Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Nové SPZ

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
voko21
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od voko21 »

Chci se zeptat zkušených:

Je nutné s novou SPZ mít CéZetku?
Kaca2

#2 Příspěvek od Kaca2 »

Slyšela jsem že jo, ale nevím co je na tom pravda. Když pominu to, že už tři roky s CZ nejezdím nikde přilepeným za hranice , tak jsem v klidu. Pokud to po mě někdo bude chtít tak to nalepím, jinak si tím hnusit auto nechci.
Pivson
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Pivson »

kaca píše:Slyšela jsem že jo, ale nevím co je na tom pravda. Když pominu to, že už tři roky s CZ nejezdím nikde přilepeným za hranice , tak jsem v klidu. Pokud to po mě někdo bude chtít tak to nalepím, jinak si tím hnusit auto nechci.

To si ji tam raci vzdy prdnu na sklo.

Před dvěma měsi znama v rakousku - Videň 60 EUR že ji neměla
xsun
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od xsun »

slysel jsem: do statu EU neni nalepka CZ potreba, mimo ano ...

btw kde se uz davaji spz s europruhem? tady na urodne hane porad ticho po pesine ...
voko21
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od voko21 »

Tak už jsem to zjistil a pro ostatní přikládám text:

Označení "CZ" při cestě do zahraničí

- Do 1.5.2004 platí, že při cestě do zahraničí musí být vozidlo vybaveno dodatkovou mezinárodní registrační značkou s kryptogramem CZ.

- Po 1.5. budou vydávány nové registrační značky (dříve SPZ), na levé straně s modrým pruhem přímo s tímto kryptogram CZ. Při cestách do zemí EU (nikoliv např. Švýcarska) tudíž řidičům odpadne povinnost umístit na svůj vůz další nálepku.

- Ministerstvo dopravy ČR chystá novelu vyhlášky, která umožní připevnit registrační značku na speciální podložku (schválená EU) s modrým pruhem a písmeny CZ. Montáž podložky pro registrační značky vyrobené před rokem 2001 ale nebude vzhledem k jiným rozměrům možná.

:roll:
MikeT
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od MikeT »

Nás buzerovali v Litvě (na hranicích s Lotyšskem), prej a? si zajedem do Rigy na konzulát, že nám ji tam daj (bylo to asi v 11 večer). Tak to spravila eurobankovka do kapsy.
voko21
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od voko21 »

MikeT píše:Nás buzerovali v Litvě (na hranicích s Lotyšskem), prej a? si zajedem do Rigy na konzulát, že nám ji tam daj (bylo to asi v 11 večer). Tak to spravila eurobankovka do kapsy.

Podle mě buzerovali jenom kvůli té EURO. :wink:
MikeT
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od MikeT »

To se ví! A když mě ve dvě v noci naměřili ve vesnici 180 km/hod., tak jsem měl fakt v kalhotech. Že prej mě převezou někam do cely a tam budu muset počkat do rána na nějakýho hlavouna atd... Tak jsme vysázeli eurovky na palubku a jelo se dál!
voko21
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od voko21 »

MikeT píše:To se ví! A když mě ve dvě v noci naměřili ve vesnici 180 km/hod., tak jsem měl fakt v kalhotech. Že prej mě převezou někam do cely a tam budu muset počkat do rána na nějakýho hlavouna atd... Tak jsme vysázeli eurovky na palubku a jelo se dál!

Takovej blázen nejsem abych jezdil 180 ve městě. :wink: Moje maximum je 120 a to bylo jen jednou, když jsem se nechal vyprovokovat nějakým golfem. Jedu si takle spokojenou 70kou a nějakej tuningman v Golfu vidí BMW a hned to vzal stylem "honem, musim ho předjet"(Pro informaci:"VZDAL TO!"-haha!) Jinak svého diesela jenom hýčkám! :P
MikeT
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od MikeT »

voko21 píše:Takovej blázen nejsem abych jezdil 180 ve městě. :wink: Moje maximum je 120 a to bylo jen jednou, když jsem se nechal vyprovokovat nějakým golfem. Jedu si takle spokojenou 70kou a nějakej tuningman v Golfu vidí BMW a hned to vzal stylem "honem, musim ho předjet"(Pro informaci:"VZDAL TO!"-haha!) Jinak svého diesela jenom hýčkám! :P

