Zdravim
Stala se mi taková věc. Origo radio jsem dal pryč a teď když jsem tam šoupnul jiný tak mi všechno funguje, ale radio nechytí nic.......
Mám antenu v zadním okne a krom toho standartního antenního konektoru tam je ještě takovej malinkatej jakoby jack kterej byl původně píchnutej do BMW radia ale teď nevim kam s ním............. nemůže to být napájení zesilovače antény?
Nevíte někdo? Setkal jste se s tím už někdo? Jsem z toho vedle
Jirka-328 píše:
myslim že elektrika do toho jít nemá.
BTW když tam dám origo a ten minijack nezapojim tak to hraje taky......
Takže nevim kde hledat chybu (
ten "minijack" neni napajeni anteny!
Já si to myslim taky, ale co to teda je?
Podle mě by to vliv na signál radia u novejch rádií mít nemělo......
myslim, ze to je dipol, je to proto aby se ti neztracel signal, kdyz nekde projizdis.... nekdo to tu nekde psal
mel jsem konektor utrzenej, tak jsem ten tenkej dratek uvnitr plast trubicky napajel zpet, ale upadlo to prekvapive znova, ted to mam nejak natvrdo narazeny a nic moc je to urcite tim kabelem? imo to musi chytat i tak nebo je chyba v tom zesilovaci? taky mi nestejnomerne topi okno, co jsem si vsimnul ma to souvislost? tyhle zavady moc nemusim, clovek se u toho hodne nadre a efekt zadnej ))
Tak tu trochu oživím téma, měnil jsem origo rádio v E36 tour za nové ALPINE.
Elektriku a repro jsem řešíl ISO redukcí a kabel antény seděl, ALE jak bylo již výše psáno origo kabel co vede od antény má u sebe ještě takovej malej jack, kterej byl původně píchnutej do BMW radia ale teď v novém rádiu není kam ho zapojit a rádio nechytý skoro nic. Pokud je řešení nějaká redukce viz odkaz, nebo víte někdo....děkuji za každou radu.
Bylo tam receno, ze origo radio posila po koaxu k antene jeste napajeni pro predzesilovac u anteny.
Pokud tam das neorigo radio, tak predzesilovac napajeny neni, a diky tomu se zmeni v utlumovy clanek, a nechytnes v podstate skoro nic.
Take tam doporucovali zminovanou redukci - Fantoma , ktery by problem s napajenim predzesilovace mel vyresit.