Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
snížení E39 pružinami?
Chlapi jezdím BMW 5 E39 ,není nijak vysoká,ale zdá se mi,že by mohla jít trošku níže na kola.Určitě to bude vypadat lépe.Nechci ale z toho udělat tvrdou motokáru. Co myslíte?
Stačilo by mi jenom vyměnit sadu nižších pružin např.Eibach nebo Weitec?
třeba 60mm/40mm,nebo 50mm/20mm,kde komfort bude zachován,ale bude nižší a hezčí?Nebo se mám raději pustit do celého podvozku,kde je stavitelná výška i tuhost? jasně je rozdíl v penězích.
Stačilo by mi jenom vyměnit sadu nižších pružin např.Eibach nebo Weitec?
třeba 60mm/40mm,nebo 50mm/20mm,kde komfort bude zachován,ale bude nižší a hezčí?Nebo se mám raději pustit do celého podvozku,kde je stavitelná výška i tuhost? jasně je rozdíl v penězích.
- George_D
- Kontaktovat uživatele:
Jen takovej dotaz k pružinám. Maj BMW originál pružiny, nějaký barevný označení pružin podle snížení nebo tuhosti?? Já je mam normálně černý se zelenym proužkem tak jestli to něco značí, nebo to je u všech stejný??

E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
George_D píše:Jen takovej dotaz k pružinám. Maj BMW originál pružiny, nějaký barevný označení pružin podle snížení nebo tuhosti?? Já je mam normálně černý se zelenym proužkem tak jestli to něco značí, nebo to je u všech stejný??
Maj barevný označení, ovšem problém je v tom, že i když dáš tužší péro, které je stejně vysoké jako co jsi tam měl, tak budeš mít to auto ve výsledku vyšší, protože se to péro tou vahou nezmáčkne tolik, jako vtom těžším autě, na které to bylo dimenzované. A výsledný efekt bude možná opačný.
- George_D
- Kontaktovat uživatele:
No to je jasný, mě jde spíše o to co tedy ten zelený pruh značí 

E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!