Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

leštění , voskování jak nejlépe a čím

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Filozof
Klubové ID: 1044

#1 Příspěvek od Filozof »

Vím že během posledních 15let na klubu toto již několikrát bylo řečeno a probíráno ale doba letí a stále jsou nové trendy a lepší vosky a leštičky, šampony s voskem a podobně.

Chci vědět jaké používáte značky na své auta a jak to leštit abych měl neustále krásné auto.
Podotýkám že stojím s autem v garáži takže na něj neprší.
ale bojím se koupit nějakou pixlu a pak díky špatnému zacházení si lak poničit.

Co doporučujete za značky jak šamponu tak vosku a jelenice s houbou a jaké máte postupy čištění a voskování auta.

Díky :)

PS: jsem v tomto nováček a nikdy jsem auta neleštil , jen jednou ted 7er ale není to stále ono. i podle postupu který jsem nastudoval.
Filozof

#2 Příspěvek od Filozof »

Co říkáte tomuto ?

http://www.bezoplachu.cz/#myCarousel

a video - nevypadá to špatně a je mi jasné že to není profi.

http://www.youtube.com/watch?v=tkYHqLdadso
Dabler
Klubové ID: 2725

#3 Příspěvek od Dabler »

podivej se na detailing forum, tam se toho dozvis rozhodne vice
atimen
Klubové ID: 1386
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od atimen »

Nejlepší když dojedeš třeba za mnou filozofe :) pokud chceš strojně leštit jen jednou a pak si to jen udržovat , nemá cenu kupovat vybavení a drahou kosmetiku který je kolikrát ve velkým množství :) pokud by jsi chtěl , není problém se domluvit :wink:

výsledek po strojním leštění je o úplně něčem jiném než když to šudlíš ručně ;)

viz např. moje sedma ;)

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/ ... 0917_o.jpg

případně pokud by jsi se rozhodl vše nakoupit tak pročti detailing forum a dle finančních možností můžeš vybírat , ideálně autoglym případně dodojiuce
Filozof

#5 Příspěvek od Filozof »

Mám základní vosk nanesenej a a strojově vyleštěné od minulého majitele ale jak dlouho to vydrží ? pár měsíců ?

Rád bych nějakej nanopovlak s vosku abych jen auto opláchl a kapky se rozutekly a bylo zase čisté bez nějakého složitého mytí apod. .....

Potřebuji zaučit jak rozumě auto udržovat aniž bych se stím musel mordovat jak černoch na galejích každej tejden a když přiletí holub tak si nezačal trhat vlasy z hlavy že veškerá práce je zmařena .... :D

asi tě navštívím ATIMENE at mi ukážeš jak co děláš a jak to udržovat to je dobrej nápad :)
atimen
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od atimen »

Jde o to jak pořádně to předchozí majitel udělal , taky než naneseš jakýkoliv vosk , povrh auta by měl být řádně na vosk připraven jinak ti moc dlouho nevydrží , od toho se zase odvíjí jakou značku vosku a jaký druh , podle toho použiješ "leštěnku" pod vosk , udržování je složité vždycky , mytí jen ručně s ph neutrálním šampónem atd... jinak se rozluč s tím ,že ti jakej koliv vosk vydrží dýl jak měsíc ...vlastně dýl jak jeden průjezd myčkou :lol:
Filozof

#7 Příspěvek od Filozof »

Do myčky s autem nejezdím vše wapkou pak ručně umyt šamponem a zase wapkou a pak vysušit ale je to věda.... ¨

mít kvalitní sadu výrobku je asi základ. A vždy vozit sebou.

