Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Přemýšlím o koupi E60... Spousty věcí okolo

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
commander

#1 Příspěvek od commander »

Zdravím BMW klub ;)

Jsem tu, protože přemýšlím o E60 a rád bych se vás zeptal na nějaké info. Vždy jsem chtěl rychlou káru a koupil si ST220 a je to špatný. Na sportovní auto je to moc velký těžkopádný a na pohodlný auto je to moc sportovní. Z toho plyne že musím mít dvě auta. Jedno na pohodu, a druhý na sport když je nálada.

Především, co od auta čekám:
- automat!!!
- pohodlné cestování denně v praze + nárazově na dálnici
- pokud pojedu v klidu, tak chci ujet tisíc km a vylézt z auta bez únavy způsobené autem
- vejdou se do toho 4 lidi na týden dovolený
- nechci aby mě to totálně sežralo na nákladech za provoz celkově
- aby se nesralo
- najedu s autem do 20 tkm/rok

Možná by mi stačila i E90, jenže problém je že se mi strašně sedan nelíbí a coupé je drahé a nechci. Tohle má být denní auto.

Stáří max. 4 roky. tedy 2005+

Tak to bylo co můžu říct já :)

K motoru - nemám rád naftu, ale beru na vědomí že všichni říkaj že BMW naftu už umí. V hlavě mám 530iA nebo možná 530dA. Četl jsem že je taky hukot 535dA, ale prý je to takový hukot až je to nepohodlný (prý to cuká na rozjezd a trhá hlavy psali na autorevue v recenzi). Moc mě turba nelákají, ale nevylučuju je.

Co se týče výbavy... Chtěl bych profi navi a stereo, bluetooth. Jo a líbí se mí M bodykit, ale nechci sportovní podvozek, dal se objednat? Nebo M paket obsahuje automaticky i sportovní podvozek? Zbytek je mi jedno.

P.S.: psal jsem že chci potom druhý auto na víkend. Chci aby to byl roadster s čistou radostí z jizdy. Tam chci aby byl sportovní a vše ostatní jde bokem. Když už budu u BMW tak mi nezbyde nic jinýho než Z4 3.0... M ideálně. Takže hledáme kombinaci BMW 5 něco a Z4 něco (roadster koupě na jaře/létě). Oproti tomu, narovinu říkám, že se bojim že tohle bude dohromady taková palba, že mě klepne. Mám tu teda schůdnější (čti levnější) alternativu, a to Honda Accord 2.4 i-vtec + Honda S2000. Pro představu, za Hondy dám cca Accord 2006 400k + S2000 2006 400k.

Ptát se na BMW foru na Hondu je asi blbost, ale co kdyby náhodou někdo měl srovnání :)

Takže abych to nějak shrnul... Pětku ano/ne, pětku nafta/benzin, pětku jakej motor, bmw/hondu, kolik vyjde BMW

Předem díky jestli se tím někdo prokousal a navíc má co říct.
prase007

#2 Příspěvek od prase007 »

Ahoj. Mám E60 530i 2006 190kW, doporučit můžu, výkon je plně postačující, automat šlape velmi dobře. Kupoval jsem ho skoro přesně před dvěma lety s 35tkm a najel něco přes 100tkm bez jediný, byť drobný poruchy, kromě prasklý LEDky v angel eyes.

Spotřeba 10,6 za celou dobu co to mám, jezdim 30% město, 50% dálnice a 20% okresky, kdybych to měl rozepsat, tak město cca 13.5l, dálnice 10l (při 160 dlouhodobě na tempomat), okresky 8,5-9l. Náklady celkem vč. servisu = cca 2x benzín. Auto si vezme cca litrovku oleje na 10000 km, brzdový destičky se mění cca po 50-60tkm, potom mikrofiltr tušim za 50tkm a svíčky za 100tkm. Pak už jen garanční prohlídka, která je nevim za kolik, ale většinou se k něčemu přifaří.

