Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

dnešní zkušenost s E39 2.8i

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Studna
Klubové ID: 1198

#1 Příspěvek od Studna »

Prohlížím si na netu inzeráty a našel jsem velmi pěkně vypadající 528i, stála v Roudnickém bazaru. Řekl jsem si, že to mám kousek a že se na ní pojedu mrknout, dorazím na místo, hned se ke mně hrne prodavač či co, tak ho poprosím o prohlídku a svezení. Tak hupsnul pro klíče, na škrtnutí chytla, sametovej chod motoru, říkám, to začíná velmi pěkně. Tak usednu za volant, kolem sebe mraky místa, už jsem začal být nadšený a uvažoval o koupy a pak to přišlo: zapnu bc a vůbec nic nebylo čitelný, totální čaj, zapnu rádio, to samé. Zapnu klimu a po chvilce začal foukat, takový líný chladný vánek, říkám si, no dobrá, toto vše jde opravit. Tak jedem na projížďku, já v sedadle spolujezdce poslouchám zda je vše ok, auto je tiché, nikde nic nemlátí, vše tak nějak ok. Pak jsem zasednul k volantu já, dám tam jedničku, začal jsem mít z toho auta celkem dobrej pocit, ale pak, sešlápnu plyn na 1st a auto tak nějak líně se rozjíždí, dám 2st a dal jsem plnej plyn a auto pořád tak líně vůbec netáhlo do 3000ot., poté se trochu rozjelo, bylo to děsně líný, ze zkušenosti z mé 328i to bylo jako bych seděl v 1.8i. Jak je možný, že to auto vůbec nejelo? Očekával jsem nějakou lenost oproti 3er, ale toto bylo neuvěřitelný. No a nakonec, když jsem brzdil, tak se rozechvěl volant, že jsem ho skoro vůbec nemohl udržet. Takže prvotní nadšení se změnilo v totální zklamání. To auto bylo navenek super, ale za těch 160 tkč brutální mrtvice po motorické stránce.

Sorry za román, ale chtěl jsem se podělit.
BMWPower
Klubové ID: 950
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od BMWPower »

JJ. Není všechno zlato, co se třpytí... :wink:
MattyX Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 1778
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od MattyX Moderátor »

njn bazos auto...beztak to melo jeste neco ztocenyho...pekna skorapka ale jadro prohnile...
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
adam
Klubové ID: 155

#4 Příspěvek od adam »

nechces moje? :wink:
Studna

#5 Příspěvek od Studna »

S cílem koupit to jsem tam nejel, ale nudil jsem se, tak jsem to jel omrknout. Na tachu měla 230 tkm, ale skutečně tak půl mega :lol:
Studna

#6 Příspěvek od Studna »

adam píše:nechces moje? :wink:
Třeba jo, motor? cena? nějaký popis.
Spajky
Klubové ID: 1147
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Spajky »

no nekup to, přece nedáš nějaký velký prachy za starý auto :lol: Hele řek bych bazarová normálka, jednou sem byl s kámošem v bazaru v ČB okukovat 36tky...hrůza je slabý slovo.Každej můj známej, co si chce kupovat báwo, mi tvrdí že nedá xxxxxx peněz za xx let starý auto a prostě nevěřej, jak to může skončit, klasický pacienti...sem rád, že´s to sem napsal, třeba dostanou rozum :) Nicméně nic novýho pod sluncem, bohužel :? Bazar nekouká na stav, jde mu prvořadě o nákupní cenu a podle toho to dopadá...
mario42
Klubové ID: 1637

#8 Příspěvek od mario42 »

Studna píše: dám tam jedničku, začal jsem mít z toho auta celkem dobrej pocit, ale pak, sešlápnu plyn na 1st a auto tak nějak líně se rozjíždí, dám 2st a dal jsem plnej plyn a auto pořád tak líně vůbec netáhlo do 3000ot., poté se trochu rozjelo, bylo to děsně líný, ze zkušenosti z mé 328i to bylo jako bych seděl v 1.8i. Jak je možný, že to auto vůbec nejelo?
podle toho co popisuješ, tam tam musel být motor z 520i :lol: Ale vážně, 528 už není žádná srágora, s manuálem dělá stovku za 7,5s., což myslím by neměl být proti tvé 328 zásadní rozdíl... Pravděpodobně tam bylo něco (všechno) po smrti
adam
Klubové ID: 155

#9 Příspěvek od adam »

