Jsem tu, protože přemýšlím o E60 a rád bych se vás zeptal na nějaké info. Vždy jsem chtěl rychlou káru a koupil si ST220 a je to špatný. Na sportovní auto je to moc velký těžkopádný a na pohodlný auto je to moc sportovní. Z toho plyne že musím mít dvě auta. Jedno na pohodu, a druhý na sport když je nálada.
Především, co od auta čekám:
- automat!!!
- pohodlné cestování denně v praze + nárazově na dálnici
- pokud pojedu v klidu, tak chci ujet tisíc km a vylézt z auta bez únavy způsobené autem
- vejdou se do toho 4 lidi na týden dovolený
- nechci aby mě to totálně sežralo na nákladech za provoz celkově
- aby se nesralo
- najedu s autem do 20 tkm/rok
Možná by mi stačila i E90, jenže problém je že se mi strašně sedan nelíbí a coupé je drahé a nechci. Tohle má být denní auto.
Stáří max. 4 roky. tedy 2005+
Tak to bylo co můžu říct já

K motoru - nemám rád naftu, ale beru na vědomí že všichni říkaj že BMW naftu už umí. V hlavě mám 530iA nebo možná 530dA. Četl jsem že je taky hukot 535dA, ale prý je to takový hukot až je to nepohodlný (prý to cuká na rozjezd a trhá hlavy psali na autorevue v recenzi). Moc mě turba nelákají, ale nevylučuju je.
Co se týče výbavy... Chtěl bych profi navi a stereo, bluetooth. Jo a líbí se mí M bodykit, ale nechci sportovní podvozek, dal se objednat? Nebo M paket obsahuje automaticky i sportovní podvozek? Zbytek je mi jedno.
P.S.: psal jsem že chci potom druhý auto na víkend. Chci aby to byl roadster s čistou radostí z jizdy. Tam chci aby byl sportovní a vše ostatní jde bokem. Když už budu u BMW tak mi nezbyde nic jinýho než Z4 3.0... M ideálně. Takže hledáme kombinaci BMW 5 něco a Z4 něco (roadster koupě na jaře/létě). Oproti tomu, narovinu říkám, že se bojim že tohle bude dohromady taková palba, že mě klepne. Mám tu teda schůdnější (čti levnější) alternativu, a to Honda Accord 2.4 i-vtec + Honda S2000. Pro představu, za Hondy dám cca Accord 2006 400k + S2000 2006 400k.
Ptát se na BMW foru na Hondu je asi blbost, ale co kdyby náhodou někdo měl srovnání

Takže abych to nějak shrnul... Pětku ano/ne, pětku nafta/benzin, pětku jakej motor, bmw/hondu, kolik vyjde BMW
Předem díky jestli se tím někdo prokousal a navíc má co říct.