Co se týče tvejch připomínek, určitě bych v první řadě koukal na stav a cenu. M-paket můžeš dodělat kdykoli potom a vyhnou se ti zkrácený pružiny. Pozor, sportovní podvozek je i na spoustě aut bez M-paketu, já ho například mám a mám 18ky kola, ale nemyslim, že by auto bylo přehnaně tvrdý, nesmíš holt přejíždět obrubníky v 50km/h :)

Pokud chceš, aby tě nebolely záda, tak přihoď k podmínkám profi navigace (kterou považuju za správnou podmínku) a stereo (to se taky dá dodělat, takže neni nezbytně nutný), ještě sportovní, nebo komfortní sedačky. Ty obyčejný prostě po hodně dlouhý jízdě začnou trochu tlačit, nevim jestli je to mojí prdelí, nebo čim, ale ať dělám co dělám, nastavit to tak, aby to bylo příjemný i po tisíci km, to nejde.
commander

#3 Příspěvek od commander »

Díky moc za cenné info. Dá se někde najít obrázek jak vypadají ty 3 typy sedaček?

Co jsem viděl zatím tak:
- standardní jsou takové hodně úzké a vůbec vypadají férově
- komfortní mají dva podhlavníky a jsou mohutnější
- sportovní mají vyjížděcí sedák

Mám to dobře nebo ne?

A tedy M-paket = automaticky sportovní podvozek ok?

18" bych na to chtěl, hrozně se mi líbí design kol M5 a ještě víc M6. Ale to se dá dokoupit + stejně vyhodím runflaty.

Ještě by mě zajímalo, viděl jsem dva typy volantů. Jeden vypadá jak kormidlo k plachetnici, a druhý vypadá jako volant. To je věc výbavy, nebo roku výroby?
prase007

#4 Příspěvek od prase007 »

Sedačky máš dobře, ty standartní jsou takový obyč, jsou elektricky nastavitelný, můžeš si přitvrdit na záda a je tam taková potvora, kterou můžeš posouvat nahoru, dolu, nafouknout nebo vyfouknout ... ale po hodně dlouhý jízdě žádnou pohodlnou polohu nenajdeš :)

Nevim jak na tom jsou ty ostatní sedačky, ale podle mě budou lepší.

V plnym M-paketu budou určitě tlumiče, body-kit, sportovní sedačky, M-volant (ten co vypadá jako volant, pak existuje ještě třetí příplatkovej volant, kterej je podobnej jako M-volant), M-kola.

Může se ale stát, že auto třeba bude mít jen M-body kit a interiér a volant bude klasickej, to by znamenalo, že si to někdo nechal jen částečně dodělat.

Asi bych ti doporučil, abys sháněl auto s M-paketem, protože jestli chceš ten volant, sedačky a body-kit, tak by tě to přišlo pěkně draho (cca 100.000) to tam všechno dodělat.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#5 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Origo M5, M6 kola na E60 se dělají jen v 19"
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
commander

#6 Příspěvek od commander »

A v Mpaketu jsou taky 19"? na 19" to asi bude už motokára co, navíc v kombinaci se sportovníma tlumičema. Kolik cca vydrží? Navíc výměna na normální podvozek asi nebude láce...

P.S.: zdá se že se opět dostávám do pasti vzhled vs. komfort. Stalo se mi tu u STčka, kde se mi prostě líbilo, řeším to u Accorda a teď stejně u BMW :bomb:
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#7 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

V M paketu jsou 18"
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od matal Moderátor »

Taky bych doporučil 530i.ale od r.06/2005-má vyšší výkon 190kw..
Pokuď s tím budeš většinou jezdit po Praze, tak bych Mpaket podvozek neřešil, víme jak vypadají silnice v Praze.. :wink:
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
Kail

#9 Příspěvek od Kail »

Bral bych e60 a S2000 na projížďky,protože tý se dle mého žádnej roadster od BMW nemůže rovnat :oops: ,neříkám výkonem atd.ale ta Hondice má prostě styl jako nikdo :) ...
Filozof

#10 Příspěvek od Filozof »

Kail píše:Bral bych e60 a S2000 na projížďky,protože tý se dle mého žádnej roadster od BMW nemůže rovnat :oops: ,neříkám výkonem atd.ale ta Hondice má prostě styl jako nikdo :) ...

nevim ale nová Z4 v Mpacketu a na 18" vypadá mnohem lépe a věřim že i jezdit bude velice dobře. 3L a více. To by byla moje volba na víkendy.
commander

#11 Příspěvek od commander »

Mě stará Z4 moc nebere, nová jo, ale na tu zase nedosáhnu.

