Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Recenze VAZ 2110

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 6

#1 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

Rusko objevilo laminat :-)
asi 4 roky zpatky jsem známému pomáhal namontovat klimu do jeho nového vozu VAZ 2110, bratru za nějakých mrzkých 200tis kaček... postavil mě před funglovku, auto jak s nim dojel od dýlera... klima, s manuálem v azbuce, odpočívala vyzývavě zabalená do mastného papíru v kufru, včetně sofistikovaného držáku z 1,5cm silného výpalku z plechu (gratis potaženého saténovou ochrannou vrstvou rzi), svazku černého a červeného drátu a páru spojek, nemluvě o vychytavkovém kolébkovém vypínači s podsvícením (dle intenzity a velikosti asi dříve sloužil v blikačích na trati pro případ mlhy)...
nu vot, éta sděláno v CCCP... teda spíše nesděláno...
postupně jsem rouboval a proklínal svoji milou povahu (protože to šlo jak dojit psa, nikdo si nedělal hlavu s místem, chladič a trubky tam daly údernice v kolchoze, zbytek byl na kapitalistech a jejich přisluhovačích :-) ), a měl tak dost času obdivovat jednotlivé technické finesy...
a že jich bylo :-)
např. - předni náraznik lamino, spojený s výztuhou montážní pěnou spolu s blatníkem, evidentně stylem- Serjoža, trochu tam stříkni, ať to neupadne hned za bránou... Kolem zadního okna puchýře v laku, holt liška chytla plech již ve výrobě... Palubka se po uchopení mohla směle vyrovnat mix/masážnímu pultu, DJ J.Jaré by měl radost hlavně z blikátek :-) Ovladače a ofuky důvěrně známé z letadel TU-154 nebo autobusu Ikarus už jen vyvolávaly vzpomínky z dětství:-) A perla na závěr- zadní křídlo, osazené po vzoru Cadilacu STS 3tim brzdovým světlem... jenže zde šel ruský člověk ještě dál... Ledky zavrhl jako příliš titěrné a nahradil je robustními desetiletími osvědčenými sulfidkami :-))) jako pomyslnou šlehačku přihodil k této Mléčné dráze i blinkry... takže když jsem pustil světla, zapnul 4 blinkry a šlápnul na brzdu, spálil jsem pojistku :-))) Křídlo bylo velmi aerodynamicky tvarováno (stejně jako kryty klik-pod nima ovšem stejné staré tvary evokující madla na BVP-1), bohužel vzduch pod ním neměl kudy odcházet, byl mu odepřen volný pohyb hranicí laškovně vykukujícího černého lepidla, takže celek slouzil za deště jako bazének pro odpočívající mouchy a menší ptactvo... Sedačky bych mohl popisovat do nekonečna a stejně bych nemohl plně vystihnou tu zvláštní směs pachů velmi aromatického lepidla, důmyslné kostry podepírající páteř hned ve dvou bodech a dokonale propracovaného bočního vedení, zajišťující v zataáčkách bdělost obou členů posádky... A což pak ten zvuk hutně zabouchnutých dveří, to už snese srovnání snad jen s dveřmi carské dači za Moskvou... byl jsem polapen, uchvácen, očarován... a to jsem to ani nenastartoval, protože během složité operace lehla vysoce výkonná fungl nová baterie (asi jak jsem ji trápil otevřenýma dveřma a stropní lapmpičkou - patrně někdejší poziční světlo raketoplánu Buran)... ruská Lada, to je jako český perník, zní jako droga, ale vyrábí ho v Pardubicích :-)))

Závěrem můžu jen tiše závidět majiteli jeho vlastnictví, neznám jiné auto s takovýma pokrokovýma prvkama v této cenové relaci...

pár linků pro potěchu oka i duše...

http://lada4ever.webovastranka.cz/blog/188
http://www.lada.cz/default.asp?p=doplnky
http://www.tuning.cz/ladaauto/historie.html
Přílohy
2110_09.jpg
2110_09.jpg (46.77 KiB) Zobrazeno 1446 x
“Ability is what you're capable of doing.”
Zave
Klubové ID: 90
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Zave »

brutal :lol:
nejaky momentky nemas? :)
Pyron
Klubové ID: 367
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Pyron »

Super, už vím co koupím tchýni 8)
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 6

#4 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

ikdyž jak o tom přemejšlím, asi to měl v nějakým M-paketu, mělo to víc barokní tvary a monstróznější nárazníky a křídlo než na foto... ono asi taky každý kus byl originál :-) píšu o tom v souvislosti s novou peckou ze země, kde včera znamená zítra (nebo naopak? :lol: )
Přílohy
zigul.jpg
zigul.jpg (27.02 KiB) Zobrazeno 1436 x
“Ability is what you're capable of doing.”
Pyron
Klubové ID: 367
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Pyron »

Hanz píše:ikdyž jak o tom přemejšlím, asi to měl v nějakým M-paketu, mělo to víc barokní tvary a monströznější nárazníky a křídlo než na foto... ono asi taky každý kus byl originál :-) píšu o tom v souvislosti s novou peckou ze země, kdy včera znamená zítra (nebo naopak? :lol: )
Jakože jsi fakt mohl nacvakat nějaká fota, ale tohle je spíš na "síň kuriozit" 8)
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od JaraX »

sem se málem posral smíchy, super hanzi.
mkalous
Klubové ID: 64
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od mkalous »

TAk to je superka...... s kolegou řveme smíchy celej den :-)
adam
Klubové ID: 155

#8 Příspěvek od adam »

tak to jsem rad ze jsem za stejny peniz koupil 10 let starou herku :lol:
320i
Klubové ID: 665
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od 320i »

nejlepsi je:

Prodloužený sedan 1,5 l. (určený pro vládu)
Limuzína 1, 5 l. "Consul"
Martinéz
Klubové ID: 356

#10 Příspěvek od Martinéz »

Moc hezky cteni... ja zrovna vcera chytil s kamosem atohle priblizovadlo ve sluzbach taxi.. no chytil, spis jsme za nim bezeli jak jsme ho uvideli. Ridil to asi stopadesatikilovej cikan, kterej diky svejm Spartam sotva mluvil, ale byl vpoho a sdilnej.. auto melo natoceno 173.000 a musim rict, ze vetsi mrdku jsem nezazil.. podvozek uplne v haji, typek balancoval po celym nabrezi, rany pripominajici zemetreseni a s kazdym zarazenim to koplo do zad jako splasena kobyla.. no sranda, ale bavil jsem se..
Odpovědět