Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Riziko plynoucí z přitáhnutí ruční brzdy?!

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Poldav6

#1 Příspěvek od Poldav6 »

Dnes jsem dával X3 (2008) do autorizovaného servisu a mimo jiné chtěl přitáhnout ruční brzdu, protože zabírá dost vysoko..

Neudělali to s odůvodněním, že když se ruční brzda seřídí tak, aby pakny trochu škrtaly (a tedy zabírala líp při vytažení).. Hrozí to, že se jedna pakna rozpadne a o tu druhou se potom nějak zarazí a to zablokuje kolo..

Protože v jiném servisu mi na dvou jiných autech normálně ručku seřizovali a problém v tom vůbec neviděli, zajímalo by mě kde je pravda. Přeci jen bych asi nechtěl zažít zablokované kolo někde na úzké okresce.
Kami1

#2 Příspěvek od Kami1 »

Běž za něma, ať ti to daj písemě, že chceš zažalovat výrobce, co to dělá za šmejdy.

ručka může být došponovaná tak, aby při povolení kola zcela povolila plus nějakej zub vůli.

záleží taky, kolik je u tebe vysoko
espejc

#3 Příspěvek od espejc »

pokud je to dobře seřízený na obou kolech tak to musí normálně fungovat. Kamarád to má hned na prvním zubu - je to super a chci to taky. Po zatažení - uvolnění to škrtat nesmí.

To co ti řekli je pěkná hovadina. Leda by to bylo nahovno seřízený a škrtalo by to.
Poldav6

#4 Příspěvek od Poldav6 »

Já si myslím, že na to neměli buď čas, nebo se jim nechtělo.. Ale ta argumentace zněla celkem výhrůžně. Proto si říkám, že kdyby to byla pravda a opravdu to byla pravda, asi by o tom někdo něco věděl..
Jinak jsem nepočítal na jakém zubu to zabírá, musí se zkrátka hodně vytáhnout, ne jak to mám na jiných autech.
Možná jim pošlu mail, ať mi to ještě jednou vysvětlí, že nerozumím tomu, proč by mi neměla fungovat ručka u relativně nového auta, se kterým se denně jezdí.
KKKuba
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od KKKuba »

pokuď to brzdí ale bere jen nahoře tak ať to přítáhnou rovnou na páce, od toho tam to štelovaní je tak nevím proč by se to nemohlo přitáhnout...
Poldav6

#6 Příspěvek od Poldav6 »

Já si myslím, že na to neměli buď čas, nebo se jim nechtělo.. Ale ta argumentace zněla celkem výhrůžně. Proto si říkám, že kdyby to byla pravda a opravdu to byla pravda, asi by o tom někdo něco věděl..
Jinak jsem nepočítal na jakém zubu to zabírá, musí se zkrátka hodně vytáhnout, ne jak to mám na jiných autech.
Možná jim pošlu mail, ať mi to ještě jednou vysvětlí, že nerozumím tomu, proč by mi neměla fungovat ručka u relativně nového auta, se kterým se denně jezdí.
KKKuba
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od KKKuba »

jsou to kokoti, pokuď to přitáhnou na páce a nebude to šmejkat tak se nemůže v životě nic stát, podle mě je to výmluva... A nevím proč by to mělo škrat, od toho tam jsou snad samostavy ne? Změň servis, tohle jsou lemplové...
Odpovědět