Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Dovoz E36 ze Švýcarka ?
-
- Klubové ID: 1036
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Klubové ID: 1219
- Kontaktovat uživatele:
K přihlášení stačí, aby vůz měl globální evropskou homologaci typu ES:matal píše:Pokuď vím,tak starší auta přihlásíš pomocí homologace z AuTecu=5.000kč
a ktomu clo a další běžné platby jsko STK+E
http://www.usmd.cz/dovozy8_kriteria.php
uvedenou na štítku s VINem. Bývá to na "lepších" autech od roku výroby cca 1993.
-
- Kontaktovat uživatele:
Z tohohle pohledu je to asi dovezitelné (ES by to mít mělo, když je to rok 1995), ale těch 8 let to nesplňuje ... ne ?michel83 píše:K přihlášení stačí, aby vůz měl globální evropskou homologaci typu ES:matal píše:Pokuď vím,tak starší auta přihlásíš pomocí homologace z AuTecu=5.000kč
a ktomu clo a další běžné platby jsko STK+E
http://www.usmd.cz/dovozy8_kriteria.php
uvedenou na štítku s VINem. Bývá to na "lepších" autech od roku výroby cca 1993.
-
- Kontaktovat uživatele:
Začínám se v tom topit. Takže to dovézt jde, nebo ne ? OK, homologace v Autecu za +5.000,- není tak zlá, ale nějak nechápu, jestli to vlastně celé jde, nebo ne. Asi se na to vykváku a jdu hledat dál do D. Ikdyž mě to docela se...ematal píše:Nepleteš..Proto se dá přihlásit jen do 8mi let nebo zažádat o homologaci v Autecu.Danny píše:švýcarsko není v EU takže ta globální homologace nebude stačit podle mě platí podmínka těch 8let jestli se pletu tak mě opravte

-
- Kontaktovat uživatele:
Celý to jde. Auto nemsí bejt starší 7 let a pokud je, musí mít globální homologaci ES. Pokud nemá nic, tak musíš delat přestavbu, což ti udělaá třeba ten autec. Pak musíš doplatit zdejší DPH. Oni maj 7.6% takže nejakých 12,3% tady doplatíš, resp. tam ti to bazar odečte a tady zapaltíš 19%. Pokud je to od soukromníka, máš smulu a zaplatíš jak DPH v CH, tak i u nás
Co se týče CLA , který je 10% tak ho platíš pouze pokud je auto vyrobené jinde než v EU - takže to by se nás asi netýkalo. Pokud nechceš dvoážet třeba X5.
Pokud tot akhle neni, tak mě prosim opravte. Taky to nemám potvrzený.

Pokud tot akhle neni, tak mě prosim opravte. Taky to nemám potvrzený.
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Já taky ne, ale když to sečtu, tak jsem asi někde, kde bych být nechtěl. Auto je super, ale neumím v tom chodit a nechce se mi trávit čas běháním a sháněním co ještě kde a za kolikKoby píše:to záleží, já bych se auto z CH nebránil, i když to uskalí má. Myslim yi, že tak zachovalý auta jako tam nemá žádnej stát.