Myslel jsem že mi někdo doporučíte

např. SADA od TURTLE WAX BLACK BOX nebo jiná sada je ideální ...plus 1x ročně nechat profi udělat.... ???

http://www.turtlewaxblackbox.com/product.aspx

http://autokosmetika.heureka.cz/turtle- ... e/#section

něco co nestojí mraky peněz ale je to kvalita za dobrou cenu.

já se v tom nevyznám :)

pak už jen zručnost a mohu začít :)
Přílohy
Nějak takto udržovat auto furt v kondici.
Nějak takto udržovat auto furt v kondici.
bmw728i_2.jpg (190.85 KiB) Zobrazeno 2049 x
marecekoi
Klubové ID: 3174

#8 Příspěvek od marecekoi »

Hele já používám výrobky od firmy autoglym a je to fakt super.Výbornej poměr cena/výkon.první to vzít šamponem, pak použít clay s lubrikantem (doporučuju dodojuice)opláchnout a osušit mikrovláknem,nanést leštěnku rozleštit mikrovláknem a potom vosk nejlépe tekutý pokud nebudeš strojně rozleštovat a rozleštit zase mikrovláknovou útěrkou.Ještě bych na aplikaci prostředků doporučil si nakoupit pěnové aplikátory.mikrovláknové útěrky prodávaj v kiku za pár korun :wink:
kralik

#9 Příspěvek od kralik »

Uz roky pouzivam jak na 7er tak 8er vosk Collinite 476. Vodeodpudivost funkcni vic nez 8 mesicu pokud nejezdim do automaticke mycky (coz nejezdim). Ja ho nanasim 1x rocne. Prace je s tim celkem v pohode. Na osetreni jednoho drobecka si dam vzdy cely den - umyti a pak osetreni voskem. Dal pak uz jen auta oplachuji vapkou.
Filozof

#10 Příspěvek od Filozof »

Dobře to beru a jak potom umýváte auta když ho podělá nedejbože pták nebo nějakej sajrajt ...wapkou to pak asi nestačí ...máte spešl šampony aby to nevzalo i vosk sebou ?

Nebo nějakej postřik na cesty s mikrovláknem a jen postříkám danou část auta a otřu opláchnu a přeleštím a jede se dál ... to by bylo ideál...

nějaká sada :)

Ted jak jsem si ostříkal auto nechtěně intenzivním ostřikem a měl jsem všude kapky po karoserii to byl opravdu k naštvání pohled. Musel jsem opláchnout vodou se šamponem a umyt zase ...a 2hodiny zase pryč....
paveld
Klubové ID: 1931
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od paveld »

Jen vodou a wapkou bys to moc neumil, chce to ph neutrální šampon, aby neublížil vosku. Ten collinite by měl částečně odolávat i agresivnějšímu šamponu.
Filozof

#12 Příspěvek od Filozof »

takže toto je dobrá volba podle vás.

http://detailing-obchod.cz/collinite-476-s.html

co jsem se dočetl patří mezi ty lepší vosky co jsou.

pak ještě tady set.

http://www.cleanyourcar.co.uk/complete- ... d_408.html

to by se mi líbilo ale bohužel až v UK.

Neprodává nikdo SET ? kde je šampon , vosk , mikrovlákna , aplikátor.
prostě celá sada ... ?

Jednou na pul roku/rok a pak si jen vapkou šamponem a přeleštuji jak jsem pochopil.

Rád bych vosk abych se nenadřel jak bulhar...někdo mi říkal že tekuté vosky jsou v pohodě, že nejsou tak náročné na přeleštění...
Filozof

#13 Příspěvek od Filozof »

AUTOGLYM - vypadá zase dobře cenově ... jen co použít ztrácím se v tom..

http://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=autoglym

měl by bejt šampon , vosk , a na konec leštěnka ?

Dělají vosky a leštěnky přímo na černé laky aut.
Nevim zda to je ještě lepší či je to jen marketing.
marecekoi

#14 Příspěvek od marecekoi »

Hele autoglymem nic nezkazíš za to dám ruku do ohně.Nejdřív je šampon, pak leštěnka a pak vosk.Vosk když je tekutej, tak je to krátkodobá ochrana, když koupíš tuhej, tak je to dlouhodobá ochrana.Co sem se tak dočetl, tak tuhý vosk od dodojuice je super.Tuhý vosky se huř rozlešťujou.
paveld
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od paveld »

Nejlíp, jak ti tu poradil "atimen", stav se za ním nebo si pročti detailing fora a dozvíš se daleko víc než tady na pár řádcích. Neni to zdaleka jen o tom umýt auto, naleštit a navoskovat, pokud chceš mít top výsledek.
marecekoi

#16 Příspěvek od marecekoi »

paveld píše:Nejlíp, jak ti tu poradil "atimen", stav se za ním nebo si pročti detailing fora a dozvíš se daleko víc než tady na pár řádcích. Neni to zdaleka jen o tom umýt auto, naleštit a navoskovat, pokud chceš mít top výsledek.
no dobře, ale jako začátečník, kterej doteďka auto jeno wapkoval, tak to stačit rozhodně bude,pokud ho to bude uspokojovat bude se zdokonalovat.
Filozof

#17 Příspěvek od Filozof »

pokud bude celé lesknout i z metru a pul metru zrakem jako zrcadlo budu spokojenej.