Kail to napsal pěkně, ta S2000 má fakt duši.
Kail

#12 Příspěvek od Kail »

Filozof píše:nevim ale nová Z4 v Mpacketu a na 18" vypadá mnohem lépe a věřim že i jezdit bude velice dobře. 3L a více. To by byla moje volba na víkendy.

Tak ta mně se třeba moc nelíbí - ale to je pořád dokola,jednomu se líbí tohle dalšímu tamto a bla bla bla,každej ať si koupí podle svého,z tohodle výběru nemůžeš udělat ostudu ani s jedním :D ...

Nicméně ani nová Z4 určitě nebude mít 120PS z 1l obsahu :twisted:
speedfred

#13 Příspěvek od speedfred »

tu S2000 ale treba hooodne tocit,spodok ma mrtvy ako snad ziadne ine auto.auto na drifty a pod ako stvorene,len to xce vela otacok
Kail

#14 Příspěvek od Kail »

Jako každou Hondu - prostě motorka na 4 kolech :twisted:
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#15 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Já taky hledal správnou kombinaci aut, dokonce jsem se dvěma autům chvilku bránil, ale nakonec to nebylo až tak složitý.
commander

#16 Příspěvek od commander »

mě to točení nevadí, naopak. Je to neskutečná pila, možná bych se S2k i věnoval, dá se to vyladit že točí až 10 000 :D

Vlasta: a nakonec si skončil viz podpis? 535d a M3?

Jedna věc která mě napadla, když máš takový dělo (535) baví tě pak ještě Mko? Jak to myslím bojím se aby mě pak případně nepřišla S2000 mrtvá. I kdyz váží o půl tuny míň, že.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#17 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Já měl E39 530d a E46 M3. Pak jsem dal obě pryč a koupil 535d. Časem mně začala chybět ta kvedlačka, tak jsem koupil znovu M3. No, oproti 535d je to taková motokára, ale je s ní sranda.
commander

#18 Příspěvek od commander »

No já teď prošel nějaký Honda stránky a řekněme že významné množství S2k končí rozstřelem, prej je to dost náročný autí takže snad to nebude tak žhavý s tím že to nepojede...

k E60... na webu jsou 15-25 EUR řekněme. Dá se považovat 20k už za "dobrej" vůz? (odhad). To je půl milionu korun. To si myslím že je hranice kterou do toho můžu dát, když mě Honda vyjde do 400-450 max all inclusive.
janzat

#19 Příspěvek od janzat »

Taky budu cca do půl roku kupovat E60, požadavky téměř jako ty.
U motoru ještě trochu váhám mezi 525D a 530D - kdyby někdo chtěl poradit, budud rád.
Jezdím 70% dálnice, 30% město.

Ty sedačky jsou myslím celkem 4 varianty dopředu a 2 dozadu.Volanty jsou 2 většinou, základní - plasťák + věnec potažený kůží a potom byl za příplatek cca 2500 Kč sportovní, takový kulatý a silnější věnec. Pak samozřejmě M.

Co se týče ceny, doufám, že na zimu se ještě ledy v Německu pohnou a ceny trochu spadnou :-)

Věřím, že se podaří sehnat slušnou 2005 kolem těch 150tkm za 17.000 EURO.

Máte někdo zkušenosti s replikama M kol? Hrozně se mi líbí a nedokážu si představit, že z ně vysolím 50k + pneu...ty repliky jsou hratelnější ale co kvalita?
Nebo to nehraje až takovou roli?
prase007

#20 Příspěvek od prase007 »

Ty nejlevnější repliky jsou bláto z číny, vůbec o tom nepřemejšlej, protože je to pro vztek, budeš mít za rok na každý straně kilo olova a stejně se to po přejetí hrbolu skřiví. Pak seženeš kvalitní repliky pomalu za cenu originálu. Spíš bych se díval po použitejch originálech, nebo tak něco.
Odpovědět