alp píše:no presne neco takovehohle jsem mel na mysli, akorat bez tech dvou com portu. Mam pro tyhle ucely notaska, kterej ma jeden comak
Akorat teda nemcina neni moje hobby, tak jsem si moc nepocetl
Hele az ti to prijde, dej vedet jak to fachci ...
dikec
alp
Ahoj,
cas plynul a jak dopadla tahle myslenka ??? Mate doma nekdo neco co umi smazat alespon zakladni chyby ??? Potreboval bych totiz smaznout ABS kontrolku - zadna rozhasena elektrika Alpe, jen neodborny zasah odborneho servisu
no ja uvazuju, ze si jako diplomku vezmu "OBD II - diagnostika automobilu koncernu VW " a domluvim se s typkem, ze ty posledni dve pismena zmenime na BMW Bych pak i neco vyrobil a naprogramoval...teda pokud by se sehnaly podklady
Tady je odkaz na konektor diagnostiky pro modely do r. v. cca 2001 a plošňák interface snad pro většinu modelů. Mělo by to fungovat se s/w Carsoft pro BMW. http://www.mtaplus.cz
alp píše:
Kontrolka ABS se smaze sama, jakmile je vsechno spravne pripojeno zpet.
Tzn na cidlech musi byt odpor cca 1kilo ...
na to neni potreba diagnostiku ...
¨Ja se na to ptal a bylo mi receno ze jo ... ? ale verim Ti , cim by tedy bylo to ze ABS funguje jak ma ale stale a pravidelne sviti ? Kdyz otocim klicek tak 2 vteriny nesviti a pak se na stalo rozsviti , tedy presny opak normalu ... ?
alp píše:
¨Ja se na to ptal a bylo mi receno ze jo ... ? ale verim Ti , cim by tedy bylo to ze ABS funguje jak ma ale stale a pravidelne sviti ? Kdyz otocim klicek tak 2 vteriny nesviti a pak se na stalo rozsviti , tedy presny opak normalu ... ?
mozna bude chyba v jednotce, kdyz pomineme to ze nekdo bastlil elektrinu (coz se mi nezda) tak se ta kontrolka chova presne pro zobrazovani chybove hlasky. Kdyby jsi si odpojil airbag se zapojenou baterkou tak ti to taky bude svitit porad, jen po otoceni klicku do polohy 2 na 2 vteriny zhasne pri testu kontrolek na palubce
alp píše:
mozna bude chyba v jednotce, kdyz pomineme to ze nekdo bastlil elektrinu (coz se mi nezda) tak se ta kontrolka chova presne pro zobrazovani chybove hlasky. Kdyby jsi si odpojil airbag se zapojenou baterkou tak ti to taky bude svitit porad, jen po otoceni klicku do polohy 2 na 2 vteriny zhasne pri testu kontrolek na palubce
A co se s tim da udelat ??? Nejdriv jsem to neresil neb ABS opravdu funguje , ale ted mi to vadi, clovek jede vecer po dalnici a furt mu do svici do oci
Miki_JI píše:
A co se s tim da udelat ??? Nejdriv jsem to neresil neb ABS opravdu funguje , ale ted mi to vadi, clovek jede vecer po dalnici a furt mu do svici do oci
no nevim co mas za karu, ale treba carsoft umi mazat chyby i ABS/ASC
z toho predpokladam, ze u novejsich aut, tam ta chyba zustava a je ji potreba smazat na pc
skautik píše:no nevim co mas za karu, ale treba carsoft umi mazat chyby i ABS/ASC
z toho predpokladam, ze u novejsich aut, tam ta chyba zustava a je ji potreba smazat na pc
E36 coupé r.v. 97
Mno a jsme u toho .. muzu si to smazat svepomoc ? soft se sehnat urcite da ale co kabel ? jak jsem vytusil ALP ho jeste nema ... nekdo jiny ano ??? Nebo budu muset nekam do servisu ? M.
skautik píše:no nevim co mas za karu, ale treba carsoft umi mazat chyby i ABS/ASC
E36 coupé r.v. 97
Mno a jsme u toho .. muzu si to smazat svepomoc ? soft se sehnat urcite da ale co kabel ? jak jsem vytusil ALP ho jeste nema ... nekdo jiny ano ??? Nebo budu muset nekam do servisu ? M.
mno na kabelu se pracuje pokud vim, takze prave ted asi budes muset do servisu.
No pokud vím, tak mám komplet soft pro Interface a diagnózu, ale strpení, v rajchu...
Už jsem ty kabely nějakému členovi tady myslím kupoval... Soft u toho nebyl, o ten jsem si musel dodatečně požádat :/ ale kupodivu přišel...
Jawak píše:No pokud vím, tak mám komplet soft pro Interface a diagnózu, ale strpení, v rajchu...
Už jsem ty kabely nějakému členovi tady myslím kupoval... Soft u toho nebyl, o ten jsem si musel dodatečně požádat :/ ale kupodivu přišel...
Jojo me, a ten soft mi porad dluzis Hral jsem si s tim tehda asi dva dny, ale zadny soft co sem stahnul z netu mi nefungoval....dokonce sem nenasel v tom servisnim konektoru zapojeny jeden pin, ktery zapojeny byt ma !!
bpytlik píše:Jojo me, a ten soft mi porad dluzis Hral jsem si s tim tehda asi dva dny, ale zadny soft co sem stahnul z netu mi nefungoval....dokonce sem nenasel v tom servisnim konektoru zapojeny jeden pin, ktery zapojeny byt ma !!