Bylo to ve dvě v noci. Za sebou asi 1500 km a z toho ani metr dálnice. Člověk je dost otupělej. Navíc nevíš, jak to tam vypadá - 100 km pustina a pak z ničeho nic cedule obec, a bokem pár domečků a zase 100 km nic. Když to takhle jedeš celej den, tak na to šlapeš, abys už tam konečně byl.

V česku bych nikdy v obci nejel víc jak 80.
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#11 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Mám na RZ nalepenou modorou nálepku Euro Cz a nikdo mě cestou do Italie a z5 neprudil. Na autě CZ nalepenou nemám a ani na hranicích nic neřekli...
voko21
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od voko21 »

MikeT píše:
voko21 píše:Takovej blázen nejsem abych jezdil 180 ve městě. :wink: Moje maximum je 120 a to bylo jen jednou, když jsem se nechal vyprovokovat nějakým golfem. Jedu si takle spokojenou 70kou a nějakej tuningman v Golfu vidí BMW a hned to vzal stylem "honem, musim ho předjet"(Pro informaci:"VZDAL TO!"-haha!) Jinak svého diesela jenom hýčkám! :P

Bylo to ve dvě v noci. Za sebou asi 1500 km a z toho ani metr dálnice. Člověk je dost otupělej. Navíc nevíš, jak to tam vypadá - 100 km pustina a pak z ničeho nic cedule obec, a bokem pár domečků a zase 100 km nic. Když to takhle jedeš celej den, tak na to šlapeš, abys už tam konečně byl.

V česku bych nikdy v obci nejel víc jak 80.

Nojo to je jasný! :wink:
darmon
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od darmon »

xsun píše:slysel jsem: do statu EU neni nalepka CZ potreba, mimo ano ...

btw kde se uz davaji spz s europruhem? tady na urodne hane porad ticho po pesine ...
stredni cechy cechy uz to prej davaj, tezko rict, zatim jsem nemel cas na projizdejicich rozlisit jestli to je dodelavka nebo ne. Ja osobne to na znacku nechci.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#14 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Údajně se připravuje schválení možnosti dodatečného lepení modrého proužku. Nemáte k tomu nějaké informace?
Slavisimo
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Slavisimo »

tak modry prouzky se uz oficialne davaj dnes k nam pred barak prijel 4A0 4446 a mel prouzek, a bracha na motorce ma taky prouzek
Anonymous

#16 Příspěvek od Anonymous »

A táta na slipech hnědý. Nevíte, co to může být zač?
Slavisimo
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Slavisimo »

Anonymous píše:A táta na slipech hnědý. Nevíte, co to může být zač?
nech si blby keci :evil:
MikeT
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od MikeT »

Anonymous píše:A táta na slipech hnědý. Nevíte, co to může být zač?

Celej táta...
Pivson
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Pivson »

Všichni něják bláznej s modrejma proužkama. Je me to něják buřt a nevyzaduju to mit na autě :lol:
voko21
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od voko21 »

Pivson píše:Všichni něják bláznej s modrejma proužkama. Je me to něják buřt a nevyzaduju to mit na autě :lol:

Jde o to, jestli busíš mít CZku, když máš pruh. Myslím, že ten pruh kazí vzhled míň jak ty CZky. Sám zatím pruh nemám,ale za měsíc jedu na STK a uvažuju, že to vemu při jednom a pak tu CZku sundam. Ale opravdu nepatřím k těm, co poletí na Inšpektorát kvůli proužku na SPZ.

Navíc jestli mají SPZ bejt potom o něco menší s novým EU rámečkem, tak všichni co mají teď pruh, si poběží stejně pro novou SPZku. Pokusím se zjistit, co je na těch menších SPZkách pravdy!
Odpovědět