Studna píše:Třeba jo, motor? cena? nějaký popis.
máš SZ, jinak foto zde http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ic&t=34895
Srandik32
Klubové ID: 860

#10 Příspěvek od Srandik32 »

Až budeš opravdu rozhodnutej,tak určitě jako první navštiv některý z inzertních serverů v D,určitě tam vybereš líp jak u nás. :wink:
Fikop
Klubové ID: 444
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Fikop »

Studna píše:Prohlížím si na netu inzeráty a našel jsem velmi pěkně vypadající 528i, stála v Roudnickém bazaru. Řekl jsem si, že to mám kousek a že se na ní pojedu mrknout, dorazím na místo, hned se ke mně hrne prodavač či co, tak ho poprosím o prohlídku a svezení. Tak hupsnul pro klíče, na škrtnutí chytla, sametovej chod motoru, říkám, to začíná velmi pěkně. Tak usednu za volant, kolem sebe mraky místa, už jsem začal být nadšený a uvažoval o koupy a pak to přišlo: zapnu bc a vůbec nic nebylo čitelný, totální čaj, zapnu rádio, to samé. Zapnu klimu a po chvilce začal foukat, takový líný chladný vánek, říkám si, no dobrá, toto vše jde opravit. Tak jedem na projížďku, já v sedadle spolujezdce poslouchám zda je vše ok, auto je tiché, nikde nic nemlátí, vše tak nějak ok. Pak jsem zasednul k volantu já, dám tam jedničku, začal jsem mít z toho auta celkem dobrej pocit, ale pak, sešlápnu plyn na 1st a auto tak nějak líně se rozjíždí, dám 2st a dal jsem plnej plyn a auto pořád tak líně vůbec netáhlo do 3000ot., poté se trochu rozjelo, bylo to děsně líný, ze zkušenosti z mé 328i to bylo jako bych seděl v 1.8i. Jak je možný, že to auto vůbec nejelo? Očekával jsem nějakou lenost oproti 3er, ale toto bylo neuvěřitelný. No a nakonec, když jsem brzdil, tak se rozechvěl volant, že jsem ho skoro vůbec nemohl udržet. Takže prvotní nadšení se změnilo v totální zklamání. To auto bylo navenek super, ale za těch 160 tkč brutální mrtvice po motorické stránce.

Sorry za román, ale chtěl jsem se podělit.
Ohledně výkonu. Trochu znám tvé auto a vím že tam máš diferák s krátkým převodem a trochu poladěný motor. Ten krátký převod udělaá strašně moc na zrychlení. Já jen jestli to není jen subjektivní pocit. A ona ta 5er je taky o trošku těžší....zkus se projet v jiné seriové 5er 2.8 a uvidíš.....
castro
Klubové ID: 633
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od castro »

řekl bych to samé co fikop. Jsi zvyklý na něco jiného, a to co tě vozí neni sériová 2,8i.
Studna

#13 Příspěvek od Studna »

To jo, vim že to nemůžu s mou 2.8 srovnávat, ale tohle bylo opravdu děsně mrtví. Možná že jsem čekal víc a spíš mě to zklamalo. Budu muset zkusit i jinou. No a pokud jsou takhle líný všechny, tak to jedině 540i. Přece se nebudu plazit. Ne určitě na ní bylo něco v nepořádku, no ale za 160tkč je to mazec. Mimochodem měly tam 325i z 92 roku, automat, trochu lepší výbava, motor cvakal jak stádo kovářů a byla za pouhých 99tkč. Nevim, ale asi tam jsou z jiného světa, hodně daleko od reality. Auto z bazaru nikdy!
Studna

#14 Příspěvek od Studna »

adam píše:
Studna píše:Třeba jo, motor? cena? nějaký popis.
máš SZ, jinak foto zde http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ic&t=34895
Nehorázně nádherný auto, no uvidíme. Času dost, kdyby jsi ho chtěl prodat nějak předčasně, tak se ozvy :wink:
rockheart

#15 Příspěvek od rockheart »

Srandik32 píše:Až budeš opravdu rozhodnutej,tak určitě jako první navštiv některý z inzertních serverů v D,určitě tam vybereš líp jak u nás. :wink:
:? Chlapi nedělejte si iluze o Německu. Já tam byl a medovinu pil :D A dovez si 520íčko. Výsledek: Nepřesná převodovka, někdy nejde zařadit stupeň 1, něco se spojkou (při projížďce nepoznáš, potnáš až na dálnici), hraje jenom polovina rádia, neopravitelný.... Jinak to jde :D
Odpovědět