Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Dovoz E36 ze Švýcarka ?

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Fatal Design
Klubové ID: 1036
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Fatal Design »

Přátelé, jde dovézt z CH E36 (M3) z roku 95' ?? Jaké jsou konečné náklady (+/-) na dovoz, clo atd. až po postavení na značky ? Dělá to tu někdo ? Díky.
milonovo
Klubové ID: 842

#2 Příspěvek od milonovo »

Clo a dph musíš zaplatit předem,jinak to nepřihlásíš,navíc platí omezení E2 a 8 let.Myslím že je lepší si ty peníze připlatit v D za lepší stav.
all
Klubové ID: 1018

#3 Příspěvek od all »

Kamarádi taky jezdí do švícar pro auta,jsou tam hezká,zachovalá a nedobitá od špatných silnic,navíc se tam o auta hezky staraj,nepočítám ani že si tam lidi dávaj vše do servisu... Nevim jak clo, ale jak píše, předemnou, omezení S2 a stáří myslim 8let, ale nedám ruku do ohně, že i 10 let
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Fatal Design »

Hmm, díky. Tak přesně tohle jsem nechchtěl slyšet :( No co, alespoň vím na čem jsem. Díky
matal Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 119
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od matal Moderátor »

Pokuď vím,tak starší auta přihlásíš pomocí homologace z AuTecu=5.000kč
a ktomu clo a další běžné platby jsko STK+E
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
michel83
Klubové ID: 1219
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od michel83 »

matal píše:Pokuď vím,tak starší auta přihlásíš pomocí homologace z AuTecu=5.000kč
K přihlášení stačí, aby vůz měl globální evropskou homologaci typu ES:
http://www.usmd.cz/dovozy8_kriteria.php
uvedenou na štítku s VINem. Bývá to na "lepších" autech od roku výroby cca 1993.
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Fatal Design »

michel83 píše:
matal píše:Pokuď vím,tak starší auta přihlásíš pomocí homologace z AuTecu=5.000kč
K přihlášení stačí, aby vůz měl globální evropskou homologaci typu ES:
http://www.usmd.cz/dovozy8_kriteria.php
uvedenou na štítku s VINem. Bývá to na "lepších" autech od roku výroby cca 1993.
Z tohohle pohledu je to asi dovezitelné (ES by to mít mělo, když je to rok 1995), ale těch 8 let to nesplňuje ... ne ?
all
Klubové ID: 1018

#8 Příspěvek od all »

já jsem byl v Německu pro bawo, je to rok 95 a taky to díky té homologaci proslo... v poho to přihlásíš pokud budeš mít švícarský papíry převedený na sebe,nebo ne? tech osum let platí pro ty bez homologace... myslim
milonovo
Klubové ID: 842

#9 Příspěvek od milonovo »

Německo není Švýcarsko,ale je fakt,že nějakej fígl s tou homologací krátce před zrušením tý pakárny možnej byl,asi bude ideální když se zeptáš na úřadě kde to budeš přihlašovat,protože jak je to u nás normální,na úředníka nikdo nemá,takže to co jde někde bez problému,jinde nemusí jít vůbec.
Danny Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 1821

#10 Příspěvek od Danny Moderátor »

švýcarsko není v EU takže ta globální homologace nebude stačit podle mě platí podmínka těch 8let jestli se pletu tak mě opravte
matal Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 119
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od matal Moderátor »

Danny píše:švýcarsko není v EU takže ta globální homologace nebude stačit podle mě platí podmínka těch 8let jestli se pletu tak mě opravte
Nepleteš..Proto se dá přihlásit jen do 8mi let nebo zažádat o homologaci v Autecu.
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Fatal Design »

matal píše:
Danny píše:švýcarsko není v EU takže ta globální homologace nebude stačit podle mě platí podmínka těch 8let jestli se pletu tak mě opravte
Nepleteš..Proto se dá přihlásit jen do 8mi let nebo zažádat o homologaci v Autecu.
Začínám se v tom topit. Takže to dovézt jde, nebo ne ? OK, homologace v Autecu za +5.000,- není tak zlá, ale nějak nechápu, jestli to vlastně celé jde, nebo ne. Asi se na to vykváku a jdu hledat dál do D. Ikdyž mě to docela se...e :(
Koby
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Koby »

Celý to jde. Auto nemsí bejt starší 7 let a pokud je, musí mít globální homologaci ES. Pokud nemá nic, tak musíš delat přestavbu, což ti udělaá třeba ten autec. Pak musíš doplatit zdejší DPH. Oni maj 7.6% takže nejakých 12,3% tady doplatíš, resp. tam ti to bazar odečte a tady zapaltíš 19%. Pokud je to od soukromníka, máš smulu a zaplatíš jak DPH v CH, tak i u nás :) Co se týče CLA , který je 10% tak ho platíš pouze pokud je auto vyrobené jinde než v EU - takže to by se nás asi netýkalo. Pokud nechceš dvoážet třeba X5.

Pokud tot akhle neni, tak mě prosim opravte. Taky to nemám potvrzený.
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Fatal Design »

Díky Koby, ale jak to tak čtu, tak se to nevyplatí :( Raději jdu hledat něco do D ...
Koby
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Koby »

to záleží, já bych se auto z CH nebránil, i když to uskalí má. Myslim yi, že tak zachovalý auta jako tam nemá žádnej stát.
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Fatal Design »

Koby píše:to záleží, já bych se auto z CH nebránil, i když to uskalí má. Myslim yi, že tak zachovalý auta jako tam nemá žádnej stát.
Já taky ne, ale když to sečtu, tak jsem asi někde, kde bych být nechtěl. Auto je super, ale neumím v tom chodit a nechce se mi trávit čas běháním a sháněním co ještě kde a za kolik :( ...
Odpovědět