klíči (netestováno).
4.Hotovo otestovat funkci.
Doufám že to někomu pomůže. Vili.
klíče je následující:
1.Krátce zapnout (do polohy 1 nebo 2) a vypnout zapalování (krátce).
2.Klíč vyjmout a stisnout tlačítko 1 (u mne obdelníček) a držet, součesně 3x stisknout tlačítko 2 (u mne kolečko), po uvolnění tlačítek LED začne blikat a v této chvíli je nutno přiblížit vysílač co nejblíže k příjimači v zrcátku a stisknout některé z tlačítek. Zavření dveří nemá na tuto proceduru vliv. Pokud máte dveře zavřené, centrál zamkne a odemkne.
3.Pokračovat s dalšími klíči (netestováno).
4.Hotovo otestovat funkci.
Doufám že to někomu pomůže. Vili.