Zalezi predevsim na teplote venku, v lete me kara stala jednou treba mesic a hned naskocila, v zime bych to neriskoval, ale ten tyden uz to taky nekolikrat vydrzela.
ja ted v zime mel auto tyden venku kdyz sem byl na horach a pak pohoda na jedno tatoceni chytlo a baterka byla uplne OK, jinak jezdim denne takze to nezkusim...
Taky zalezi na tom jaky ma odber. Pokud tam mas alarm, tak pocitej s tim, ze za 14 dni nemusis nastartovat. Jinak bez odberu a pri dobre baterce klidne i 3 mesice.
1Pavel píše:Taky zalezi na tom jaky ma odber. Pokud tam mas alarm, tak pocitej s tim, ze za 14 dni nemusis nastartovat. Jinak bez odberu a pri dobre baterce klidne i 3 mesice.
Ja jsem ted kupoval do tatovy E34 72 Ah. Byla tam 60 Ah. Jenze to se mi zdalo dost malo. Muzes si tam koupit baterku tak velkou jak se Ti tam vejde. Vyskove byvaji stejne, rozdil je jen v delce. Uz si nepamatuji jak dlouha se tam vejde, ale myslim, ze 340 mm. Ale radeji to zmer.
SoHard píše:Mam E34, central s dalkovym. Nevite jaka baterka tam mam byt? Uvazuji o koupi nove.
Nevím jestli máš diesel nabo benzín. Pro benzín bych dal do 70Ah, pro naftu do 110Ah. Já mam v dieselu baterku vzadu pod sedačkou a dal jsem tam 110Ah. Vejde se tam dobře a na dovolené můžu mít na ní i připojenou lednici nebo rychlovarnou konvici. I když by asi na lednici byla lepší ta druhá 25Ah baterka vzadu v kufru.