Vím že aby se to lesklo dokonale i z 10centimetrů detailně bez šrámu a škrábanečků tak by to chtělo strojově nechat udělat profi. a pak hodně dobře udržovat.

Nechci vyhodit 1-2tisice a pak zjistit že za 8stovek je něco lepšího a já zbytečně utrácím ...naopak levné šmečka taky nechci ...prostě něco kvalitního na starší a pěknej lak auta.

Zároveň se to chci naučit a rozumět tomu, když už něco budu dělat at výsledek stojí za to a mám z toho radost že je auto dokonalé.

Jsem perfekcionalista a vadí mi, když něco nezvládnu dokonale....to by mě pak nebavilo leštit několik hodin auto když by výsledek nebyl OK. :)
atimen
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od atimen »

no , jako tady se bavíme cca o 10000-15000kč investice aby jsi byl schopen dosáhnout toho co by jsi nejspíš chtěl , proto ti říkám , že ty první fáze renovace laku je lepší si nechat u někoho udělat kdo na to má vybavení , dělá se to tak jednou ročně dle údržby a poškození laku , navíc hodně z těch věcí se dělá jen v 1l balení což pro normálního smrtelníka je porce na 8 - 10 let pokud by jsi dělal jen svoje auto ...jsou v tom leštička , na každou pastu jiný kotouč (neuděláš to jednou pastou a jedním kotoučem ) pak taky jen clay kterej s lublikantem stojí cca 1000kč , potom leštěnka která připraví lak pro vosk ....následuje vosk ...přírodní nebo syntetika ...dále už jen ručně mýt ph neutrálním šampónem a jednou za čas pro posílení vrstvy vosku quickdetailer ...samozřejmě od stejné firmy jako vosk a leštenku jinak ti to může nadělat fleky na autě atd... v tvém rozpočtu do 2000 je tak max vosk a leštěnka ...a s tím samo o sobě moc parády neuděláš ....ano , chvílu to bude vypadat dobře ale absolutně se neprojeví vlastnosti top vosků (sonax,želvu a podobné ani nepočítám ) ...a aby ses to naučil , je potřeba udělat desítky aut , každá pasta má jiný postup , jiný otáčky , u některých past musíš dělat auto po dílech jinak pasty přeschne a nefunguje, naopak vosk se dává na celý auto a pak se čeká až zaschne atd atd... není to jen tak :-) , lak spálíš a ani nevíš jak ...ale když ho zase leštičkou nedostaneš na správnou teplotu tak nezměkne a rozleštíš prd... :)
paveld
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od paveld »

Já svoji odpověď směřoval na nadpis prvního Filozofova postu - "jak nejlépe".
Samozřejmě jiná věc je koupit něco s tím, že to bylo lepší než doposud a zdokonalovat se, ale je to na druhou stranu ztráta času a peněz. Já si o tomhle dost čtu cca poslední 3 roky a i tak, mě to jen v pokusech stálo už něco k 10 tisícům a pořád mi k dokonalosti chybí dost. Přinejmenším vidím, že bez slušný leštičky je to nemožný.

Pokud do toho teď nechceš hned nasypat několik tisíc, tak mi přijde znatelně levnější dát auto profíkovi na rozleštění laku a pak se o to jen starat.
Filozof

#20 Příspěvek od Filozof »

jasně chápu vypadá to jednoduše ale ve skutečnosti je to hodně složité.

Máte pravdu oba dva nejlepší cesta je návštěva třeba atimena a pak si nechat doporučit něco na udržování laku od stejné firmy a každej rok to nechat takto přeleštit profesionálně.

Díky za vyčerpávající odpověď :D
Odpovědět