Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Řazení - meziplyn

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Bubi

#1 Příspěvek od Bubi »

Jak jste naučený řadit?

Když mi vezl p. Krámský, řadil tak rychle a ladně, že jsem čuměl jak veverka :) Při podřazení vždycky meziplyn, ale v takové rychlosti, že to snad ani nešlo zvládnout...

Vrcholem bylo, když z 200 km/h zbrzdil na doslova pár metrech na nějakých 40 km/h a všechny kvalty z 6 na 2 snižoval po jednom stupni a s meziplynem!!!

To byl normálně koncert...

Já jsem nikdy s meziplynem nepodřazoval, ale teď se to postupně učím a je to daleko lepší!
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#2 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Ja vždycky s meziplynem.Zdá se mi to přirozené.A jak ti bylo v pravo ? Měl si pytlík ???
Bubi

#3 Příspěvek od Bubi »

Pytlík jsem neměl, ale brzdil jsem s ním, málem jsem mu udělal díry do podlahy :) :) :)

Když mi chvíli po vyjetí viděl, řekl: prostě mi věřte, já jedu jen volně :) :) :)

Tak jsem mu věřil, vždy? kdo už jiný by to měl umět lépe...

Rozhodně naplno nejel, řídil jednou rukou, mezi zuby párátko a pořád mi něco povídal... Já ho neposlouchal, já jsem brzdil :) :) :)
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#4 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

To víš,má to řádně v ruce.Mě jednou vezl Pepa Krečmer,taky jezdil s plackou vrchy. A taky jsem se řádně spotil.
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od RuDoSh »

podrazuju jenom s meziplynem....v kazde "kraksne" :)
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#6 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

hosi neblbnete .. meziplyn je dneska zbytecnost ... reakce motoru je pomerne "pomala" a synchrony to vyresej lip. Obzvlast pri sportovni jizde. Nebo se snad mejlim? ( Sam sem jezdil s autem kde jinak zaradit neslo a rozmezi ve kterym jo bylo pomerne uzky ... teda aspon zezacatku - praga V3S)
bpytlik
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od bpytlik »

Originál zaslal Bubi
[B]Pytlík jsem neměl

Jo, to me sere, jaktoze si me sebou nemel?? :) :) :)
Pivson
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Pivson »

Nekdy meziplyn dám, když potřebuju při přezazení dolů lepší reakci. Ono přecijenom petka s dvoulitrem nic moc :-)
Motor pak nedostane nejednou takovej sok, protože už je v otačkách
vir2l
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od vir2l »

Taky mi to prijde uz normalni radit s meziplynem, ale rad bych si zaplatil nejake lekce u Kramskeho, treba kdyz letim a predemnou zatacka tak fakt nestihnu brzdit a jeste meziplyn, abych podradil :) Prave proto se mi ale libi SMG, je to mozna pro blbecky, ale neni nad to mit obe ruce na volantu a podrazovat rychlej nez ti to ukazal Kramsky :)
darmon
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od darmon »

jo dyz jsem jel prvne s opocenskym v evu sestce, z novodvorsky do la fabrique (v patek odpoledne, za cca 5 minut :) tak mi rek taky, jedu volne, jsem v obleku a nemam ani pasy :) ono zvyknout si ze to auto zastavi na tretinovy draze oproti mymu a podle toho se jede je na proslapnuti podlahy
vally
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od vally »

Já teda s meziplynem taky neřadím, jenom občas při podřazování o víc stupňů. Ale slyšel jsem, že jezdci rally ( teda ty co nemaj sekvenci ) řadí bez spojky. Přítelkyně taky občas zkouší zařadit bez spojky, ale ty zvuky z převodovky...
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od RuDoSh »

jo jo, znamy jezdil rally, do te doby nez se na (tusim) Akume pred par lety malem nezabil, ted ma Subaru STIcko a taky radi bez spojky......staci trefit spravne otacky a zeprej to de.......no odvahu bych na to nemel :)
Georgis
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Georgis »

Nejde ani tak o motor jako spíš o převodovku. Meziplyn vlastně nahrazují synchronní kroužky v převodovce. Ale pokud jsou už starší, je lepší dát ten meziplyn. Všimněte si že když řadíte dolů bez meziplynu, že vám auto lehce cukne. Teď to zkuste s meziplynem a je po cukání. Navíc kdo má dobrý zvuk laufu, tak je to pastva pro uši. Občas řadím s meziplynem. Pro můj dobrý pocit.:bigglases :-)
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od RuDoSh »

jo jo....a taky se lidi pekne ohlizeji :)
d.aemon

#15 Příspěvek od d.aemon »

Meziplyn při podřazování určitě. Prostě nechám nohu na plynu, vyšlápnu spojku a hned potom nohu z plynu, zařadit a zas na plyn. Krásný, ladný, bez cuknutí. Ale seskládávat to i při brždění a ještě s meziplynem... to mi hlava nebere. To chci vidět.

Kámoš závodil do vrchu, jezdil s fanoušem a taky bez spojky. Ta převodovka má jiný tvar zubů, který to "zkousnou" za pomoci synchronů bez problémů. S normální převodovkou se člověk musí fakt trefit do otáček, ale na to při závodě není čas.
Fugo

#16 Příspěvek od Fugo »

Někde jsem slyšel že podřazování s meziplynem v autě s převodovkou která má synchrony právě ty synchrony kurví. A tedˇmomentálně v mojí 750iAL to nějak nestíhám:) . Ale jel jsem jednou z Německa s Espacem 400km bez spojky, prasklo mě lanko a v noci jsem ho fakt nikde nesehnal, nejhorší byly města a semafory jinak OK.
d.aemon

#17 Příspěvek od d.aemon »

Originál zaslal Fugo
[B]Někde jsem slyšel že podřazování s meziplynem v autě s převodovkou která má synchrony právě ty synchrony kurví. A tedˇmomentálně v mojí 750iAL to nějak nestíhám:) . Ale jel jsem jednou z Německa s Espacem 400km bez spojky, prasklo mě lanko a v noci jsem ho fakt nikde nesehnal, nejhorší byly města a semafory jinak OK.

:eek: ehm... a na těch semaforech jsi to dělal jak? :eh:
bpytlik
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od bpytlik »

Normalne...zastavis,vypnes motor,das tam jednicku a startujes....priskokem vpred a jedes :)
T.o.m.

#19 Příspěvek od T.o.m. »

No počkej. Nezapomeň, že i zastavení beze spojky. Asi dobrý eldorado. :-)
bpytlik
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od bpytlik »

proc?? ty neumis bez spojky vyradit nebo co???
Odpovědět