Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

BMW E36 compact - diferencial

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Koovi
Klubové ID: 2281
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Koovi »

Zdravím,

mám dotaz ohledně přetěsnění diferenciálu u E36 compact...podle mě začalo propouštět pravé víko (na obrázku č.4). Jak velký problém je vyměnit těsnění o-kroužek č. 9? Máte s tím někdo zkušenosti?
Přílohy
direncial.jpg
direncial.jpg (68.68 KiB) Zobrazeno 657 x
MattyX Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 1778
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od MattyX Moderátor »

da se to udelat i na aute, ale lepsi je difec videlat a hodit si ho na ponk , gumovej o krouzek koupis normalne kdekoliv kde delaji o krouzky a gufera ;) unasec dil c.1 vytahnes ven , povolis ty 4 srouby co tam jsou , a vytahnes ven cele bocni lozisko a o krouzek uvidis , vymenis , asi bude za potrebi trosku oleje aby ti tam lepe v klouznul a rovnou vymen i gufero c.6 , stejne bude zpuchrele jako prase a tedy unik oleje muze byt tama nejen o krouzkem , to vymaltis kladivkem ven , a nalisujes tam rovnomerne druhé ;) docela dobry je kdyz vratis podlozku na vymezeni zubove vule nejlepe tak jak byla , sesroubujes zpet , a nasunes unasec ;)
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Koovi
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Koovi »

a to ložisko je nalisované na tom víku nebo jak to tam je? a pak ještě nevím jak tam drží ten unašeč vím, že je tam na tom tisícihranu takové "C" pérko, ale jak to drží uvitř v tom diferáku to nevím, jestli jen naražné a stačí zapáčit nebo jak to dostat ven. nerad bych se do toho pustil a pak se zasekl na nějaké prkotině a nevěděl jak na to nebo tak to dát dokupy aaa nebo aby mi něco spadlo dovnitř a muselo všechno ven. gufera se měnily všechny 3, když mi tam známý dával svornou vložku...o těch kroužcích jsem nevěděl jinak jsem to nechal přetěsnit taky zrovna...
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od MattyX Moderátor »

v podstate dil c 4 a 5 je jeden kus , kdy lozisko je v tom bazmeku ;) a unasec normalne vytahnes rukou , respektive zapacis velkym sroubovakem a je venku ;)
E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar

Koovi
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Koovi »

jj, tak to vypadá v pohodě. asi to pak uvidím, ale teď mi teda není nějak jasné na co tam to ložisko vlastně je :D když je v tom víku a unašeč v tom ložisku nedrží... :roll:
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od MattyX Moderátor »

unasec je v lozisku v tisici hranu,a lozisko je nalisovane v tom bocnim vicku,a to je prisroubovano k bedne,v podstate ten unasec se ani nikam pohnout nemuze,drzi to s poloosama a napravnici jeden celek :)
E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar

Odpovědět