Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

kúrenie/chladenie

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
majo

#1 Příspěvek od majo »

zdravím všetkých - v poslednom čase sa mi často stáva, že pri nastavení kúrenia na vyhrievanie ide z ľavej strany studený a z pravej teplý vzduch, ak nastavím ovládacie koliesko vľavo na chladný vzduch ide skôr teplý-nie horúci....Zrejme nejaké klapky zostávajú visie?.....prosím nejaké tipy čo s tým....Mám 525tds s dvojzónovým kúrením a klímou - manuálne ovládanie
majo

#2 Příspěvek od majo »

Nikto mi neodpovedá a JE MI ZIMA :? Prosím, ak niekto vie ako pracujú klapky ovládané servomotorčekmi povedzte mi to.
Z výduchov vzduchu na prístrojovom paneli ide niekedy ľadový inokedy teplý a málokedy horúci vzduch - úplne náhodne...hmmm
fornax

#3 Příspěvek od fornax »

Můžou to dělat i elektromagnetické ventily od topení, můžou zadrhávat a proto to občas topí a jindy ne. Odpoj od nich konektor napájení poklepej po nich a vyzkoušej jestli to nezačne topit. Pokud ne tak je to klapkami.
majo

#4 Příspěvek od majo »

Je to určite klapkami - tie servomotory ich nastavujú ako chcú....urobil by som to aj ručne a odpojil servá len neviem čo kam posunú?....tých motorov je tam možno aj 5-6 a rôzne sa to kombinuje....Zlaté lankové ovládanie...
Anonymous

#5 Příspěvek od Anonymous »

majo píše:Je to určite klapkami - tie servomotory ich nastavujú ako chcú....urobil by som to aj ručne a odpojil servá len neviem čo kam posunú?....tých motorov je tam možno aj 5-6 a rôzne sa to kombinuje....Zlaté lankové ovládanie...
Zkus odpojit na 24 hodin baterii.Me to pomohlo.Cau Milda
majo

#6 Příspěvek od majo »

...neviem ako to funguje, ale je fakt, že to odpojenie batérie POMOHLO na 100% - všetko ide odvtedy tak ako má, takže výborný tip - ĎAKUJEM!
Fikux

#7 Příspěvek od Fikux »

Hodně zajímavý 8O
Odpovědět