Prosím o nějaké rady co mám vyměnit abych se už konečně zbavil toho cvakání, šály jsou vyměněny a pořád to dělá... Nastartuju a prvních 5 sekund to dělá a pak to přestane dokud se motor neohřeje. POSLECHNĚTE ten zvuk ve videu a poraďte pls!
Co vadná olejová pumpa s tím málo naplněné zdvihátka? potom to dělá takový zvuk.jaký tlak oleje máš?a jaký olej?někdy se stane že jsou zakarbonované a trvá než se naplní.
Začlo to cvakat z ničeho nic, no předtím to dělalo, ale jen hodně malinko, takže sem to moc neřešil, ale poslední dobou se to o dost zhoršilo.
Změřit tlak oleje? A jakou má mít tedy hodnotu (tlak)?
Měřil jsem tlak oleje u mé staré 324td a to v tlakové větvi pro turbo a naměřil jsem při přidání plynu něco kolem 6 atmosfér. U mé nynější 540i jsem na kontrolní zátce na hlavě naměřil po přidání plynu kolem 8 atm. Pokud ti zhasne kontrolka mazání, tak to ještě nic neznamená, může být vadné čidlo. 3-5 vteřin je i tak dost. Pokud bude tlak dobrý, tak bych asi zkontroloval hydra. Pokud bude tlak malý tak cerpadlo, nebo ucpané mazací kanály. To se mi také uz stalo.
Karl325iX píše:Prosím o nějaké rady co mám vyměnit abych se už konečně zbavil toho cvakání, šály jsou vyměněny a pořád to dělá... Nastartuju a prvních 5 sekund to dělá a pak to přestane dokud se motor neohřeje. POSLECHNĚTE ten zvuk ve videu a poraďte pls!
zdravim.zkus vyměnit řemenici ta muže byt vyběhana!!!malo kdo se na ni koukne protože si mysli,že to je z motoru.Taky jsem měl takovy zvuk a dělala to řemenice a vyněnil jsem ji a bylo po cvakani.
mno já mám uplně ten sám zvuk jak na tom videu - jak za tepla tak i za studena - co se týče kontrolky mazání tak zhasne při studeném motoru tak 1 až 2 vteřiny po startu a u pohřátého ihned - spousta lidí mi řekla že jsou vadné vstřiky... A že je potřeba je dát seštelovat na stolici... Nevím co je natom pravdy abych tu nebyl za osla
nevim jak u tebe,ale u toho karla to je řemenice.to je muj nazor pač jsem měl uplně to sami taky jsem nevěděl čim to je.ta řemenice je v haji pač je protočena,tak že rozpadla zkus si pujčit někde od někoho a vyměň ji a uvidiš musiš zkoušet jako jsem to udělal ja!!
Ale klepout Ti vstřiky - když se do toho zvuku tak zaposlouchám ne?
Já mám teb zvuk úplně stejnej a nevím jak to dát do kupy
Esi to vadí tomu motoru anebo ne
ja se o tom přit nebudu když si mysliš že to jsou vstřiky tak je vyměn.ale podle meho když jsou vstřiky v haji tak určitě nemlati,tam nema co mlatit ve vstřikach.když je vstřik v haji tak prostě nejde a to poznaš na vykonu.ja si stojim za tou řemenici jestli to teda je stejny zvuk jako na tom videu?jinak ta řemenice stoji asi cca 9000tisic v bmw ale da se sehnat i za dva a pul třeba.zkus vyměnit tu řemenici nejdřiv a uvidiš,ale zkus si ji od někoho pujčit jenom třeba se taky pletu.
nevim jestli tento motor ma hydrostely nebo obyc ventily ale cvaka jedno z toho protoze se to za studena nemaze jak by melo, je to klasika a pokud to hned zmizne tak bych to neresil
me to taky dela, laboroval jsem s olejem, ale bud to nemlatilo (ridky olej) - zas to olej zralo, nebo hustsi (nezralo) ale mlatilo
Díky za zajímavé rady! Ale vemte v potaz to co sem psal na začátku. Při STUDENÉM motoru to NECVAKÁ! Nebo-li když to nastartuju studený tak to cvaká tak PRVNÍCH 5 VTEŘIN a pak až se to uplně OHŘEJE, takže si myslim že je to závislé na tlaku oleje, tim asi padá ta řemenice i vstřiky
Já netvrdím že jsou to vstřiky ale zaposlouchej se do zvuku toho motoru. Jasně ta řemenice jde slyšet taky ale tu pominu - a vemu v úvahu jen prostě zvuk motoru bez zaměření na nějaké jiné zvuky... Btw : kolik máš na tom TDS najeto km ? Vstřiky sami od sebe neklepou ale když jsou špatny tak vyvolávaj detonační spalování a klepe motor - možná jsem to v předchozím příspěvku špatně napsal
Kámoš tady z KM co měl TDS e34 - tak ten jeho motor měl opravdu velmi sametový chod..
nemaš zač,ale ja ja si stojim za tou řemenici.vyměn ji a budeš mit pokoj od cvakani!!!dělalo mi to ze začatku jenom trochu přesně jak jsi psal ty ale pak se to zhoršovalo a cvakalo to když se to zahřalo a byla to řemenice.ti mužu poslat přes icq fotku jak vypada když se mi protočila.
muj motor ma najeto cca 300tisic a ma je potichej a žadny problemy jsem snim neměl.pišu neměl protože jsem to na velikonoce vyboural a ted mi to stoji na zahradě jako totalka ale to nic na věci neměni.řemenice je umistěna na dolni časti motoru,tak že když bude cvakat neboli klepat tak se to bude ozivat do celeho motoru a navic ta řemenice ma vlastni silenblob a jestli je v haji tak to je jasny že to mlati.
já když mi motor běží tak se ozývá fakt jak píšete někde od řemene takovej divnej zvuk jakoby vyrachtaný ložisko - takovej kovovej zvuk ale to jeho bouchání se k tomu přirovnat nedá