Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

win

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
ls

#1 Příspěvek od ls »

Umíte někdo z winu zjistit servisní úkony a historii vozu?+Výbavu atd..
fidzi
Klubové ID: 1461
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od fidzi »

Je to zaprvé VIN a zadruhé ti to řeknou u jakéhokoliv prodejce BMW.
mequi

#3 Příspěvek od mequi »

Podle VIN ti zjistí výbavu, rok výroby, trh pro který je určené auto ale servisní historii asi ne. Na to je servisní knížka. Jestĺi se pletu tak at mne někdo opraví.
Brátn Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 1860
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Brátn Moderátor »

pokud auto bylo servisováno v jednom servise, tak zjistí i historii oprav (samozřejmě pouze v tom servise, kde bylo opravováno), pokud to teda nebyl servis u Franty na rohu v garáži :wink:
E36 325i Convertible | E39 528i LPG pracant | E61 545i LPG dailycar | E86 Z4 3.0si #0Z4C0UPE | K1100LT Cafe Brat Racer #builtnotbought

Obrázek Obrázek
dvori
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od dvori »

nedávno jsem to řešil přímo s BMW...jestliže bylo zakoupené BMW v Německu a tam taky servisované, tak ti v kterémkoliv servise BMW v Německu dle VIN, mohou sdělit servisní historii vozu... v Německu mají centrální databázi BMW... v Česku na ní bohužel nejsou napojení a zjistí ti jen ty dané servisní práce v tom servisu, ve kterém se ptáš
Fatal Design
Klubové ID: 1036
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Fatal Design »

dvori píše:nedávno jsem to řešil přímo s BMW...jestliže bylo zakoupené BMW v Německu a tam taky servisované, tak ti v kterémkoliv servise BMW v Německu dle VIN, mohou sdělit servisní historii vozu... v Německu mají centrální databázi BMW... v Česku na ní bohužel nejsou napojení a zjistí ti jen ty dané servisní práce v tom servisu, ve kterém se ptáš
Jen škoda, že tu nemáme někoho infiltrovaného v německém BMW Servise. Taky by mě to zajímalo ...
dvori
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od dvori »

mě tohle řekli v Renocaru v Brno a potvrdilo mi to i BMW CZ
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Fatal Design »

dvori píše:mě tohle řekli v Renocaru v Brno a potvrdilo mi to i BMW CZ
Ale máš auto kupované v CZ ne ? Já to sondoval ve slovenském BMW, ale tam mi sice řekli výbavu a kdy to bylo naposledy na diagnóze, ale ne co se tam dělalo :(
dvori
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od dvori »

Výbavu ti řeknou úplně všude v BMW, ať jsi v Česku nebo ve Tramtárii... to je daný dle VIN... já mám E60 z Německa, a servisováno také v Německu v BMW, takže mi servisní historii sdělí v kterémkoliv BMW, právě díky tomu, že mají centrální databázi... tady v ČR nic takového není, takže ti sdělí jen ten servis, který byl dělán v tom daném servise

...takže jestli auto bylo třeba třikrát v Brně a dvakrát servisováno v Německu v BMW a ty se půjdeš zeptat do Brna, tak ti řeknou, že ví jen o těch servisech co byly dělány v Brně, a to samé ti řeknou v tom Německu, že ví pouze o těch servisech co byly dělané v Německu... právě kvůli té databázi...

Kdežto když koupíš auto z Německa, které bylo servisováno napřed v BMW Stuttgart po té BMW Mnichov a pak klidně i v BMW v Berlíně, tak pokud se prokážeš jako majitel vozu, tak ti kompletní servisní historii (Stuttgart, Mnichov, Berlín) sdělí třeba i v BMW ve Frankfurtu, prostě mají společnou databázi, kam ty údaje zadávají, co bylo s autem děláno...

Další věc je ta, že Renocar Brno je pouze prodejce vozů BMW, není to přímo pobočka BMW... Jako má Hošek motors mercedes, tak Renocar BMW... není to zastoupení BMW v ČR, což nemám z vlastní hlavy ale přímo z BMW.CZ
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Fatal Design »

dvori píše:Výbavu ti řeknou úplně všude v BMW, ať jsi v Česku nebo ve Tramtárii... to je daný dle VIN... já mám E60 z Německa, a servisováno také v Německu v BMW, takže mi servisní historii sdělí v kterémkoliv BMW, právě díky tomu, že mají centrální databázi... tady v ČR nic takového není, takže ti sdělí jen ten servis, který byl dělán v tom daném servise

...takže jestli auto bylo třeba třikrát v Brně a dvakrát servisováno v Německu v BMW a ty se půjdeš zeptat do Brna, tak ti řeknou, že ví jen o těch servisech co byly dělány v Brně, a to samé ti řeknou v tom Německu, že ví pouze o těch servisech co byly dělané v Německu... právě kvůli té databázi...

Kdežto když koupíš auto z Německa, které bylo servisováno napřed v BMW Stuttgart po té BMW Mnichov a pak klidně i v BMW v Berlíně, tak pokud se prokážeš jako majitel vozu, tak ti kompletní servisní historii (Stuttgart, Mnichov, Berlín) sdělí třeba i v BMW ve Frankfurtu, prostě mají společnou databázi, kam ty údaje zadávají, co bylo s autem děláno...

Další věc je ta, že Renocar Brno je pouze prodejce vozů BMW, není to přímo pobočka BMW... Jako má Hošek motors mercedes, tak Renocar BMW... není to zastoupení BMW v ČR, což nemám z vlastní hlavy ale přímo z BMW.CZ
No nepochopili jsme se, ale myslel jsem to přesně tak, jak jsi napsal. Takže by to chtělo někoho infiltrovaného v německém BMW Servisu :)
Odpovědět