Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

diagnostika aneb OBD II

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 125
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

Ja jsem na ebay vydrazil kabel a soft za 30€
Vypadá to asi takhle: http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... gory=30921
Teď čekám jestli to přijde... :)
darmon
Klubové ID: 91
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od darmon »

OBD II na bmw fungovat nebude, jen na novejch nekdy od 98 nebo tak nak.
Miki_JI
Klubové ID: 106
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Miki_JI »

alp píše:no presne neco takovehohle jsem mel na mysli, akorat bez tech dvou com portu. Mam pro tyhle ucely notaska, kterej ma jeden comak :)
Akorat teda nemcina neni moje hobby, tak jsem si moc nepocetl :(
Hele az ti to prijde, dej vedet jak to fachci ...
dikec
alp
Ahoj,
cas plynul a jak dopadla tahle myslenka ??? Mate doma nekdo neco co umi smazat alespon zakladni chyby ??? Potreboval bych totiz smaznout ABS kontrolku - zadna rozhasena elektrika Alpe, jen neodborny zasah odborneho servisu :x
bpytlik
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od bpytlik »

no ja uvazuju, ze si jako diplomku vezmu "OBD II - diagnostika automobilu koncernu VW " a domluvim se s typkem, ze ty posledni dve pismena zmenime na BMW :) Bych pak i neco vyrobil a naprogramoval...teda pokud by se sehnaly podklady :)
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 148

#5 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Tady je odkaz na konektor diagnostiky pro modely do r. v. cca 2001 a plošňák interface snad pro většinu modelů. Mělo by to fungovat se s/w Carsoft pro BMW. http://www.mtaplus.cz
Slavisimo
Klubové ID: 1127
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Slavisimo »

ja sem pro stryce kupoval Vag Com na VW je tam i ten kabel cca 20 000 celej komplet, ta firma vyviji i pro BMW.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 148

#7 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Program VAG COM je i krakonošem k sehnání na netu. Špatně se shání VAG PROG.
Mad Max
Klubové ID: 137
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Mad Max »

Také sháním kabel na diagnostiku pro BMW E34 a E39.
Zave
Klubové ID: 90
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Zave »

Ja bych potreboval odbloknout BAG... Porad mi blika... :cry:
Slavisimo
Klubové ID: 1127
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Slavisimo »

alp píše:no to je ponekud hodne ... optimum mi prijde tak 2litry, jelikoz software mame ...
jenze to neni takova prdel to rozchodit. takze servis zdarma proste vsechno aby to fungovalo, je to nejaky komplikovany :roll:
Miki_JI
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Miki_JI »

alp píše:
Kontrolka ABS se smaze sama, jakmile je vsechno spravne pripojeno zpet.
Tzn na cidlech musi byt odpor cca 1kilo ...

na to neni potreba diagnostiku ...
¨Ja se na to ptal a bylo mi receno ze jo ... ? ale verim Ti , cim by tedy bylo to ze ABS funguje jak ma ale stale a pravidelne sviti ? Kdyz otocim klicek tak 2 vteriny nesviti a pak se na stalo rozsviti , tedy presny opak normalu ... ? :cry:
skautik Čestný člen
Čestný člen

#12 Příspěvek od skautik Čestný člen »

Miki_JI píše:
alp píše:

¨Ja se na to ptal a bylo mi receno ze jo ... ? ale verim Ti , cim by tedy bylo to ze ABS funguje jak ma ale stale a pravidelne sviti ? Kdyz otocim klicek tak 2 vteriny nesviti a pak se na stalo rozsviti , tedy presny opak normalu ... ? :cry:
mozna bude chyba v jednotce, kdyz pomineme to ze nekdo bastlil elektrinu (coz se mi nezda) tak se ta kontrolka chova presne pro zobrazovani chybove hlasky. Kdyby jsi si odpojil airbag se zapojenou baterkou tak ti to taky bude svitit porad, jen po otoceni klicku do polohy 2 na 2 vteriny zhasne pri testu kontrolek na palubce
Miki_JI
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Miki_JI »

skautik píše:
Miki_JI píše:
alp píše:

