Mám zatím celkem široký záběr, v motorizaci mám jasno - M52B28, ale váhám mezi modely:
-e36 328i ( r.97-98 )
-e46 328i ( r.99-00 )
-e39 528i ( r.99 -00 )
vše s manuál převodovkou, nejlépe Touring, i když pěknému sedanu se taky nebráním...
Využití:
Vzhledem k tomu, že mi bylo přiděleno firemní auto k osobnímu užívání, tak využití BMW bude spíše víkendové či výletní, občas svezení přítelkyně na nákup a pod. Rozhodně to nebude na denní ježdění...
Prostornost:
Zatím jsme s přítelkyní dva, e36 nám nepřišla malá, ale je možný že časem na zadních sedačkách přibyde dětská autosedačka...

jízda:
U e36 se mi vadilo že jsem cítil každou díru, že auto bylo poměrně hlučné a to i v interieru, takže bych radši něco komfortnějšího... Na druhou stranu nechci "nudné" těžkopádní auto, které by se bránilo občasné ostřeší jízdě...
Technika a servis:
e36 jsem měl přes 3 roky a mnoho věcí jsem si na autě udělal sám před garáží, od výměny ložisek přes výměny ramen nebo tlumiču až po výměnu vodní pumpy, lamda sondy nebo teplotních čidel. Už mám s e36 zkušenosti, takže údržba a servis by byl mnohem jednoduší a co vám budu povídat, i levnější... U e46 vím že je mnohem složitější - modernější, kde je mnohem více elektriky a drtivou většinu věcí si sám před garáží jen tak neopravím a to nemluvím o e39, která je taky někde jinde a to hlavně co jsem slyšel s cenou ND...
Výbava:
Na tu taky budu hodně koukat, podmínka bude Digiklima, BC, okna v el.,4x Airbag, loketka, rád bych anatomický el. sedačky, ideálně v kuži, M packet, tempomat, atd. rád si za výbavu připalatím... naopak se obejdu bez navigace a origo telefonu...
interier a exterier:
Osobně se mi nejvíce líbí interier e36. Ten je parádní, hrozně jsem si na nej zvykl. Exterier je taky pardání, pro mě stále neokoukaný. Co mě štve na kastli e36 je poměrně častá koroze. Modely e39 a e46 mi přijdou vzhledově pěkné, to určitě, ale už trochu tuctovní a obyčejné, na druhou stranu modernější a novější...
Zkrátka každý z uvedých aut má svoje pro a proti a já se tak nějak furt nemůžu rozhodnout. Cenovka by měla být kolem 150 000 kč (jaro 2011), ale pokud půjde o pěkný a zachovalý kousek v dobré výbavě, rád si připlatím...
Budu vděčný za vaše názory a zkušensoti...
Díky