Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Dálkové ovládání alarmu a centralu nefunguje.

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Vili

#1 Příspěvek od Vili »

Nevíte někdo jak aktivovat dálkové ovládání v klíčku? Vyměnil jsem baterie a auto nic. Klíč má 2 tlačítka (kulaté a obdélníkové r.v.1995), pokud stisknu jedno z tlacitek LED v klíčku blikne 2x dlouze a dále mrká asi 1min a pak zhasne. Pokud stisknu kulate a hned potom obdélníkové po chvilce LED svítí asi 10s a zhasne (programování?). Zkouším různé kombinace se zapalováním bohužel se nedaří. Nefunguje dálkově central a pokud připojím alarm nejde vypnout. Mám pouze 1 klíč. Našel jsem na netu různé návody, bohužel nic. Bude nutno navštívit servis ?? Každé info uvítám. Vili.
Zave
Klubové ID: 90
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Zave »

tos jen vymenoval baterku?
Doktor1
Klubové ID: 78
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Doktor1 »

Zkus tento postup:
Po zavrení dveří na ani ne sekundu klíč do polohy jedna,vypnout a vytáhnout.
Pak stisknout jedno z tlačítek a držet a druhé 3krát stisknout. Pokud nepůjde jedna kombinace,tak to zkus obráceně,myslím tlačítka... Mělo by to tak jít...
Vili

#4 Příspěvek od Vili »

To dálkové ovládání nefungovalo už předchozímu majiteli. Já jsem jen vyměnil baterie ve vysílači co je v klíči a zkontroloval jestli jsou impulzy v příjimači co je umístěn ve zpětném zrcátku. A ten alarm jsem měl odpojený z důvodů instalace pageru, aby se něco náhodou nepoškodilo a místo toho se mrška aktivoval a jak jsem četl tak se snad dá vypnout jen tím dálkovým ovladačem.
Co se týče druhého příspěvku: tento návod jsem zkoušel bohužel u mé E34 1995 nefunguje. Zkoušel jsem také omrknout průběh impulsů z dálkového ovladače IR čidlem napojeným na osciloskop a uvedená kombinace tlačítek nevysílá žádné impulzy. Jediný způsob kdy ovladač posílá atipický kód jsem uvedl, ale auto taky nic. Jinak děkuji za info, jsem nějak v prr.. i s vědou. Budu muset zavolat do nějakého servisu. Vili.
darmon
Klubové ID: 91
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od darmon »

a co podle navodu to zkusit ?
Obrázek
Vili

#6 Příspěvek od Vili »

Dnes jsem volal do servisu a postup dle "Doktor1" by měl fungovat. Jinak nakodování klíče s centralem snad dělají ZDARMA!! Mám to ale trochu z ruky a tak jsem si to nechal vysvětlit a budu to zkoušet. Výsledek napíšu. Vili.
voko21
Klubové ID: 151
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od voko21 »

Já to loni dělal podle návodu co sem přiložil Darmon a šlo to bez problémů. :idea:
Vili

#8 Příspěvek od Vili »

Problém vyřešen. Po mnoha pokusech a testováních s různými přístroji v mé elektrodílně mne do zdárného konce dovedla náhoda. S různými návody z netu a odtud jsem testoval stav vysílače při různých kombinacích tlačítek. Ve většině návodů se objevila tato kombinace: držení tlačítka 1 a stisk tlačítka 2 3x. Tato varianta spouští novou ombinaci kodovaní. Zásandní ale je, že vysílač řádově sníží vysílací výkon IR diody - zřejmě z důvodů utajení při vysílání nového kódu (proti scanu externím zařízením). Při pokusech jsem vysílač připojil drátky a položil vedle příjimače a ejhle po několika kombinacích vše OK. Popis kodování nového
klíče je následující:
1.Krátce zapnout (do polohy 1 nebo 2) a vypnout zapalování (krátce).
2.Klíč vyjmout a stisnout tlačítko 1 (u mne obdelníček) a držet, součesně 3x stisknout tlačítko 2 (u mne kolečko), po uvolnění tlačítek LED začne blikat a v této chvíli je nutno přiblížit vysílač co nejblíže k příjimači v zrcátku a stisknout některé z tlačítek. Zavření dveří nemá na tuto proceduru vliv. Pokud máte dveře zavřené, centrál zamkne a odemkne.
3.Pokračovat s dalšími klíči (netestováno).
4.Hotovo otestovat funkci.

Doufám že to někomu pomůže. Vili.
Odpovědět