Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Nové SPZ
-
- Kontaktovat uživatele:
kaca píše:Slyšela jsem že jo, ale nevím co je na tom pravda. Když pominu to, že už tři roky s CZ nejezdím nikde přilepeným za hranice , tak jsem v klidu. Pokud to po mě někdo bude chtít tak to nalepím, jinak si tím hnusit auto nechci.
To si ji tam raci vzdy prdnu na sklo.
Před dvěma měsi znama v rakousku - Videň 60 EUR že ji neměla
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak už jsem to zjistil a pro ostatní přikládám text:
Označení "CZ" při cestě do zahraničí
- Do 1.5.2004 platí, že při cestě do zahraničí musí být vozidlo vybaveno dodatkovou mezinárodní registrační značkou s kryptogramem CZ.
- Po 1.5. budou vydávány nové registrační značky (dříve SPZ), na levé straně s modrým pruhem přímo s tímto kryptogram CZ. Při cestách do zemí EU (nikoliv např. Švýcarska) tudíž řidičům odpadne povinnost umístit na svůj vůz další nálepku.
- Ministerstvo dopravy ČR chystá novelu vyhlášky, která umožní připevnit registrační značku na speciální podložku (schválená EU) s modrým pruhem a písmeny CZ. Montáž podložky pro registrační značky vyrobené před rokem 2001 ale nebude vzhledem k jiným rozměrům možná.

Označení "CZ" při cestě do zahraničí
- Do 1.5.2004 platí, že při cestě do zahraničí musí být vozidlo vybaveno dodatkovou mezinárodní registrační značkou s kryptogramem CZ.
- Po 1.5. budou vydávány nové registrační značky (dříve SPZ), na levé straně s modrým pruhem přímo s tímto kryptogram CZ. Při cestách do zemí EU (nikoliv např. Švýcarska) tudíž řidičům odpadne povinnost umístit na svůj vůz další nálepku.
- Ministerstvo dopravy ČR chystá novelu vyhlášky, která umožní připevnit registrační značku na speciální podložku (schválená EU) s modrým pruhem a písmeny CZ. Montáž podložky pro registrační značky vyrobené před rokem 2001 ale nebude vzhledem k jiným rozměrům možná.

-
- Kontaktovat uživatele:
MikeT píše:To se ví! A když mě ve dvě v noci naměřili ve vesnici 180 km/hod., tak jsem měl fakt v kalhotech. Že prej mě převezou někam do cely a tam budu muset počkat do rána na nějakýho hlavouna atd... Tak jsme vysázeli eurovky na palubku a jelo se dál!
Takovej blázen nejsem abych jezdil 180 ve městě.

-
- Kontaktovat uživatele:
voko21 píše:Takovej blázen nejsem abych jezdil 180 ve městě.Moje maximum je 120 a to bylo jen jednou, když jsem se nechal vyprovokovat nějakým golfem. Jedu si takle spokojenou 70kou a nějakej tuningman v Golfu vidí BMW a hned to vzal stylem "honem, musim ho předjet"(Pro informaci:"VZDAL TO!"-haha!) Jinak svého diesela jenom hýčkám!
Bylo to ve dvě v noci. Za sebou asi 1500 km a z toho ani metr dálnice. Člověk je dost otupělej. Navíc nevíš, jak to tam vypadá - 100 km pustina a pak z ničeho nic cedule obec, a bokem pár domečků a zase 100 km nic. Když to takhle jedeš celej den, tak na to šlapeš, abys už tam konečně byl.
V česku bych nikdy v obci nejel víc jak 80.
-
- Kontaktovat uživatele:
MikeT píše:voko21 píše:Takovej blázen nejsem abych jezdil 180 ve městě.Moje maximum je 120 a to bylo jen jednou, když jsem se nechal vyprovokovat nějakým golfem. Jedu si takle spokojenou 70kou a nějakej tuningman v Golfu vidí BMW a hned to vzal stylem "honem, musim ho předjet"(Pro informaci:"VZDAL TO!"-haha!) Jinak svého diesela jenom hýčkám!
Bylo to ve dvě v noci. Za sebou asi 1500 km a z toho ani metr dálnice. Člověk je dost otupělej. Navíc nevíš, jak to tam vypadá - 100 km pustina a pak z ničeho nic cedule obec, a bokem pár domečků a zase 100 km nic. Když to takhle jedeš celej den, tak na to šlapeš, abys už tam konečně byl.
V česku bych nikdy v obci nejel víc jak 80.
Nojo to je jasný!

stredni cechy cechy uz to prej davaj, tezko rict, zatim jsem nemel cas na projizdejicich rozlisit jestli to je dodelavka nebo ne. Ja osobne to na znacku nechci.xsun píše:slysel jsem: do statu EU neni nalepka CZ potreba, mimo ano ...
btw kde se uz davaji spz s europruhem? tady na urodne hane porad ticho po pesine ...
-
- Kontaktovat uživatele:
Pivson píše:Všichni něják bláznej s modrejma proužkama. Je me to něják buřt a nevyzaduju to mit na autě
Jde o to, jestli busíš mít CZku, když máš pruh. Myslím, že ten pruh kazí vzhled míň jak ty CZky. Sám zatím pruh nemám,ale za měsíc jedu na STK a uvažuju, že to vemu při jednom a pak tu CZku sundam. Ale opravdu nepatřím k těm, co poletí na Inšpektorát kvůli proužku na SPZ.
Navíc jestli mají SPZ bejt potom o něco menší s novým EU rámečkem, tak všichni co mají teď pruh, si poběží stejně pro novou SPZku. Pokusím se zjistit, co je na těch menších SPZkách pravdy!