Klidně si těch pár korun navíc připlatím do chřtánu maketingu za pomyslný klid v duši, spíš bch potřeboval ujistit, že pokud tam předemnou někdo lil 5W, tak to 0W neposeru..

JED55CZ píše:Po hlednání a nalezení několika růných doporučení a zkoumání webů, bych rád radu který, z těchle dvou, tam nalít. Většina říká, že stačí 5W-40, naopak na webu castrolu i jinde to vyblije 0W-40 (Edge Sport)![]()
Klidně si těch pár korun navíc připlatím do chřtánu maketingu za pomyslný klid v duši, spíš bch potřeboval ujistit, že pokud tam předemnou někdo lil 5W, tak to 0W neposeru..A ať už jsem úplnej vohnout, tak jakou značku filtru byste doporučili? Díkec borci
A na co ti ten olej je v 523?Fantucci píše:libovka,
proč jsou 0w-XX yhozený peníze?
Jaky spatny zkusenosti mas na mysli? Ja koukal i na KW, je tam jeden za cca 450 Kc...Mafa píše:Jen k těm filtrům, zkusil jsem už několik značek a špatné zkušenosti mám s UFI a Champion....Od té doby používám pouze origo a nebo Hengst (tuším že se dává i do prvovýroby a dá se sehnat i v elitu za slušný peníze)
Záleží kolik máš najeto.Já osobně už bych to nechal.Studna píše:A je možný přejit z 10W-40 na 5W-40? předchozí majitel dával 10W, tak jsem v tom pokračoval, ale když výrobce doporučuje 5W můžu na něj v klidu přejít nebo ne? má to vůbec smysl, nebo mám zůstat i dadále u 10W. Je to do 528i 97 rok. Dík.
Třeba ten UFI měl špatnou tu středovou díru,takže tam nešel asi o milimetr nasadit a byl i vyšší,takže tam byl vlastně zkroucenej jel jsem ho vymenit,ale vsecky byli stejné, tak jsem vzal champion a ten už tam šel dobře, ale zas motor cvakal,tak jsem koupil origo a ten tam pasoval uplně nejlíp a motor šel krásně, pak jsem při další výměně zkusil jeste Hengst, a u toho už jsem zustal:-)JED55CZ píše:Jaky spatny zkusenosti mas na mysli? Ja koukal i na KW, je tam jeden za cca 450 Kc...Mafa píše:Jen k těm filtrům, zkusil jsem už několik značek a špatné zkušenosti mám s UFI a Champion....Od té doby používám pouze origo a nebo Hengst (tuším že se dává i do prvovýroby a dá se sehnat i v elitu za slušný peníze)