Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Nové SPZ
-
- Klubové ID: 570
- Kontaktovat uživatele:
kaca píše:Slyšela jsem že jo, ale nevím co je na tom pravda. Když pominu to, že už tři roky s CZ nejezdím nikde přilepeným za hranice , tak jsem v klidu. Pokud to po mě někdo bude chtít tak to nalepím, jinak si tím hnusit auto nechci.
To si ji tam raci vzdy prdnu na sklo.
Před dvěma měsi znama v rakousku - Videň 60 EUR že ji neměla
-
- Klubové ID: 151
- Kontaktovat uživatele:
Tak už jsem to zjistil a pro ostatní přikládám text:
Označení "CZ" při cestě do zahraničí
- Do 1.5.2004 platí, že při cestě do zahraničí musí být vozidlo vybaveno dodatkovou mezinárodní registrační značkou s kryptogramem CZ.
- Po 1.5. budou vydávány nové registrační značky (dříve SPZ), na levé straně s modrým pruhem přímo s tímto kryptogram CZ. Při cestách do zemí EU (nikoliv např. Švýcarska) tudíž řidičům odpadne povinnost umístit na svůj vůz další nálepku.
- Ministerstvo dopravy ČR chystá novelu vyhlášky, která umožní připevnit registrační značku na speciální podložku (schválená EU) s modrým pruhem a písmeny CZ. Montáž podložky pro registrační značky vyrobené před rokem 2001 ale nebude vzhledem k jiným rozměrům možná.

Označení "CZ" při cestě do zahraničí
- Do 1.5.2004 platí, že při cestě do zahraničí musí být vozidlo vybaveno dodatkovou mezinárodní registrační značkou s kryptogramem CZ.
- Po 1.5. budou vydávány nové registrační značky (dříve SPZ), na levé straně s modrým pruhem přímo s tímto kryptogram CZ. Při cestách do zemí EU (nikoliv např. Švýcarska) tudíž řidičům odpadne povinnost umístit na svůj vůz další nálepku.
- Ministerstvo dopravy ČR chystá novelu vyhlášky, která umožní připevnit registrační značku na speciální podložku (schválená EU) s modrým pruhem a písmeny CZ. Montáž podložky pro registrační značky vyrobené před rokem 2001 ale nebude vzhledem k jiným rozměrům možná.

-
- Kontaktovat uživatele:
MikeT píše:To se ví! A když mě ve dvě v noci naměřili ve vesnici 180 km/hod., tak jsem měl fakt v kalhotech. Že prej mě převezou někam do cely a tam budu muset počkat do rána na nějakýho hlavouna atd... Tak jsme vysázeli eurovky na palubku a jelo se dál!
Takovej blázen nejsem abych jezdil 180 ve městě.

-
- Kontaktovat uživatele:
voko21 píše:Takovej blázen nejsem abych jezdil 180 ve městě.Moje maximum je 120 a to bylo jen jednou, když jsem se nechal vyprovokovat nějakým golfem. Jedu si takle spokojenou 70kou a nějakej tuningman v Golfu vidí BMW a hned to vzal stylem "honem, musim ho předjet"(Pro informaci:"VZDAL TO!"-haha!) Jinak svého diesela jenom hýčkám!
Bylo to ve dvě v noci. Za sebou asi 1500 km a z toho ani metr dálnice. Člověk je dost otupělej. Navíc nevíš, jak to tam vypadá - 100 km pustina a pak z ničeho nic cedule obec, a bokem pár domečků a zase 100 km nic. Když to takhle jedeš celej den, tak na to šlapeš, abys už tam konečně byl.
V česku bych nikdy v obci nejel víc jak 80.
-
- Kontaktovat uživatele:
MikeT píše:voko21 píše:Takovej blázen nejsem abych jezdil 180 ve městě.Moje maximum je 120 a to bylo jen jednou, když jsem se nechal vyprovokovat nějakým golfem. Jedu si takle spokojenou 70kou a nějakej tuningman v Golfu vidí BMW a hned to vzal stylem "honem, musim ho předjet"(Pro informaci:"VZDAL TO!"-haha!) Jinak svého diesela jenom hýčkám!
Bylo to ve dvě v noci. Za sebou asi 1500 km a z toho ani metr dálnice. Člověk je dost otupělej. Navíc nevíš, jak to tam vypadá - 100 km pustina a pak z ničeho nic cedule obec, a bokem pár domečků a zase 100 km nic. Když to takhle jedeš celej den, tak na to šlapeš, abys už tam konečně byl.
V česku bych nikdy v obci nejel víc jak 80.
Nojo to je jasný!

-
- Klubové ID: 91
- Kontaktovat uživatele:
stredni cechy cechy uz to prej davaj, tezko rict, zatim jsem nemel cas na projizdejicich rozlisit jestli to je dodelavka nebo ne. Ja osobne to na znacku nechci.xsun píše:slysel jsem: do statu EU neni nalepka CZ potreba, mimo ano ...
btw kde se uz davaji spz s europruhem? tady na urodne hane porad ticho po pesine ...
-
- Kontaktovat uživatele:
Pivson píše:Všichni něják bláznej s modrejma proužkama. Je me to něják buřt a nevyzaduju to mit na autě
Jde o to, jestli busíš mít CZku, když máš pruh. Myslím, že ten pruh kazí vzhled míň jak ty CZky. Sám zatím pruh nemám,ale za měsíc jedu na STK a uvažuju, že to vemu při jednom a pak tu CZku sundam. Ale opravdu nepatřím k těm, co poletí na Inšpektorát kvůli proužku na SPZ.
Navíc jestli mají SPZ bejt potom o něco menší s novým EU rámečkem, tak všichni co mají teď pruh, si poběží stejně pro novou SPZku. Pokusím se zjistit, co je na těch menších SPZkách pravdy!