mozna bude chyba v jednotce, kdyz pomineme to ze nekdo bastlil elektrinu (coz se mi nezda) tak se ta kontrolka chova presne pro zobrazovani chybove hlasky. Kdyby jsi si odpojil airbag se zapojenou baterkou tak ti to taky bude svitit porad, jen po otoceni klicku do polohy 2 na 2 vteriny zhasne pri testu kontrolek na palubce
A co se s tim da udelat ??? :cry: Nejdriv jsem to neresil neb ABS opravdu funguje , ale ted mi to vadi, clovek jede vecer po dalnici a furt mu do svici do oci :cry:
skautik Čestný člen
Čestný člen

#14 Příspěvek od skautik Čestný člen »

Miki_JI píše:
skautik píše:
Miki_JI píše: ¨Ja se na to ptal a bylo mi receno ze jo ... ? ale verim Ti , cim by tedy bylo to ze ABS funguje jak ma ale stale a pravidelne sviti ? Kdyz otocim klicek tak 2 vteriny nesviti a pak se na stalo rozsviti , tedy presny opak normalu ... ? :cry:
A co se s tim da udelat ??? :cry: Nejdriv jsem to neresil neb ABS opravdu funguje , ale ted mi to vadi, clovek jede vecer po dalnici a furt mu do svici do oci :cry:
no nevim co mas za karu, ale treba carsoft umi mazat chyby i ABS/ASC
z toho predpokladam, ze u novejsich aut, tam ta chyba zustava a je ji potreba smazat na pc

http://www.mavericktechnology.co.uk/bmw ... slide2.jpg[/img]
Miki_JI
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Miki_JI »

skautik píše:no nevim co mas za karu, ale treba carsoft umi mazat chyby i ABS/ASC
z toho predpokladam, ze u novejsich aut, tam ta chyba zustava a je ji potreba smazat na pc
E36 coupé r.v. 97

Mno a jsme u toho .. muzu si to smazat svepomoc ? soft se sehnat urcite da ale co kabel ? jak jsem vytusil ALP ho jeste nema ... nekdo jiny ano ??? :P Nebo budu muset nekam do servisu ? M.
skautik Čestný člen
Čestný člen

#16 Příspěvek od skautik Čestný člen »

Miki_JI píše:
skautik píše:no nevim co mas za karu, ale treba carsoft umi mazat chyby i ABS/ASC
E36 coupé r.v. 97

Mno a jsme u toho .. muzu si to smazat svepomoc ? soft se sehnat urcite da ale co kabel ? jak jsem vytusil ALP ho jeste nema ... nekdo jiny ano ??? :P Nebo budu muset nekam do servisu ? M.
mno na kabelu se pracuje pokud vim, takze prave ted asi budes muset do servisu. :(
Zave
Klubové ID: 90
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Zave »

Alp: Supr... Uz se tesim... :wink:
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

No pokud vím, tak mám komplet soft pro Interface a diagnózu, ale strpení, v rajchu...
Už jsem ty kabely nějakému členovi tady myslím kupoval... Soft u toho nebyl, o ten jsem si musel dodatečně požádat :/ ale kupodivu přišel...
bpytlik
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od bpytlik »

Jawak píše:No pokud vím, tak mám komplet soft pro Interface a diagnózu, ale strpení, v rajchu...
Už jsem ty kabely nějakému členovi tady myslím kupoval... Soft u toho nebyl, o ten jsem si musel dodatečně požádat :/ ale kupodivu přišel...
Jojo me, a ten soft mi porad dluzis :) Hral jsem si s tim tehda asi dva dny, ale zadny soft co sem stahnul z netu mi nefungoval....dokonce sem nenasel v tom servisnim konektoru zapojeny jeden pin, ktery zapojeny byt ma !!
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

bpytlik píše:Jojo me, a ten soft mi porad dluzis :) Hral jsem si s tim tehda asi dva dny, ale zadny soft co sem stahnul z netu mi nefungoval....dokonce sem nenasel v tom servisnim konektoru zapojeny jeden pin, ktery zapojeny byt ma !!
Neboj, jak jsem už někdy řek "bude, někdy" :)
Odpovědět